Skip to main content

CAZUL eStrada TV continuă. Au fost prinşi cu mâţa-n sac de CNA. Pocora: „Mi se pare că suntem minţiţi”

 
CAZUL eStrada TV continuă. Au fost prinşi cu mâţa-n sac de CNA. Pocora: „Mi se pare că suntem minţiţi”

Cei de la eStrada TV au fost prinşi cu mâţa-n sac de CNA. După discuţii lungi săptămâna trecută şi un control la vechiul sediu, ieri s-a stabilit că postul şi-a schimbat studioul şi licenţa de emisie fără acordul CNA. Au două săptămâni să se pună la punct

Publicitate

CNA-ul a fost în control, acolo unde eStrada susţinea că are regia de emisie, dar supriză: o altă firmă ocupa spaţiile respective

Aceste lucruri au făcut-o pe Cristina Pocora să afirme ironic: 

„Este asa cum ne spunea domnul Rădoi”, a spus şefa CNA. Remus Rădoi, cel la care a apelat Poliţia în cazul Caracal şi reprezentantul postului, le explica celor de la CNA chiar în urmă cu o săptămână că televiziunea eStrada încă emite de la vechiul sediu. 

Ieri, discursul lui Rădoi s-a schimbat rapid. Mai exact, acest le spunea membrilor CNA că: 

„Încă emiteam de acolo săptămâna trecută, dar a trebuit să mutăm echipamentele. Încă din 2019, când aţi ridicat licenţa, am fost nevoiţi să ne luăm sculele de acolo. A rămas o perioadă lungă acel MCR (regia de emisie - n. red) de acolo. A trebuit să mutăm săptămâna trecută MCR-ul acolo”, a spus Rădoi. 

Explicaţii schimbate ale lui Rădoi, care în urmă cu o săptămână le spune celor din CNA că un paznic are cheia de la regia de emisie aflată în vechiul sediu, au stârnit iritare printre membrii CNA:

„Mi se pare că suntem minţiţi. S-a adaptat repede discursul. Parcă suntem luaţi aşa de copii mici şi naivi care nu înleg. Mi se pare sfidător”, a mai spus Cristina Pocora. 

După ce au constatat neregulile de la eStrada TV - schimbarea sediului şi a licenţei fără acord - CNA i-a somat pe oficialii postului să intre în legalitate. Ce înseamnă acest lucru? 

Pe scurt, să se pună la punct cu actele. Adică să trimită toate documentele prevăzute de lege, pentru schimbare sediului (astfel să obţină o nouă autorizaţie de la CNA) şi pentru schimbare licenţei (la început eStrada emitea prin satelit, dat acum emite prin fibra optică). 

Termenul dat de CNA este jumătatea lunii decembrie. 

Bizarul caz al postului eStrada TV 

Subiectul eStrada TV a ajuns săptămâna trecută pe masa CNA. Televiziunea a încasat două amenzi. Pe de-o parte, au fost sancţionate derapajele legate de vaccin, iar pe de altă parte staţia a fost amendată pentru câteva chestiuni de ordin „birocratic”.

Remus Rădoi, personajul care deţinea nişte firme de pază şi la care a apelat Poliţia să o găsească pe Alexandra Măceşanu în cazul Caracal, reprezintă la CNA postul eStrada TV.

Amenzile primite, pe scurt:

- Pentru conţinut, adică emisiunile pe subiectul vaccinării, postul a fost amendat cu 10.000 de lei.

- Pentru că nu a furnizat CNA-ului înregistrările emisiunilor, staţia a mai încasat o amendă, mai mică ce-i drept, de 5.000 de lei. 

Oamenii din for aveau suspiciunea că eStrada şi-a schimbat studioul de emisie fără acordul Consilului. Mai mult, când inspectorii au încercat să vadă un vechiul sediu al postului, „ar fi trebuit să aştepte după paznicul care avea cheia”, după cum le-a spus Remus Rădoi. 

Tot Rădoi a recunoscut că postul nu mai emite prin satelit, ci prin fibră optică. Această schimbare necesita aprobarea CNA.

Cine e de vină? După Rădoi, tot CNA-ul

Cine e de vină pentru situaţia în care a ajuns postul eStrada TV? Remus Rădoi a afirmat, ieri, că tot CNA-ul ar fi de vină pentru că, spune el, „CNA-ul ne-a spus că nu dialoghează cu noi pentru că cererea nu a venit din partea persoanei potrivite”. 

În faţa CNA, reprezentantul postului - Remus Rădoi - a susţinut că postul a notificat forul în ceea ce priveşte schimbările. Pe de altă parte, oamenii din forul audiovizual au explicat că oficial - „pe hârtie” - modificările nu s-au făcut.

Ca procedură, în relaţia dintre CNA  şi televiziuni este desemnat un reprezentant legal din partea fiecărui post. Doar respectiva persoană poate notifica şi cere acorduri, în numele postului de la CNA.

Aici problema ar fi legată chiar de acest aspect: cererile către CNA făcute de eStrada TV ar fi venit din partea altei persoane, nu a reprezentatului legal. 


Citeşte şi: BIZARUL CAZ al postului eStrada TV, acum legat de Remus Rădoi, cel la care a apelat Poliţia în cazul Caracal. Şefa CNA: „Ne jucăm de-a şoarecele şi pisica”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Leo Leo
    Hahahaha !!! Exact cum ziceam eu aici:

    https://www.paginademedia.ro/cna/estrada-tv-remus-radio-caracal-cna-20471840

    Si cat timp a trecut...
  • Răzvan Răzvan
    Dați și audientele de aseară
  • Răzvan Răzvan
    Dați și audientele de aseară

Trimite un comentariu

sus