Skip to main content

Încă nouă ani de Naţional TV. CNA a prelungit licenţa postului

 
Încă nouă ani de Naţional TV. CNA a prelungit licenţa postului

Naţional TV se vede încă nouă ani. Consiliul Naţional al Audiovizualului a prelungit licenţa postului deţinut de fraţii Micula

Publicitate

Solicitarea de prelungire a licenţei a fost votată în unanimitate de membrii prezenţi în şedinţa de astăzi. Ar fi urmat să expire peste o săptămână, pe 8 septembrie. 

Postul TV se vede în format SD şi va avea va avea 43,15% producţie proprie, iar restul de 56,85% producţii ale altor producători.

Licenţa staţiei este operată de societatea S.C. ABC PLUS MEDIA SA din Oradea, deţinută în proporţii egale de oamenii de afaceri Ioan şi Viorel Micula. 

Ultima prelungire de licenţă a postului Naţional TV a fost acum nouă ani, în anul 2012. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nicu Nicu
    Vă certați pentru un post care oricum a demonstrat că nu are respert față de spectatori. Eu unul am rezolvat problema, l-am șters din grila personală în care mai păstrez doar canale HD (o parte dintre ele, și aici fiind unele de umplutură). Canalele SD pentru mine nun mai există, dacă vreau doar informație fără imagine, am radio.
  • Marin Marin
    Fără să treacă la HD, acum, când s-a început deja migrarea spre 4K, Național TV va dispărea înainte de expirarea licenței.
  • un privitor un privitor
    Si daca emiteau HD v-ati fi uitat mai mult la national tv? Atunci de ce sa scoata banu sa treaca in hd?
  • B.A.M B.A.M
    Trecerea la HD nu e o obligație nici legală, nici măcar morală. HD e un privilegiu dat unei părți a populației care are televizor ȘI/SAU operator de cablu care să-i furnizeze astfel de semnal, în speranța creșterii și/sau fidelizării publicului. Dacă celor de la Național TV nu le pasă/nu au suficient bani/etc pentru HD, FIE!!!
    CONTEAZĂ CONȚINUTUL, nu calitatea semnalului TV pentru cei de la CNA. Ca să citez pe unii: "Antena 3 cel mai nenorocit post TV...", dar totuși e HD...
    Ce cântărește mai greu ÎN GENERAL??? Calitatea semnalului? Sau CONȚINUTUL???
    #LOGICA NU UCIDE (TEORETIC)
  • ABC+ ABC+
    @geo, de acord. Dar dacă cifrele merg bine pe SD, ce mai contează…

    În 2021 (aproape 2022) CNA ar trebui să dea un mesaj posturilor TV înainte cu 5-6 ani de prelungirea licenței ca acestea să treacă la HD cu ajutorul profitului din anii de emisie din licența prezentă.

    Exemplu: televiziune care emite de 3 ani pe noua licență să investească în HD până în anul 9, atunci când primesc alți 9 ani de emisie.
    Echipamentele HD din anii trecuți nu mai sunt atat de scumpe vs. Cum erau la început
  • dragos dragos
    geo, ca ne convine sau nu, fratii Micula investesc putin, spre deloc si obtin castig maxim din reluari (la infinit) si seriale sau filme indiene. Cand vor constata ca veniturile sunt sub cheltuieli, ori vor inchide postul, ori vor investi cat sa scoata cativa leuti peste investitie. E si asta o strategie, nu crezi?
  • geo geo
    Daca as fi fost in locul membrilor CNA le-as fi recomandat celor de la Naţional TV, înainte de prelungirea licenței, să ”lucreze” puțin la imaginea postului. La continut si la imagine. În timp ce majoritatea posturilor Tv au investitit si au trecut la HD - si sunt destule televiziuni se lanseaza direct in HD - ei inca emit intr-un SD prăfuit. Precum o televiziune locala care emite cu aceleasi echipamente pe care le aveau la inceputuri, in anii 90 și ceva !

Trimite un comentariu

sus