Skip to main content

Încă una de la CNA! News România, fost eStrada, rămas fără licenţă, dar cu amendă de mii de euro

 
Sursa foto: Yaroslav Danylchenko (Pexels)
Sursa foto: Yaroslav Danylchenko (Pexels)

Postul de televiziune News România, care mai are doar câteva zile de licenţă de transmisie, a fost sancţionat din nou de CNA. Câte mii de euro a luat amendă şi pentru ce?

Publicitate

News România îşi "trăieşte" ultimele zile pe TV. CNA a decis săptămâna trecută să nu-i mai prelungească licenţa, drept urmare mai poate transmite doar până la finalul acestei luni.

Un motiv important care a dus la închiderea postului a fost recidiva repetată, televiziunea primind 13 sancţiuni de la CNA doar în ultimele şase luni.

Vezi aici de ce a rămas News România fără licenţă

Acum, televiziunea a primit o nouă amendă de la CNA şi una destul de mare. News România trebuie să plătească 10.000 de euro pentru o serie de încălcări ale legii audiovizuale.

Ce a dat pe post?

Opinii, discuţii despre pandemie şi interviuri cu medici de diferite naţionalităţi despre efectele negative ale vaccinului antiCOVID. Acestea au fost difuzate într-o serie de patru înregistrări cu subtitrare în limba română, pe 20 februarie 2022, în intervalul orar 16:36-18:06.

CNA a constatat că News România nu a asigurat informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor.

Astfel, postul de televiziune a încălcat dispoziţiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările şi completările ulterioare:

„Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”.

Citeşte şi: Adriana Bahmuţeanu, amendată de CNA. Nu i-a făcut faţă senatoarei Şoşoacă
 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mircea timis mircea timis
    Mile, termina cu comentariile, ca esti prost gramada!
  • Mile Mile
    Tocmai ei incalca libera opinie , nu va e rușine, sa arate ce d fals , incredibil cine incalca legi

Trimite un comentariu

sus