Skip to main content

Petre Barbu: „Două luni fără CNA, o întârziere scandaloasă şi o dovadă de nesimţire faţă de cetăţeni”

 
Petre Barbu: „Două luni fără CNA, o întârziere scandaloasă şi o dovadă de nesimţire faţă de cetăţeni”
Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a mai avut o şedinţă de două luni, timp în care Parlamentul, Guvernul şi Preşedintele ar fi trebuit să numească patru membri pentru a completa echipa CNA-ului. Nu a făcut-o!
Publicitate
 
Când vor mai reveni şedinţele? Există vinovaţi pentru această „pauză” lungă (ultima şedinţă a fost în 8 februarie)?
 

Petre Barbu, în Libertatea:
 
- Două luni de inactivitate la Consiliul Naţional al Audiovizualului este deja prea mult, o întârziere scandaloasă şi o dovadă de nesimţire faţă de cetăţeni. Sigur că, pentru această întârziere (nesimţire), nimeni nu va fi penalizat din clasa politică. (Poate votul de peste patru ani.)
 
- Se pot găsi nişte vinovaţi, dar la modul abstract: legea (biata Lege a Audiovizualului!), clasa politică (ne-am săturat de când o tot înjurăm!), Coaliţia aflată la guvernare (PNL – USR-PLUS – UDMR), care nu ştie cum să-şi împartă „ciolanul”, şi Opoziţia (PSD şi AUR, care bagă strâmbe!).
 
- Întârzierea aceasta de două luni arată că actualei coaliţii de la putere nu-i pasă de lege, de instituţie, de public.
 
- Interesele de gaşcă au distrus credibilitatea CNA.
 
- Faptul că se vehiculează ideea înfiinţării câte unui post de director general pentru cele două instituţii publice de media nu este deloc un semn de reformă, ci o dovadă clară că „ciolanul” trebuie împărţit pe placul celor care conduc România.
 
- Dacă numirea a patru membri în CNA durează atât de mult, atunci ce încredere putem avea că partidele de la guvernare sunt în stare, îşi doresc şi au o viziune clară despre reformarea Televiziunii Române şi Radiodifuziunii.
 

CITEŞTE materialul complet pe Libertatea

 
Amintim că se ştiu deja trei membri propuşi pentru locurile vacante: Dorina Rusu (propusă de Preşedintele Iohannis), Mircea Toma (din partea USR-Plus) şi Valentin Jucan (propus de Guvernul Cîţu). Se mai aşteaptă şi propunerea Parlamentului.
 

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B.A.M B.A.M
    Cine e Petre Barbu? Și ce contează el pentru mass-media românească? De ce contează așa de mult CNA-ul pentru el? De ce contează el în această discuție, care VA RĂMÂNE O DISCUȚIE?
  • geo geo
    Prioritatea Parlamentului este sa decapiteze conducerile TVR si SRR...nu CNA-ul !
  • Ian Ian
    Obae dc *** repeti textul de 2 ori in acelasi articol ? Ne crezi *** ?

Trimite un comentariu

sus