Skip to main content

Realitatea a cerut anularea amenzii de 8.000 de euro, luată pentru acuzaţii la Iohannis. A avut succes în faţa CNA?

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

FĂRĂ SUCCES. Realitatea Plus a cerut anularea unei amenzi. Sancţiunea, în valoare de 40.000 de lei (aproximativ 8.000 de euro), a fost aplicată de CNA pentru acuzaţii la Iohannis.

Publicitate

CNA-ul a penalizat postul de ştiri pentru două emisiuni realizate de Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea. 

Realizatoarea a fost la CNA, astăzi, când s-a cerut anularea amenzii. Cererea staţiei de ştiri nu a adunat suficiente voturi pentru a fi admisă. Doar patru dintre cei nouă membri prezenţi au votat pentru anularea amenzii: Nicolae Bălaşa, Monica Gubernat, Mircea Toma şi Răsvan Popescu. 

Ultimii doi au argumentat că, totuşi, amenda ar trebui redusă cu 10.000 de lei. Ca procedură, pentru a reduce o amendă deja adoptată aceasta trebuie mai întâi anulată. 

Pe de altă parte, Monica Gubernat a fost categorică: 

„Amenzile date pentru subiecte care vizează oameni politici sunt mari. Anulăm rolul presei de a face presă. Vrem să îi transformăm în propagandă”, a spus fosta şefă CNA. 

Restul oamenilor din for au pledat pentru menţinerea amenzii.


Citeşte şi: Realitatea Plus, peste 11.000 de euro din doar două amenzi! Postul, amendat pentru insinuări la Alina Gorghiu şi acuzaţii la Iohannis


Anca Alexandrescu: „Nu mai avem voie să vorbim despre preşedinte?”

Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii „Culisele statului paralel”, a explicat în faţa CNA de ce vrea anularea amenzii: 

„Am cerut rediscutare având în vedere cuantumul foarte mare şi articolele pe baza cărora aţi amendat. S-au făcut acuzaţii foarte grave la adresa emisiunii. Doamna Rusu a spus că este atac la siguranţa naţională.

Aş vrea să înţeleg care este atacul la siguranţa naţională. Am respectat lucrurile pentru care ne-aţi amendat în trecut. Am cerut dovezi, am luat punctele de vedere, am separat opiniile de fapte, am cerut poziţie şi la administraţia prezidenţială, am cerut şi interviu de la preşedinte, am citit şi punct de vedete de la Schweighofer.

Ce puteam face mai mult? Nu mai avem voie să vorbim despre preşedinte? Să ştim măcar..”, a spus fosta consilieră a lui Dragnea în şedinţa CNA. 

„Iohannis, manipulat de Schweighofer”

Tot în şedinţa CNA de ieri, postul Realitatea a fost amendat cu 40.000 de lei pentru acuzaţii făcute la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi la adresa firmei Holzindustrie Schweighofer. Subiectul a fost dezbătut în două emisiuni, din lună octombrie, moderate de Anca Alexandrescu.

Pe scurt, câteva dintre burtierele folosite în emisiunea „Culisele statului paralel”:

  • Acuzaţii: Iohannis, legături cu mafia lemnului
  • Şeful statului, amici cu afaceri în industria lemnului
  • Acuzaţii: Iohannis, manipulat de Schweighofer
  • Acuzaţii: Iohannis, lege modificată pentru mafia lemnului
  • Surse: Prietenul lui Iohannis, omul serviciilor
  • Austriecii acuzaţi că ne taie pădurile, legături la nivel înalt
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus