Skip to main content

Realitatea Plus, amendă pentru atacurile Alexandrei Păcuraru la adresa ucrainenilor din timpul protestului transportatorilor

 
Realitatea Plus, amendă pentru atacurile Alexandrei Păcuraru la adresa ucrainenilor din timpul protestului transportatorilor

Deşi nu mai este pe post, Alexandra Păcuraru, una dintre fetele omului de afaceri Maricel Păcuraru, aduce încă amenzi televiziunii Realitatea Plus.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea televiziunii de ştiri cu 10.000 de lei pentru o serie de emisiuni făcute de Alexandra Păcuraru în contextul protestelor transporatorilor, care au avut loc în luna ianuarie.

În emisiunile în cauză, care au fost difuzate pe  20, 21, 25 şi 31 ianuarie, Alexandra Păcuraru a făcut afirmaţii denifratoare despre ucraineni. 

Alexandra Păcuraru, într-una din emisiuni: 

„Să vă fie ruşine că mai asistaţi astăzi Ucraina! Să vă fie ruşine că trimiteţi un om la Davos să vorbească numele nostru, al tuturor! Eu, Alexandra Păcuraru, am spus că sunt una dintre românii care vor să rezilieze sprijinul pentru Ucraina. Nu este războiul nostru. Dacă ei petrec, dansează, se îmbuibă cu alcool, cu prostituţie, cu toate, pentru ce să finanţez eu?”.

Dorina Rusu, membru CNA: „Aici sunt nişte informaţii destul de grave. Aici spune că ucrainenii se îmbuibă cu alcool şi prostituţie în timp ce ai noştri sunt persecutaţi, îndeamnă că nu mai dăm sprijin pentru ucraineni pentru că ei mănâncă caviar cu polonicul, iar tansportatorii noştri sunt vai de capul lor şi mai spune: Să vă fie ruşine că mai asistaţi Ucraina.”

Legislaţia încălcată: 

Art. 47 alin. (3) - Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice.

Art. 66 d - În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus