Skip to main content

Reclamaţii la CNA pentru emisiunile lui Victor Ciutacu despre jurnalista Iulia Marin. S-a autosesizat şi un membru CNA

 
Reclamaţii la CNA pentru emisiunile lui Victor Ciutacu despre jurnalista Iulia Marin. S-a autosesizat şi un membru CNA

Au început să curgă reclamaţiile la CNA, după derapajele de la Romania TV, din două emisiuni ale lui Victor Ciutacu. 

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, forul audiovizual a primit, până la publicarea acestui articol, în jur de 20 de reclamaţii de la telespectatori, pentru ediţiile din 19 şi 20 aprilie ale emisiunii Punctul Culminant, prezentată de Victor Ciutacu.

La acestea se adaugă şi o autosesizare a unui membru CNA, Dorina Rusu. 

Reamintim că Romania TV a prezentat în emisiunea lui Ciutacu cazul ziaristei Iulia Marin, de la Libertatea, care a fost găsită moartă în apartament, zilele trecute.

Ciutacu a vorbit în emisiune derspre moartea şi suferinţele psihice ale jurnalistei şi a pus sub semnul întrebării munca jurnalistei, precum şi alegerea ziarului Libertatea de a o lăsa să îşi facă în continuare meseria. 

„Fata asta făcea anchete de presă, cu talent, din câte am înţeles şi din câte am citit. Fata asta făcea anchete după ce avusese, după câte am înţeles, trei tentative de suicid şi trei internări la spitalul nouă, la Obregia. Nu-ţi pui problema, tu, ca angajator, bun, fără să-i limitezi dreptul de muncă, doamne fereşte, dacă fata aia e în deplinătatea facultăţilor mintale şi dacă fata aia e în deplinătatea responsabilităţii de a-i pune nişte anchete grele în braţe? Ai vreo garanţie că ancheta aia e făcută în afara unei rătăciri?”, a spus Ciutacu în emisiunea de miercuri. 

Victor Ciutacu a „dezbătut” cazul fără a prezenta şi o poziţie a ziarului Libertatea. 

Cazul a continuat la Romania TV şi joi seară, după valul de critici din spaţiul public referitor la atitudinea moderatorului. 

”Schizofrenia de care suferea (…) nu era un secret pentru nimeni, cu atât mai puţin pentru şefii ei direcţi (…) nu erau un secret nici nopţile petrecute la spital (…)”;

”Şi tot ei, purii şi revoltaţii au publicat (Libertatea, n.red.), cunoscându-i starea şi diagnosticul, ba chiar pe post de editorial delirul ei din salonul cu oameni cu discernământ îndoielnic, expunând-o judecăţii nedrepte a semenilor şi punându-i eticheta de rătăcită promovată ca experiment de presă”, a spus Ciutacu joi seara, citat de G4Media.  

Tot joi a apărut şi un apel al redacţiei Libertatea împotriva discursului practicat de postul de televiziune România TV, care "incită la ură şi discriminare faţă de persoanele cu probleme de sănătate mintală".

"Ne adresăm următoarelor autorităţi publice, dar ne adresăm şi organizaţiilor din domeniul publicităţii, precum şi firmelor private care îşi derulează campanii publicitare pe postul de televiziune România TV", spune documentul. 

 
 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus