Skip to main content

CNA. Somaţii pentru posturile TV care au dat imagini cu femeia bătută de Fane Văncică. Ce televiziuni sunt vizate?

 
CNA. Somaţii pentru posturile TV care au dat imagini cu femeia bătută de Fane Văncică. Ce televiziuni sunt vizate?

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat mai multe posturi de televiziune din cauza imaginilor în care o femeie este bătută de interlopul Fane Văncică.

Publicitate

Ce televiziuni au fost sancţionate?

Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Prima TV, Realitatea Plus şi România TV, iar pentru B1 TV şi România TV, la aplicarea sancţiunii s-a reţinut şi nerespectarea prevederilor art. 41 alin. (1) lit. a) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, conform cărora „Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza: a) imagini ale persoanei aflate în situaţia de victimă, fără acordul acesteia".

Somaţia dată de CNA invocă articolul 42 cu 2 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precizând că "În cadrul difuzării în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care abordează tema violenţei domestice este obligatoriu să se asigure informarea victimelor violenţei domestice asupra existenţei numărului de telefon "Telverde destinat victimelor violenţei domestice"

Mircea Toma, membru CNA:

“Am urmărit dacă este blurată victima, iar la B1 TV lipeşte şi sunt câteva posturi care blurează momentul când este lovită victima, dar se lasă la vedere figura full în restul momentelor.

Mai este o problemă pe care niciuna dintre televiziunile care au difuzat subiectul acesta, nu o întruneşte, respectiv afişarea articolului 42 care spune că trebuie afişat tel verde destinat victimelor violenţei.”

Dorina Rusu, membru CNA:

“Din câte am văzut până acum de când vizionăm noi emisiuni cu cazuri de violenţă domestică, acesta este cel mai grav. Aici se arată efectiv cum e bătută o femeie…”

Monica Gubernat, membru CNA:

“Având în vedere gravitatea cazului, eu cred că textul unei somaţii citite pe principalele posturi care au difuzat, o să fie cumva de impact. Cazul de violenţă este extrem de grav.

L-au relatat corect, eu un am ce reproşa nimănui, poate cu excepţia scăpărilor că nu au blurat faţa victimei, pentru că unii nici nu au dat lovitura în sine, dar faptul că nu au afişat acel tel verde, în condiţiile în care prevederea este în lege şi nu în cod, mie mi se pare că este destul de grav.”

Ce explicaţii au dat reprezentanţii posturilor membrilor CNA?

Rareş Aniţa, reprezentant B1 TV:

“Noi am difuzat o mică parte din filmuleţ, plus că au fost blurate în momentul în care bărbatul loveşte femeia.

Cătălin Băleanu, reprezentant Kanal D:

“Dacă ştirea noastră ar fi avut acel tel verde, probabil că ar fi fost o ştire aproape perfectă. Colegii mei s-au gândit să difuzeze mesajele de avertizare, să furnizeze imaginile de context.

Din păcate, explicaţia pentru care nu s-a difuzat tel verde, este viteza foarte mare cu care se lucrează într-o redacţie de ştiri.”

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sisolo Sisolo
    Celebru îți place ori te uiți ca e la post

    Valabil si pentru tine postacule. Stand Zero sau Adelinara Zero iti place ori te uiti ca e la post postacule.
  • Sosolo Sosolo
    Vad ca tu te bagi în seama postac , sigur la iumor sunt pensionari , nu știu nici sa citească in engleza , *** rău ha

    Pai sunt pensionari postacule. Mai ales la Stand Zero, Adelinara Zero, Cunoscutii Zero, Miresici, Marinici, Factorati.
  • Sosolo Sosolo
    Dacă nu luam după prosti , trebuie sa fie numai emisiuni de pensionari , tocmai antena face diferența, de aceea ii susțin

    Ce diferenta face ? Ce visezi ?
    Pai Cunoscutii Zero, Adelinara Zero, Miresicii, Factoratii, Umor Sec, astea de pensionari postacule. Te faci ca nu vezi ?
  • Sosoli Sosoli
    Vad ca tu ești supărat postac , stau liniștit, nici nu știi ce buget are postul tău iubit , clanul scump dar nu prinde ha

    Ce visezi ? Ce nu prinde ? Prinde pe comercial national postacule.
    De ce nu zici de Umor Zero ? Stand Zero ? Cunoscutii Zero ? Adelinara Zero ?
    Astea scumpe dar nu prind. Ha ha !
  • Mile Mile
    Celebru îți place ori te uiți ca e la post
  • Mile Mile
    Vad ca tu te bagi în seama postac , sigur la iumor sunt pensionari , nu știu nici sa citească in engleza , *** rău ha
  • MucCelMic MucCelMic
    Exact postac, Antena face diferenta, in 3 sferturi din saptamana e pe 2-3, deci prinde bine la pensionari, si la astia ca tine, cu clase cat trenul. Hai pa, ca ma plictisesti deja!
  • Mile Mile
    Dacă nu luam după prosti , trebuie sa fie numai emisiuni de pensionari , tocmai antena face diferența, de aceea ii susțin
  • MucCelMic MucCelMic
    Postac Mie, tot ce conteaza pentru televiziuni si media (in general) sunt incasarile de la sfarsit de an, iar Antenuta si la acest capitol e mereu departe. De bine ce le merge, au inceput sa le plece oamenii de baza (nu ma refer la vedete, ci la factorii de decizie). Vor urma si vedetele, ai rabdare. Cand dom' "profesor" baga bani la greu si tot pe 2 (chiar 3) cad, ceva e putred. Antenuta a ramas o televiziune prafuita, in ciuda banilor bagati in studiouri si tehnologie. S-au mai ridicat doar cu ajutorul celor care au aterizat acolo din ProTV, dar ce sa faca cu angajati multumiti de cum munceau inainte? S-a vazut ca s-au bagat bani, dar cum sa te multumesti cu emisiuni ce nu prind mai mult de locul 2-3? De ce se insista cu Insula iubirii, Nea Marin, Splash, iUmor sau Stand Up Revolution daca nu performeaza? La Pro nu vezi asa ceva. Au avut si ei rateuri, dar nu-mi amintesc sa fi insistat pe nise formate care n-au luat prima pozitie (Superstar, Masterchef...da, in cazul asta s-a mai facut o incercare dupa niste ani). Si Sunt celebru va avea aceeasi soarta. Asta e diferenta dintre televiziuni. Cand te multumesti cu locul 2-3, nu te astepta la schimbari. Singurele emisiuni cu adevarat bune (vorbesc sctrict de Prime Time, ca ala conteaza cel mai mult) sunt Chefi la cutite si Asia (America) Expres. Restul e doar umplutura.
  • Mile Mile
    Vad ca tu ești supărat postac , stau liniștit, nici nu știi ce buget are postul tău iubit , clanul scump dar nu prinde ha
  • ONe ONe
    OFFTOPIC|Pe internet au apărut înregistrări cu teste înainte de lansarea noului post de știri Prima.Probabil că în perioada următoare,maxim câteva săptămâni va avea loc și lansarea oficială
  • MucCelMic MucCelMic
    Săracu' Mile plange în pumni. Plângi, postac, plângi! Ți-ai făcut datoria de postac și azi. Sper că ai păstrat din covrigul de la Varan și pentru mâine, că e cam zgârie brânză cu postacii care nu atrag alți postaci. Antenuta e cam pe butuci. Atatia bani băgați în producții și tot e "mereu aproape" de ProTV. Deja au început să părăsească corabia oameni importanți de la vârf.
  • Sosokso Sosokso
    Am înțeles, nu este adevărat, nici în America nu este esomar , ești postac de la ei de repeți aceeași propaganda ha

    Cum nu este adevarat postacule ? Cum nici in america nu este ? Ai dovezi postacu ?
  • Sosokol Sosokol
    Și ce ești disperat , ați schimbat targetul , ca nu făceați rating , antena nu are nevoie decât de urban

    Pai la fel ca Antenuta Zero disperatule. Si ei au schimbat target-ul ca nu facea rating. Era 21 comercial urban. Antenuta Zero baga acum de la 18 ani. Ha ha ha ! Fricosii !
  • Sokiso Sokiso
    Dragoș nu decizi tu asta postac ha

    Zi de Antenuta Zero ca a primit somatie. Hai curaj postacule.

Trimite un comentariu

sus