Skip to main content

COMUNICAT. 5 afecţiuni dermatologice şi ce trebuie să ştii despre ele

 
COMUNICAT. 5 afecţiuni dermatologice şi ce trebuie să ştii despre ele

COMUNICAT. Afecţiunile dermatologice afectează multe persoane. Majoritatea persoanelor se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu o afecţiune a pielii. Există multe boli de piele, care variază atât ca manifestări, cât şi ca severitate. Unele se vindecă, dar altele se manifestă pe toată durata vieţii.

Publicitate

Cauzele afecţiunilor dermatologice variază: expunerea la anumite substanţe, infecţii bacteriene sau virale, factori genetici sau de mediu, reacţii ale sistemului imunitar.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Unele afecţiuni ale pielii creează disconfort şi probleme emoţionale, fără să pună însă viaţa persoanei afectate în pericol. Însă alte afecţiuni pot fi fatale. De aceea, este bine să ştii să ştii cum se manifestă afecţiunile dermatologice.

În continuare, îţi prezentăm 5 dintre ele.

1. Acnee

Una dintre afecţiunile dermatologice cele mai comune este acneea. Apare deseori la adolescenţi, din cauza fluctuaţiilor hormonale. Însă şi adulţii pot dezvolta acnee. Afecţiunea are mai multe forme, pe care doar medicul dermatolog le poate recunoaşte corect. În funcţie de tipul acneei, medicul prescrie medicamente pentru afecţiuni dermatologice şi recomandă soluţii şi practici de igienă şi stil de viaţă. Cauzele acneei sunt:

● dezechilibrul hormonal;
● producţia excesivă de sebum;
● infecţia cu anumite bacterii;
● fire de păr crescute în interiorul pielii;
● prezenţa celulelor moarte la nivelul pielii. [5]

Tipul şi severitatea acneei dictează modul în care se tratează afecţiunea. Este necesar să ai răbdare cu tratamentul, pentru că, uneori, rezultatele se văd după o perioadă lungă.

2. Melanom

Melanomul este cea mai severă formă de cancer de piele, care apare mai frecvent la persoane cu pielea deschisă la culoare. Se poate dezvolta oriunde pe corp şi se manifestă ca o aluniţă cu margini neregulate, asimetrică sau de culoare neobişnuită. Poate apărea şi ca o aluniţă care îşi schimbă culoarea sau se măreşte în timp.

Diagnosticarea şi tratamentul în stadiile incipiente ale afecţiunii cresc şansele de a învinge boala. În lipsa tratamentului, cancerul avansează şi se poate răspândi în corp. [2]

3. Urticarie

Urticaria se dezvoltă în derm şi hipoderm şi apare ca o erupţie cu mici băşici sau pete mari de culoare roşie. Urticaria poate apărea în orice zonă a pielii şi produce prurit intens. Alergiile, infecţiile, inflamaţiile şi diferite afecţiuni reprezintă cauzele urticariei. Când durează mai puţin de 6 săptămâni, urticaria este acută, iar când durează mai mult, este cronică.

Dacă apare ca urmare a unei reacţii a sistemului imunitar, tratamentul urticariei constă în antihistaminice şi medicamente cu rol în calmarea simptomelor. Renunţarea la obiceiurile de viaţă nesănătoasă şi atenţia la dietă şi calitatea alimentelor poate ajuta în tratamentul şi prevenirea urticariei. [6]

4. Dermatită seboreică

Dermatita seboreică este o altă afecţiune dermatologică răspândită, care se manifestă în special la nivelul scalpului. Poate apărea însă în orice zonă a pielii în care sebumul este abundent, ca:

● zonele laterale ale nasului;
● faţa;
● sprâncenele;
● pleoapele;
● urechile;
● pieptul;
● spatele.

Dermatita seboreică provoacă inflamarea pielii şi apariţia de coji şi mătreaţă. Nu se transmite altor persoane şi nu duce la pierderea definitivă a părului. În unele cazuri, dispare de la sine. Alteori, afecţiunea persistă şi este nevoie de tratament permanent pentru ameliorarea simptomelor. Medicul dermatolog îţi prescrie geluri, şampoane şi creme care se aplică local. [4]

5. Psoriazis

Psoriazisul este o afecţiune cronică autoimună care afectează ciclul de reînnoire al celulelor pielii. Din această cauză, stratul superior al acesteia se descuamează. Zona afectată capătă un aspect solzos, se înroşeşte şi se inflamează. De cele mai multe ori, psoriazisul apare la nivelul articulaţiilor, în special al genunchilor şi coatelor. Se poate manifesta însă şi la nivelul:

● tălpilor;
● palmelor;
● feţei;
● gâtului;
● scalpului. [3]

Psoriazisul este incurabil. Tratamentul are rolul de a ameliora simptomele.

Afecţiunile dermatologice pot crea disconfort şi manifesta sever. Mergi la medicul dermatolog dacă observi modificări la nivelul pielii!

Surse:

1. https://www.healthline.com/health/skin-disorders;
2. https://www.healthline.com/health/skin-cancer/melanoma;
3. https://www.healthline.com/health/psoriasis;
4. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/seborrheic-dermatitis/symptoms-causes/syc-20352710;
5. https://www.nhs.uk/conditions/acne/treatment/;
6. https://www.nhs.uk/conditions/hives/.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus