Skip to main content

COMUNICAT. Caderea parului la femei

 
COMUNICAT. Caderea parului la femei

COMUNICAT. Lung, scurt, creţ sau drept, pentru majoritatea femeilor, părul este mult mai mult decât un mănunchi din cheratină care protejează scalpul. Podoaba capilară unei femei este o expresie vie a stilului şi a personalităţii sale unice.

Publicitate

Din acest motiv, căderea părului este un lucru care afectează enorm imaginea despre sine şi poate duce la tulburări de anxietate şi depresie. 

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Şi femeile pot să sufere din cauza căderii părului pe termen scurt sau lung, la fel cum se întâmplă în cazul bărbaţilor. Fie că firele de păr se subţiază foarte mult, fie că pierzi păr la în general sau cea mai afectată este partea centrală (zona coroanei capilare), unde scalpul devine din ce in ce mai evident, căderea părului se poate manifesta la fel de agresiv şi în cazul femeilor.

Singura diferenţă notabilă este că femeile se confruntă mult mai rar cu o linie a părului în retragere. Chelia masculină devine mai întâi vizibilă pe linia părului care se retrage treptat sau printr-o rărire accentuată în creştetul capului.

Ca să stopezi pierderea părului, regula de bază este să te prezinţi la medicul dermatolog, deoarece orice problemă care este rapid identificată, poate fi tratată mai uşor şi cu rezultate mai bune.

Chiar dacă poate nu este la fel de vizibilă sau discutată, căderea părului este o problemă cu care se confruntă milioane de femei, iar procentul celor afectate este de aproximativ 50%. Cauzele sunt diverse, precum modificări hormonale, diferite afecţiuni, moştenirea genetică, decolorările sau decalajul repetat ori chiar diferite coafuri care agresează părul.

Căderea părului la femei, cunoscută şi sub denumirea de alopecie androgenetică feminină sau alopecie androgenică, poate afecta aproximativ 40% dintre femei până la vârsta de 50 de ani. Aceasta apare ca o reducere a volumului total de păr, combinată cu căderea naturală a părului, aflat în faza de repaus.

Genele care determină pierderea părului la femei pot fi moştenite de la oricare dintre părinţi, dar, spre deosebire de chelia masculină, hormonii androgeni nu sunt singurul motiv pentru alopecia feminină. Androgenii sunt hormoni care joacă un rol important atât în creşterea părului, cât şi în funcţia sexuală.

Pentru unele femei, o creştere a androgenilor poate cauza pierderea podoabei capilare. În alte situaţii, scăderea nivelului de estrogen este vinovată. Căderea părului la femei este mai frecventă după menopauză şi se poate manifesta în faze, ceea ce înseamnă că poate apărea timp de câteva luni, ca apoi să reapară la o dată ulterioară.

Dacă în trecut variantele pentru tratamentul alopeciei androgenetice se reduceau la tratamentele topice, ca minoxidilul, care poate avea efecte secundare neplăcute, şi medicamente precum finasterida, adesea contraindicată femeilor, în prezent, opţiunile sunt mai generoase.

Cercetările recente din lumea dermatologiei au condus la noi descoperiri pentru refacerea podoabei capilare pierdute. Studiile au constatat faptul că tratamentul cu plasmă bogată în trombocite sau PRP reprezintă o modalitate eficientă de a stimula natural creşterea părului şi îngroşarea firelor la nivelul scalpului.

Utilizarea procedurii PRP, cunoscută şi sub denumirea de terapie Vampir,  foloseşte propriul sânge pentru a introduce prin injectare factori de creştere stimulatori, folosindu-se o centrifugă care separă celulele roşii din sânge de celulele albe şi trombocite, care sunt vitale pentru funcţiile regenerative din organism. Terapia PRP are ca efect stimularea creşterii părului, contribuind la un păr mai des şi cu un aspect mai sănătos la nivel general.

Potrivit mai multor studii publicate în reviste precum Journal of Cosmetic Dermatology, Aesthetic Plastic Surgery şi International Journal of Women’s Dermatology, terapia PRP a fost recomandată ca opţiune de tratament de succes pentru regenerarea părului pierdut.

Creşterea părului, atât în număr, cât şi ca volum, prin apariţia de fire de păr mai sănătoase şi mai groase, au fost remarcate şi la pacienţii care suferă atât de alopecie areata, cât şi de alopecie androgenetică.

Deşi PRP nu este considerat un tratament pentru afecţiunile care au ca efect căderea părului, s-a demonstrat că îmbunătăţeşte substanţial starea acestuia. Ţine cont de faptul că rezultatele apar în urma unor injectări repetate şi câteodată în combinaţie şi cu alte tratamente dermatologice, care stimulează creşterea părului, precum cocktailurile folosite în mezoterapia pentru păr. De aceea, este recomandată vizita la medicul dermatolog, care poate stabili în baza analizelor şi a istoricului tău medical care este cel mai bun protocol de tratament pentru tine.

În medie, pacienţii care primesc minim 3 tratamente PRP pe parcursul a 3 - 4 luni de zile vor observa o refacere a podoabei capilare. Conform unui studiu privind efectul PRP asupra creşterii părului, analizat pe o perioadă de un an de zile, acesta a cauzat o creştere a densităţii părului şi satisfacţie pentru peste 70% dintre participanţi.

Numărul total de şedinţe PRP pentru rezultate optime depinde de nevoile individuale şi de obiectivele estetice ale fiecărui pacient în parte, dar în general sunt recomandate aproximativ 8 şedinţe pentru a consolida rezultatele, care se pot menţine prin şedinţe de întreţinere, conform indicaţiilor medicului dermatolog.

În prezent, nu există un tratament care să trateze complet alopecia androgenetică sau alopecia areata, iar tratamentele alternative, precum cele topice sau medicamentele administrate oral trebuie luate pe termen lung.

Terapia PRP este cel mai BIO tratament cu putinţă, pentru că foloseşte resursele naturale ale organismului, contraindicaţiile sunt minimale, iar reacţiile alergice, riscurile sau efectele secundare negative inexistente. Din acest motiv, se poate folosi la nesfârşit, fără probleme.

Procesul în sine este simplu. În primul rând, ai nevoie de o consultaţie iniţială pentru a discuta cu medicul despre simptomele căderii părului şi pentru a determina ce protocol de tratament ţi se potriveşte.

Dacă medicul decide că terapia Vampir te poate ajuta, mai întâi, ţi se prelevează o probă de sânge standard. Aceasta va fi centrifugată folosindu-se un echipament special.  Centrifuga separă diferitele componente ale sângelui tău, concentrând trombocitele într-o plasmă bogată în trombocite, care are de trei ori cantitatea standard de factori de creştere.

Ultimul pas este injectarea în anumite zone ţintă ale scalpului, unde căderea părului este cea mai acută. Procedura durează în total aproximativ o jumătate de oră şi singurele contraindicaţii valabile în ziua de tratament sunt efortul sau expunerea la căldură intensă, pentru a nu irita zonele injectate şi consumul de alcool. Poţi face duş, dar este recomandat să aştepţi până a doua zi pentru a-ţi spăla părul.

Tratamentul PRP are o reputaţie proastă în ceea ce priveşte durerea resimţită de pacient, deoarece contează foarte mult dispozitivul folosit, tehnica de injectare şi anestezicul topic utilizat.

În clinicile Doctor SKiN din Bucureşti şi Corbeanca, echipamentele folosite, modul în care se realizează injectarea şi spray-urile speciale cu efect de răcire şi amorţire transformă procedura într-una foarte uşor de suportat, inclusiv de persoanele cu sensibilitate la durere.

Cum pentru a obţine plasmă bogată în trombocite se foloseşte o probă de sânge de la pacient, este absolut imperativ ca întregul proces să fie supravegheat de către un medic dermatolog sau un medic specializat în chirurgie plastică şi estetică.

Rezultate dezastruoase au fost observate atunci când plasma bogată în trombocite a fost folosită într-un mediu impropriu şi injectată de către persoane fără suficientă experienţă şi fără pregătirea medicală necesară. Indiferent de cât de atractivă pare o ofertă găsită pe internet, pacientul trebuie să se asigure că alege o clinică unde sunt respectate standardele de igienă şi siguranţă şi care are o echipă medicală experimentată în procedurile oferite.

Nu ştii ce ţi se potriveşte, ai nelămuriri sau dubii că terapia PRP poate să te ajute să-ţi redobândeşti părul pierdut în urma sarcinii, menopauzei, stresului intens, nutriţiei deficitare sau a unei afecţiuni medicale?

Programează-te la o evaluare gratuită la oricare din clinicile Doctor SKiN la 031 005 10 15 sau pe [email protected]

Beneficiezi doar de echipamente originale, de ultimă generaţie, de produse premium şi de o echipă medicală de excepţie, extrem de bine pregătită, dar mai ales, de o comunicare caldă şi onestă. Preţurile la PRP sunt printre cele mai mici din Bucureşti şi împrejurimi, iar secţiunea de Oferte este actualizată constant.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus