Skip to main content

PARTENERIAT. Cel mai mare puzzle din lume e la Opera Comică pentru Copii

 
PARTENERIAT. Cel mai mare puzzle din lume e la Opera Comică pentru Copii

Cel mai mare puzzle din lume va fi vernisat la Opera Comică pentru Copii. Evenimentul este programat pe 5 februarie 2022, de la ora 15, în Foyerul OCC (Calea Giuleşti nr. 16).

Publicitate

Cu acest prilej, instituţia organizează o nouă ediţie a programului „Micii Jurnalişti”, prin care copiii jurnaliştilor şi bloggerilor participă la vernisaj şi la conferinţa de presă unde au ocazia să cunoască echipa care a realizat cel mai mare puzzle din lume.

Au fost necesare 33 645 de minute pentru a potrivi cele 54 000 de piese care alcătuiesc puzzle-ul, iar dimensiunea totală după asamblare este de 864 x 204 cm.

Pentru referinţă, un tablou obişnuit are, în medie, 70x50 cm, ceea ce înseamnă că un puzzle de asemenea dimensiuni are nevoie de un perete de cel puţin 18 mp pentru a fi expus corespunzător.

Puzzle-ul are tema „Călătorie în jurul artei” şi conţine 55 de tablouri, care acoperă peste patru secole de pictură, cel mai vechi fiind „Gioconda”, pictat de Leonardo da Vinci în anul 1503, iar cel mai nou, pictat în 1938 de către Paul Klee în manieră expresionistă, se intitulează „Park Near Lu”.

După vernisaj, Micii Jurnalişti participă la turul ghidat „Noaptea Carnavalului”, organizat special pentru ei, în avanpremieră. Cele mai inspirate texte scrise de ei sunt publicate pe site-ul şi conturile de social media ale instituţiei.

„Nopţi de Carnaval” în luna februarie la OCC

În luna februarie, Opera Comică pentru Copii organizează „Noaptea Carnavalului”, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 16-20.

Personajele din spectacolele OCC, cu măşti şi costume impresionante, îi întâmpină pe micii spectatori cu momente artistice şi poveşti interesante într-o atmosferă de carnaval. Se pare că prima atestare a existenţei unui carnaval la Veneţia a avut loc în anul 1094 într-un document oficial în care se vorbea despre o mare manifestare publică.

Datorită faptului că sărbătoarea carnavalului are loc înaintea postului Paştelui, numele său vine de la expresia italiană „carne vale” care înseamnă în traducere liberă „carnea pleacă”. La OCC, în luna februarie, singurele care vor pleca vor fi grijile părinţilor, pe durata vizitei lor alături de copii.

Ateliere de creaţie cu tematică artistică şi de carnaval

Cu ocazia vernisajului celui mai mare puzzle din lume, în Foyerul OCC vor fi amenajate ateliere de creaţie unde cei mici îşi vor putea demonstra creativitatea, inspiraţi poate chiar de unul dintre cele 55 de tablouri pe care le conţine puzzle-ul.

Înainte sau după tururile ghidate de 45 de minute de la „Noaptea Carnavalului”, copiii vor avea acces la ateliere de arte plastice (pictură naivă, natură statică, reproduceri, modelaj în clay, lucru manual ş.a.) cu meşteri pricepuţi şi inspiraţi. Dacă vor să-şi confecţioneze propria costumaţie de carnaval, bun de ştiut înainte să se apuce de lucru ar fi faptul că măştile carnavalului de la Veneţia împrumută adesea tipologii din teatrul de stradă italian numit commedia dell’arte.

Astfel, printre ele se găseşte perechea de servitori Arlecchino şi Colombina – amândoi costumaţi în haine realizate din petice colorate, Brighella – adesea un negustor îmbrăcat în straie albe, Pulcinella – un servitor gras şi băgăcios, care vorbeşte în dialect napolitan, Căpitanul Spaventa – costumat într-o uniformă asemănătoare gărzilor elveţiene de la Vatican, dar un militar lăudăros şi laş, Pantalone – un bătrân zgârcit, lipsit de farmec, ridicol, îmbrăcat în roşu cu o pelerină vişinie, Scaramuccia – un soldat lăudăros din Napoli, însoţit de o chitară cu care interpretează cântece de vitejie sau de dragoste, Doctorul – de multe ori confidentul lui Pantalone, un doctor sau preot intrigant, costumat precum medicii din vremea ciumei.

Indiferent de elementul care-i va inspira – puzzle-ul sau carnavalul – cu siguranţă copiii care vor participa la ateliere vor pleca acasă cu un obiect unicat. Accesul la ateliere se face pe bază de tichete OCC, care se achiziţionează de la Magazinul OCC, aflat în Foyer special pentru acest eveniment, sâmbăta şi duminica, în intervalul orar 14-20.

Biletele la tururile organizate la „Noaptea Carnavalului” sunt disponibile pe platforma bilete.ro. Conform dispoziţiilor legale în vigoare, Opera Comică pentru Copii continuă activitatea cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, dacă toţi participanţii peste 12 ani sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau persoane care au făcut un test RT-PCR (nu mai vechi de 72 ore) sau un test antigen rapid (nu mai vechi de 48 ore) certificat de centrele autorizate.

De asemenea, este obligatorie purtarea măştii de protecţie. Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptaţi de la îndeplinirea condiţiilor de mai sus pentru participarea la activităţile menţionate.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Pentru informaţii de presă, vă rugăm să contactaţi Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la [email protected] sau apel telefonic la 0745 45 56 45.

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus