Skip to main content

COMUNICAT. Top 4 metode pentru a scăpa de durerile articulare

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

COMUNICAT. Articulaţiile ne ajută să ne mişcăm, pentru că leagă oasele şi le susţin. Uneori, din cauza sportului excesiv sau făcut fără încălzire, a efortului depus în timpul muncilor fizice, a unei accidentări sau a unei boli, articulaţiile devin dureroase.

Publicitate

Durerea se poate manifesta sub forma unor episoade scurte, urmate de ameliorare, sau poate persista timp de săptămâni sau luni, situaţie în care vorbim de durere cronică.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Toţi oamenii au cel puţin o dată în viaţă un episod de durere articulară, aşadar acestea reprezintă o problemă comună. Din fericire, acest tip de dureri se pot remedia cu medicamente, terapie fizică, suplimente alimentare şi alte tratamente. Citeşte în continuare şi descoperă topul metodelor care te scapă de durerile articulare.

Locul 4: Injecţii cu substanţe steroide sau cu acid hialuronic

Injecţiile se administrează de obicei când tratamentul oral sau topic pentru dureri articulare nu dă rezultate. Medicul poate hotărî inocularea unor substanţe steroide direct în articulaţie, alături de un anestezic local, la fiecare 3 sau 4 luni. De cele mai multe ori, acest tip de tratament se administrează persoanelor afectate de tendinită sau artrită.

Procedura este eficientă, dar doar pe durată scurtă. În plus, poate provoca manifestări secundare şi poate ascunde durerea când nu este necesar, de exemplu în timpul unei activităţi sportive. Persoana accidentată va continua să solicite articulaţia afectată, agravând problema.

Injecţiile cu acid hialuronic, care este un înlocuitor al lichidului natural care se găseşte în articulaţii, se administrează de obicei pacienţilor cu osteoartrită. Injecţiile se utilizează şi pentru eliminarea lichidului din articulaţia afectată, de obicei în asociere cu tratamentul cu steroizi.

Locul 3: Terapie fizică

Kinetoterapia şi terapia fizică ajută la mărirea mobilităţii, stabilizarea articulaţiilor şi întărirea musculaturii din zonele adiacente acestora. Mişcarea ajută şi la pierderea în greutate, astfel că presiunea de pe articulaţii şi, în consecinţă, durerea, scade. Exerciţiile fizice trebuie să fie uşoare, pentru ca articulaţia afectată să nu aibă şi mai mult de suferit. Cel mai indicat sport este înotul.

Locul 2: Creme şi geluri

De multe ori, tratamentele care se aplică local sub formă de geluri şi creme reprezintă prima alegere pentru ameliorarea durerilor articulare. Acestea sunt uşor de administrat şi acţionează rapid asupra durerii, exact în locul afectat. Din compoziţia lor fac parte substanţe active ca antiinflamatoarele nesteroidiene, al căror efect se manifestă inclusiv în cazul durerilor severe.

Alte produse sub formă de cremă conţin extracte naturale din plante recunoscute pentru eficienţa lor în tratarea durerilor articulare, ca:

  • Arnica
  • Gheara-Diavolului
  • Ardeiul Iute
  • Ienupărul
  • Menta

Locul 1: Medicamente şi produse naturale

Medicamentele folosite pentru durerile articulare acţionează în general asupra inflamaţiilor care apar în cazul accidentărilor sau al anumitor boli care produc afectarea ţesuturilor articulare. Acestea se numesc medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Tratamentul medicamentos este util şi pentru durerile  severe, datorită substanţelor din compoziţia lor. Cele mai comune sunt ibuprofenul, naproxenul sodic şi acidul acetilsalicilic. Alte medicamente au la bază paracetamolul.

Anumite tratamente naturiste au efect şi asupra durerilor articulare. Un exemplu sunt cele care conţin bromelaină papaină. Bromelaina se extrage din ananas, iar papaina din papaia şi amândouă fac parte din categoria enzimelor digestive. Însă efectul lor nu se rezumă la sistemul digestiv.

Bromelaina şi papaina întăresc imunitatea, reduc inflamaţiile, accelerează vindecarea ţesuturilor inflamate şi scad durerea. Dacă îţi administrezi un produs naturist, alege doar produse acreditate şi testate. Cumpără Bromelaină Papaină de pe herbagetica.ro.

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus