Skip to main content

COMUNICAT. 4 idei de jucării educative pe care micuţul tău le va îndrăgi

 
Foto: Vivre
Foto: Vivre

COMUNICAT. Cea mai bună modalitate de a-ţi învăţa copilul o mulţime de lucruri noi încă de la o vârstă fragedă este să îi oferi acestuia posibilitatea de a îmbina joaca cu învăţarea. Indiferent de vârstă, micuţilor le place să descopere mereu lucruri noi, iar tu îi poţi ajuta să îşi alimenteze curiozitatea, oferindu-le jucării care să le prezinte informaţiile într-un mod amuzant.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ce jucării educative poţi alege pentru copilul tău?

Ajută-ţi puiul să descopere lumea, culorile, animalele şi tot ce îl fascinează, oferindu-i jucării educative. Acestea nu doar că îi permit să se dezvolte personal şi emoţional, ci îl şi formează pentru a avea o gândire logică, ceea ce cu siguranţă o să îi aducă o mulţime de beneficii mai târziu în viaţă. În plus, tot acest proces de învăţare o să fie conceput ca o joacă, ceea ce este cu siguranţă un mare plus.


Iată câteva idei de jucării educative pe care le poţi alege pentru puiul tău, pentru ca acesta să îşi dezvolte latura cognitivă.

Blocuri de construit

Încă de când e mic, îi poţi oferi copilului tău blocuri de construit. Acestea îl ajută să îşi dezvolte imaginaţia pentru a construi de fiecare dată ceva nou şi interesant. De asemenea, îi oferă posibilitatea de a-şi îmbunătăţii îndemânarea, îi solicită creierul pentru a reuşi să aşeze cuburile unul peste altul sau într-o anumită ordine pe care o are deja formată în minte. Chiar dacă la început poate părea că nu are nici cea mai mică idee despre cum să se joace cu cuburile, în timp o să fi surprins de ce poate crea cu propria sa imaginaţie.

Jocuri de rol

Copiilor le place să îşi folosească imaginaţia pentru a juca un rol. Le place să fie profesori, bucătari, pictori, doctori sau chiar părinţi. Dacă observi că îi place să joace un anumit rol atunci când se joacă, alege pentru el ceva care să îl aducă şi mai mult în scenariul pe care şi-l imaginează.

Dacă, de exemplu, îi place să se joace de-a doctorul, alege pentru el o trusă medicală de jucărie şi cere-i să îţi pună un pansament, sau sa îţi administreze o injecţie. Astfel de jocuri îl ajută să îşi dezvolte abilităţile de concentrare şi îi formează îndemânarea de a fi o persoană care ştie să se descurce în anumite situaţii.

Instrumente muzicale de jucărie

Vrei ca micuţul tău să îşi dezvolte o pasiune pentru muzică sau crezi că poate avea un talent muzical încă nedescoperit? Un instrument muzical de jucărie îl poate ajuta să-şi dezvolte pasiunea. Poate că nu o să devină neapărat un artist când o să crească, dar o astfel de jucărie îl ajută să îşi dezvolte urechea muzicală, încercând să creeze mereu sunete noi şi interesante.

Jocuri de tip puzzle

Chiar dacă un puzzle poate părea prea dificil pentru micuţ, este important să ştii că se găsesc puzzle-uri pentru orice vârstă. Un astfel de joc ajută copilul să îşi dezvolte concentrarea şi memoria vizuală prin alinierea pieselor în ordinea corectă, pentru a obţine imaginea văzută pe cutia jocului. De asemenea, un astfel de joc îl ajută să aibă mai multă determinare şi răbdare pentru a termina jocul.
Jocuri de ştiinţă şi tehnologie

În ziua de azi, copiii au mult mai multe şanse de a dezvolta abilităţi potrivite pentru lumea tehnologiei şi a ştiinţei, aşa că alege să-i oferi jucării educative care să îl ajute să descopere cum funcţionează obiectele. Jucăriile STEM sunt o opţiune perfectă, aşa că documentează-te şi alege o jucărie care să îi placă şi care să îl ajute să îşi dezvolte atât logica cât şi abilităţile cognitive.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus