Skip to main content

COMUNICAT. Dăescu Borţun Olteanu: partener de comunicare al expoziţiilor-eveniment din programul Timişoara 2023: Capitală Europeană a Culturii

 
COMUNICAT. Dăescu Borţun Olteanu: partener de comunicare al expoziţiilor-eveniment din programul 
Timişoara 2023: Capitală Europeană a Culturii

COMUNICAT. Expoziţia Victor Brauner: Invenţii şi magie, expoziţia The Impossible Body a artistului Adrian Ghenie, Bienala Art Encounters 2023, expoziţia eveniment Brâncuşi: Surse româneşti & perspective universale sunt proiectele câştigate de Dăescu Borţun Olteanu pentru care agenţia este responsabilă de comunicarea publică la nivel naţional.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Pe lângă evenimentele fanion din sfera artelor vizuale de la Timişoara, agenţia este şi partenerul de comunicare al proiectului Acum, Aici, Acolo care reprezintă România la Bienala de arhitectură de la Veneţia. Nu întâmplător, la finalizarea expoziţiei de la Veneţia, proiectul va ajunge la Timişoara, pentru a porni de aici într-un traseu prin mai multe oraşe din ţară.

GALERIE FOTO

Agenţia Dăescu Borţun Olteanu (DBO) are o relaţie tradiţională cu sectorul creativ din România prin implicarea şi comunicarea de-a lungul anilor a unor evenimente precum Romanian Design Week sau Diploma Show, dezvoltate în cadrul ecosistemului de parteneri.

Intimitatea cu domeniul creativ, capacitatea de a interacţiona cu o varietate de stakeholderi din sectorul public, privat şi non-guvernamental, buna cunoaştere a reprezentanţilor presei şi a cadrului instituţional au transformat candidatura agenţiei în cea câştigătoare.

„Parteneriatul cu Muzeul Naţional de Artă din Timişoara (MNArT) a demarat la începutul anului pentru comunicarea retrospectivei dedicate lui Victor Brauner.

După succesul înregistrat la deschidere, am fost bucuroşi să fim aleşi pentru a continua colaborarea, de data aceasta cu Fundaţia Art Encounters, pentru comunicarea Bienalei Art Encounters, cel mai relevant eveniment dedicat artei contemporane pe axa Viena – Istanbul, a primei expoziţii personale Adrian Ghenie din ultimii paisprezece ani în România şi a celei mai importante expoziţii dedicate lui Constantin Brâncuşi în ţara natală din ultimii cincizeci de ani, care va avea loc în septembrie la Timişoara.

Molipsiţi de entuziasmul şi determinarea partenerilor, obiectivul principal al comunicării este să democratizeze mesajul artistic şi să aducă un număr cât mai mare de oameni la Timişoara pentru a descoperi atât lucrări ale unor artişti români de patrimoniu universal, dar şi vibraţia artei contemporane, cum este cazul Bienalei Art Encounters. 

În sens mai larg, ambiţia noastră în acest an cu totul special este ca, pe lângă promovarea specifică a fiecărui eveniment în parte, să creăm o premisă colectivă care să încununeze Timişoara drept Capitala Artelor Vizuale a României, statut bine-meritat care să îl continue pe acela de capitală europeană a culturii.” declară Maria Besnea, Senior Partner, Dăescu Borţun Olteanu (DBO).

Fundaţia Art Encounters, organizator şi co-organizator al proiectelor menţionate, este partenerul de facto în cazul expoziţiei Adrian Ghenie, a Bienalei Art Encounters şi a expoziţiei Constantin Brâncuşi, pentru cea din urmă, Preşedintele Fundaţiei, Ovidiu Şandor, având şi titulatura de Comisar al expoziţiei.

„Motivele care ne-au adus împreună în această colaborare extinsă pentru evenimentele fanion dedicate artelor vizuale din programul cultural Timişoara 2023: Capitală Europeană a Culturii au fost entuziasmul, energia şi bucuria cu care lucrăm, de ambele părţi, sinergia echipelor, şi, mai presus de toate, faptul că există din partea partenerului de comunicare o înţelegere mai amplă a proiectelor culturale, care sunt diferite de cele realizate pentru clienţi comerciali.” a declarat Ovidiu Şandor, Preşedintele Fundaţiei Art Encounters şi Comisarul expoziţiei Brâncuşi: Surse româneşti & perspective universale.

Într-o relaţie deja tradiţională de parteneriat pe care agenţia o are cu domeniul arhitecturii, anul acesta Dăescu Borţun Olteanu comunică şi prezenţa României la Bienala de Arhitectură de la Veneţia.

„Echipa Pavilionului României Acum, Aici, Acolo (Now, Here, There), din cadrul Bienalei de Arhitectură de la Veneţia 2023 alături de agenţia DBO vor fi alături în cadrul programului cultural Timisoara 2023: Capitală Europeană a Culturii.

Vom aduce Pavilionul României de la Veneţia la Timişoara, marcând, astfel, o promenadă culturală europeană care pune accent pe inovaţie, pe dialogul ideilor colaborative, pe o înţelegere multidisciplinară a practicilor contemporane de arhitectură, design, arte şi tehnologie din România.

Alături de parteneri ai proiectului precum Muzeul Naţional Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida din Bucureşti, al Băncii genetice de Seminte din Suceava precum şi a altor parteneri implicaţi în proiect, propunem o viziune despre un viitor colaborativ, incluziv, local, un viitor al generării ideilor prin dialog pragmatic şi inovativ.

Pavilionul României va veni la Timişoara în decembrie 2023 şi va fi expus până la mijlocul primăverii anului 2024, după care va urma un parcurs expoziţional în Cluj, Iaşi şi Bucureşti pe parcursul anului 2024”, DR Arhitect, Emil Ivănescu, Curator şi Reprezentant al Pavilionului României Aici, Acum, Acolo la Bienala de Arhitectură de la Veneţia. 

Finisajul retrospectivei Victor Brauner: Invenţii şi magie a avut loc pe 28 mai, expoziţia înregistrând peste 26.000 de vizitatori, un record pentru MNArT.

Programul evenimentelor partenere de la Timişoara în cadrul cărora DBO este partener de comunicare este:

• 16 februarie – 28 mai, Victor Brauner: Invenţii şi magie, Muzeul Naţional de Artă Timişoara (finalizat, peste 26.000 de vizitatori)
• 20 aprilie – 9 iunie, The Impossible Body, expoziţie personală Adrian Ghenie, Pavilion ISHO, Timişoara
• 19 mai – 16 iulie, Bienala Art Encounters, My Rhino Is Not a Myth. art science fictions, care reuneşte 60 de artişti din 21 de ţări la Timişoara într-o serie de spaţii clasice şi neconvenţionale integrate într-un inedit circuit artistic
• 30 septembrie – 28 ianuarie, Brâncuşi: Surse româneşti & perspective universale, Muzeul Naţional de Artă Timişoara

Dăescu Borţun Olteanu este o agenţie românească independentă de relaţii publice care oferă servicii de consultanţă în domeniul comunicării, cu performanţă dovedită în domeniul relaţiilor publice, cu divizii specializate în comunicare corporate, lifestyle, tehnologie şi proiecte din domeniul cultural şi al industriilor creative.

Dăescu Borţun Olteanu este co-organizatorul Bucharest Gaming Week, cel mai mare eveniment dedicat industriei de gaming din România şi iniţiatorul unor alte evenimente proprii care premiază creatorii de conţinut din gaming – Gaming Video Awards sau care reunesc comunitatea de gameri din România – Gaming Marathon.

Agenţia este şi iniţiatorul Esports Summit, un demers care urmăreşte stabilirea unui cadru instituţional care să îi permită României să participe la evenimentele internaţionale de esports şi să poată pregăti resursa umană care să exceleze în domeniu.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus