Skip to main content

COMUNICAT. Învaţă jucându-te! 5 idei de activităţi pentru copii la grădiniţă

 
COMUNICAT. Învaţă jucându-te! 5 idei de activităţi pentru copii la grădiniţă

COMUNICAT. Una dintre metodele cele mai bune de a-i ajuta pe cei mici să înveţe este să ascunzi lecţiile în activităţi distractive. De aceea, în mod special la grădiniţă, se recomandă să încerci această abordare.

Publicitate

Desigur, fiecare copil are stilul şi ritmul propriu de învăţare, deci, trebuie să ţii cont şi de acest aspect.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Află din acest articol câteva idei de activităţi pe care le poţi implementa la grădiniţă pentru a-i face pe copii să înveţe mai uşor.

Realizarea unui puzzle

Puzzle-ul este o activitate distractivă care vine cu surprinzător de multe beneficii. De exemplu, un simplu puzzle din lemn cu animale îl ajută pe copil să-şi dezvolte coordonarea mână ochi, gândirea logică, dar şi abilităţile motorii, deoarece trebuie să-şi folosească diferite grupe de muşchi pentru a muta piesele de puzzle.

Pentru grupa de vârstă specifică mersului la grădiniţă, puzzle-urile sunt simple, având între 4 şi 9 piese. Cele de 4 piese se axează pe recunoaşterea formei care lipseşte dintr-un tablou (de exemplu, o răţuşcă pe lac), în timp ce variantele cu 9 piese pot forma o imagine completă, uşor de recunoscut (spre exemplu, o văcuţă la păscut).

Loveşte paharul cu litera

Această activitate combină învăţatul literelor cu exerciţiul fizic. Ia un set de pahare de plastic şi scrie pe partea inferioară câte o literă. Amplasează apoi paharele cu litera în sus. Încearcă să laşi mai mult spaţiu între fiecare pahar, deoarece ca task, copiii vor trebui să lovească, folosind o minge, paharele care au o literă scrisă pe ele. După ce au lovit paharul, trebuie să spună cum se numeşte litera de pe el.

O altă variantă este ca tu să spui litera mai întâi şi, apoi, cei mici trebuie să ţintească paharul respectiv cu mingea. Aceasta este o modalitate antrenantă de a învăţa literele alfabetului.

Mingea alfabet

Pentru acest exerciţiu nu ai nevoie decât de o minge de plajă şi un marker. Notează litere pe suprafaţa mingii de plajă. Apoi, copiii, pe rând, vor arunca mingea în aer. Atunci când mingea este prinsă, copilul va avea o literă îndreptată către el, care trebuie numită cu voce tare.

În cazul în care vrei o variantă mai avansată a acestui joc, atunci când copilul prinde mingea, zi-i să numească nu doar litera pe care o vede, ci şi un cuvânt care începe cu ea. Astfel, cei mici îşi vor îmbogăţi vocabularul şi învăţa cuvinte noi de la tine sau de la ceilalţi copii.

Jocul cu portocala

Acest joc clasic testează atenţia şi viteza de reacţie a copiilor. Atribuie fiecărui copil o cifră. Începe jocul prin a spune “Aş mânca X portocale”, X reprezentând o cifră atribuită unui copil.

Copilul numit trebuie să răspundă spunând “De ce X portocale şi nu Y portocale?” Y reprezintă o altă cifră, atribuită altui elev. Dacă un copil nu răspunde la timp, acesta este eliminat din joc. Acest exerciţiu îi învaţă pe copii cifrele şi pronunţia corectă a acestora, pe lângă atributele deja menţionate.

Rima

Poţi alege această activitate pentru a-i ajuta pe cei mici să înveţe cuvinte noi. Pregăteşte-ţi o listă de cuvinte scurte, pentru care poţi găsi o rimă uşor. De exemplu, poţi spune cuvântul bal, iar cei mici trebuie să răspundă folosind cuvinte care rimează, precum cal sau mal.

Mulţi vor fi folosi metoda încercare şi eroare, deci, vor improviza cuvinte. Aşadar, ar putea menţiona cuvântul gal, ca rimă pentru bal, fără să ştie ce înseamnă. Aceasta este şansa ta de a le explica sensul cuvintelor noi învăţate.

Foloseşte aceste jocuri şi activităţi pentru copiii de grădiniţă şi îi vei ajuta să descopere mai uşor lumea înconjurătoare, să îşi dezvolte vocabularul, să înveţe literele şi cifrele, competenţe ce îi vor fi de folos în viitor.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus