Skip to main content

COMUNICAT. Întreţinerea maşinii pe timp de iarnă. Ce să faci şi ce să NU faci

 
COMUNICAT. Întreţinerea maşinii pe timp de iarnă. Ce să faci şi ce să NU faci

COMUNICAT. Iarna aduce cu ea provocări unice pentru şoferi, iar îngrijirea corespunzătoare a maşinii devine esenţială pentru a asigura o funcţionare sigură şi eficientă pe drumurile acoperite de zăpadă şi gheaţă.

Publicitate

Iată câteva sfaturi privind întreţinerea maşinii tale în sezonul rece:

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ce să faci:

Verificarea sistemului de încălzire

Asigură-te că sistemul de încălzire funcţionează eficient. Pentru a realiza acest lucru, este indicat să te ocupi şi de curăţarea acestuia apelând la solutii curatare si detailing auto. O cabină călduroasă nu doar sporeşte confortul, ci şi îmbunătăţeşte vizibilitatea prin prevenirea aburirii geamurilor.

Anvelope de iarnă

Montarea anvelopelor de iarnă corespunzătoare este esenţială pentru aderenţa sporită pe drumurile acoperite de zăpadă şi gheaţă. Înainte de a le monta, asigură-te că ai curăţat corespunzător şi caroseria maşinii utilizând detergenti auto profesionali. Verifică presiunea anvelopelor şi asigură-te că sunt în stare bună.

Fluide corecte

Verifică nivelul şi calitatea antigelului, uleiului de motor şi a lichidului de parbriz. Foloseşte produse adaptate temperaturilor scăzute pentru a preveni îngheţarea şi  soluţii eficiente de curăţare a farurilor precum kit polish faruri pentru a te asigura că,  pe timp de noapte, beneficiezi de lumina necesară pentru a-ţi păstra siguranţa la volan!

Baterie verificată

O baterie funcţională este esenţială pe timp de iarnă. Verifică starea bateriei şi înlocuieşte-o dacă este necesar. În climatul rece, bateria are o capacitate redusă, iar un sistem de încărcare adecvat este crucial.

Ce să NU faci:

Curăţarea cu apă caldă

Evită curăţarea maşinii cu apă fierbinte sau caldă în timpul zilelor foarte reci. Temperatura extremă poate duce la îngheţarea imediată a apei, creând probleme, mai ales pe geamuri şi în sistemele de închidere.

Depozitarea fără protecţie

Evită să laşi maşina în aer liber fără o protecţie adecvată, cum ar fi un garaj sau o prelată. Protejarea vehiculului de intemperii reduce şansele de îngheţ şi creşte durata de viaţă a componentelor. În plus, expunerea prelungită la condiţiile extreme ale iernii poate cauza deteriorarea vopselei şi a suprafeţelor metalice ale maşinii tale. Un garaj sau o prelată oferă o barieră esenţială împotriva zăpezii, gheţii şi a altor agenţi atmosferici, contribuind la menţinerea aspectului estetic şi a integrităţii structurale a vehiculului tău.

Condus agresiv

Evită acceleraţiile bruşte, frânările puternice şi virajele abrupte. Condusul agresiv pe drumurile alunecoase creşte riscul de accidente şi poate duce la uzura prematură a sistemelor de frânare şi a anvelopelor.

Respectând aceste sfaturi simple, vei contribui la menţinerea performanţei şi siguranţei maşinii tale în sezonul rece. Un program regulat de întreţinere pe timp de iarnă nu numai că protejează vehiculul, dar te şi asigură că vei putea călători în siguranţă pe drumurile înzăpezite, bucurându-te de privelişti desprinse ca din poveşti!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus