Skip to main content

COMUNICAT. Cinci materiale de care ai nevoie atunci când iţi amenajezi locuinţa

 
COMUNICAT. Cinci materiale de care ai nevoie atunci când iţi amenajezi locuinţa

COMUNICAT. Renovarea casei sau a apartamentului este necesară pentru modernizare, creşterea confortului şi sporirea eficienţei termice. Indiferent care este motivul pentru care vrei să reamenajezi o cameră sau întreaga locuinţă, asigură-te că respecţi toate etapele şi foloseşti materiale de calitate superioară.

Publicitate

Iată care sunt principalele produse de care ai putea avea nevoie.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

1. Material termoizolant

Lucrările de termoizolare reprezintă o investiţie necesară pentru a asigura confortul termic. Beneficiile sunt reducerea pierderilor de căldură şi scăderea facturilor la încălzire, precum şi menţinerea unei temperaturi ambientale plăcute în sezonul rece sau în cel cald.

Dacă vrei să renovezi locuinţa, nu neglija izolarea termică. Cele mai utilizate materiale cu rol termoizolator sunt vata minerala bazaltică sau din fibră de sticlă, polistirenul expandat sau extrudat şi spuma poliuretanică. Preţul vatei minerale este avantajos şi acest produs oferă o protecţie termică excelentă. În plus, se montează uşor şi are o durabilitate extinsă.

2. Panouri de finisaj

Stratul de izolaţie termică trebuie protejat de panouri pentru finisaj, precum plăcile din gips-carton. Acestea se montează pe structurile construite din lemn sau din profile metalice, în interiorul cărora este adăugat material termoizolant (vată minerală de sticlă sau bazaltică etc.).

De asemenea, înainte de realizarea finisajelor se pot aduce modificări şi îmbunătăţiri la reţelele sanitare, de energie electrică sau de încălzire.

Mai mult, se pot pune straturi suplimentare de protecţie împotriva infiltraţiilor de apă şi a umezelii. Plăcile de gips-carton necesită aplicarea benzilor de armare pentru rosturi (pentru îmbinări).

3. Glet

Fie că realizezi izolaţie termică, fie că vrei să realizezi finisajele direct pe pereţi şi pe planşeu, este necesar să aplici câteva straturi pe suprafaţa acestora: plasă de armare, glet de încărcare (pentru nivelarea grosieră), glet fin (pentru obţinerea suprafeţelor netede) şi amorsă, pentru aderenţă mai bună.

Dacă plachezi pereţii cu gresie, panouri din lemn sau plăci decorative, poţi sări peste această etapă. Totuşi, poate fi nevoie de îndreptarea pereţilor, acoperirea fisurilor şi etanşarea suprafeţelor.

4. Vopsea lavabilă

După ce ai aplicat amorsă, poţi veni cu unul-două straturi de vopsea lavabilă albă sau de vopsea color. În funcţie de produsul ales, acesta poate avea proprietăţi supra sau ultra-lavabile, hipoalergenice (anti-bacteriene), anti-mucegai ş.a.

Dacă finisajele sunt din lemn sau cu panouri decorative, s-ar putea să ai nevoie de lacuri sau produse speciale pentru protecţie.

5. Pardoseală

Peste stratul de termoizolare şi peste şapă trebuie să montezi pardoseala: parchet din lemn masiv, dublu sau triplu stratificat, laminat etc.; gresie sau marmură; vopsea epoxidică ş.a. În funcţie de produsul ales, ai nevoie de adezivi de montaj, barieră de vapori şi alte materiale adecvate.

De asemenea, pentru renovare trebuie să ai o serie de unelte şi de echipamente de construcţii. Spre exemplu, ţi-ar putea folosi instrumente pentru măsurat şi tăiat (ruletă, nivelă laser, cutter, foarfecă etc.), bormaşină, ciocan, fierăstrău pentru gips-carton, gletieră, şpaclu, găleată pentru făcut material, bidinea, trafalet şi tavă cu grătar, pensule, ciocan de cauciuc pentru montarea parchetului.

În plus, nu trebuie să îţi lipsească echipamente de protecţia muncii: cască, ochelari, mănuşi, bocanci etc.

Renovarea locuinţei se poate realiza mai uşor dacă îţi faci un plan înainte şi stabileşti materialele şi cantităţile necesare.

Izolează termic pereţii, tavanul şi pardoseala, pentru a te bucura de un confort sporit. Alege finisaje pe placul tău, dar care să fie rezistente şi de bună calitate.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andreea Andreea
    Cred ca e pentru prima data cand cineva plateste un comunicat de presa fara sa faca trimitere (evidenta) la numele firmei. @Pagina de Media, comunicatul acesta e anonim?

Trimite un comentariu

sus