Skip to main content

COMUNICAT. Iei in considerare instalarea unei pompe de caldura in casa ta? Iata ce ar trebui sa stii despre aceasta instalatie!

 
COMUNICAT. Iei in considerare instalarea unei pompe de caldura in casa ta? Iata ce ar trebui sa stii despre aceasta instalatie!

COMUNICAT. Odata cu evolutia tehnologiei, solutiile de incalzire a cladirilor s-au diversificat foarte mult. De la sistemele conventionale, care folosesc combustibili clasici, fosili, la instalatiile electrice sau cele ecologice, acestea pot fi adaptate pentru orice tip de spatiu, indiferent de destinatia de utilizare a acestuia.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Cu toate ca unul dintre factorii care influenteaza alegerea sistemului de incalzire pentru locuinta este costul lunar al facturilor pentru caldura, eficienta este un aspect care influenteaza foarte mult consumul de energie si, implicit, pretul facturilor lunare.

De asemenea, nivelul de poluare al sistemelor de incalzire este si el un factor important de care ar trebui sa se tina cont in alegerea lor, mai ales in conditiile actuale, in care se face apel la populatie pentru a adopta un comportament ecologic in toate aspectele vietii lor.

Unele dintre cele mai cunoscute solutii ecologice  de incalzire sunt centralele pe peleti si panourile fotovoltaice si cele solare, dar si pompele de caldura – o solutie moderna si eficienta de incalzire – devin tot mai populare in randul oamenilor.

Ce sunt pompele de caldura si care este principiul de functionare al acestora?

O pompa de caldura este un echipament care foloseste energie regenerabila – apa, aer si chiar pamant – pentru a produce caldura, iar unele modele de astfel de echipamente pot fi folosite si pentru racirea unei locuinte. Astfel ca reprezinta o alternativa ecologica pentru obtinerea confortului termic acasa la solutiile de incalzire cu gaze sau lemne.

O pompa de caldura poate fi folosita deci atat pentru incalzirea sau racirea locuintei, cat si pentru obtinerea apei calde menajere. Acest lucru se datoreaza principiului sau de functionare, care este unul relativ simplu si asemanator cu cel al frigiderului.

Orice fel de pompa de caldura are in componenta sa o sursa de caldura, adica o unitate exterioara care preia caloriile continute de energia ambientala – adica din aer, apa sau sol – si un condensator, unitatea interioara care le transforma in caldura sau le raceste, dupa caz.

Consumul de energie electrica necesar pentru realizarea acestui proces este unul mult mai redus decat majoritatea sistemelor de incalzire disponibile pe piata. Drept urmare, costurile lunare cu incalzirea locuintei vor fi considerabil mai mici decat in alte situatii, ceea ce contribuie la o amortizare rapida a costurilor cu achizitionarea si instalarea unei pompe de caldura, al carei pret este, in general, unul foarte ridicat.

Cate tipuri de pompe de caldura exista?

Este important de retinut faptul ca exista 3 categorii principale de pompe de caldura, fiecare dintre acestea avand propriul mod de functionare si propriile caracteristici. Acestea sunt pompele de caldura apa-aer, pompele de caldura apa-apa si pompele de caldura sol-apa.

De exemplu, pompa de caldura aer-apa incalzeste apa, care va circula in sistemul de incalzire centrala si care va produce apa calda menajera, motiv pentru care poate fi utilizat in combinatie cu incalzirea in pardoseala. Acest sistem este uşor de instalat şi accesibil, fiind recomandat de obicei pentru regiunile cu temperaturi blânde.

In schimb, pompa de caldura aer-aer extrage energia din aerul de afara, pe care il incalzeste si in transfera in interiorul locuinte. De asemenea, aceasta poate extrage si aerul din interior, favorizand racirea locuintei. Totusi, acest sistem nu incalzeste si apa, avand un mod de functionare similar sistemului de aer conditionat. 

Dupa cum se poate deduce, pompa de caldura sol-apa utilizeaza energia din sol, energia geotermala, pentru a incalzi sau raci un spatiu. Principalul avantaj al acestora este faptul ca temperatura din interiorul solului este constanta, ceea ce le face sa fie mult mai eficiente.

In cazul pompelor de caldura ca implica si utilizarea apei, instalatia ar trebui sa includa si pompe de circulatie a apei, cum este si pompa Wilo, care faciliteaza distribuirea apei in instalatie, fiind utile mai ales in cazul echipamentelor care produc apa calda menajera.

De ce ar trebui aleasa o pompa de caldura in detrimentul altui echipament pentru confortul termic al casei?

Cu toate ca pretul ridicat al unei pompe de caldura pot descuraja multi oameni care doresc sa isi instaleze un astfel de echipament pentru incalzirea locuintei, exista numeroase alte motive pentru care aceasta se va dovedi a fi o solutie avantajoasa pentru obtinerea confortului termic in interior.

In primul rand, este o solutie ecologica de incalzire, care foloseste energie regenerabila pentru producerea caldurii, ceea ce contribuie la o reducere importanta a costurile cu incalzirea locuintei. In plus, pompa de caldura poate fi folosita si ca sistem de racire a locuintei pe timpul verii.

De asemenea, acest echipament ofera o distribuite omogena a caldurii in locuinta, mai ales in cazul pompelor de caldura apa-aer si apa-sol, daca acestea sunt conectate la o retea de incalzire centrala, indiferent ca este una prin pardoseala sau cu radiatoare.

Prin urmare, pompele de caldura reprezinta o solutie de incalzire eficienta si ecologica, datorita careia costurile de exploatare sunt reduse, iar mediul inconjurator, protejat.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus