Skip to main content

COMUNICAT. Ce presupune recuperarea după un accident vascular cerebral

 
Foto - Pexels
Foto - Pexels

COMUNICAT. Accidentul vascular cerebral, cunoscut şi ca AVC, este o afecţiune ce poate avea consecinţe negative, pe termen lung, asupra sănătăţii creierului. De asemenea, statisticile arată că accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai frecvente cauze de invaliditate în rândul adulţilor.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.


AVC-ul poate avea drept complicaţii severe şi pierderea parţială sau totală a memoriei, dificultatea de a gândi, precum şi schimbările comportamentale.

Există, însă, şi un motiv de încurajare: pacienţii care au suferit un AVC, dar care ajung în timp util la medic se pot recupera.

Ce presupune, însă, recuperarea după un accident vascular cerebral, ce beneficii concrete are recuperarea şi unde se poate efectua aceasta? Află răspunsurile din rândurile următoare:

Beneficiile recuperării după un accident vascular cerebral

Printre cele mai importante beneficii, atât fizice, cât şi psiho-emoţionale, trebuie să amintim:

  • prevenirea unui alt accident vascular cerebral, ce ar putea avea consecinţe şi mai grave decât anteriorul, chiar fatale;
  • prevenirea complicaţiilor medicale, aşa cum sunt cele anterior amintite: tulburările de memorie, dificultatea de a gândi etc.;
  • îmbunătăţirea funcţiei motrice;
  • îmbunătăţirea activităţii verbale;
  • prevenirea tulburărilor psiho-emoţionale, frecvent întâlnite în rândul pacienţilor cu AVC (depresia, anxietatea).

Pentru ca programul de recuperare să dea roade, iar beneficiile să apară în cel mai scurt timp posibil, este esenţial ca pacientul să înceapă şedinţele cât mai devreme.

Ce conţine planul de recuperare după un AVC

Planul de recuperare după un accident vascular cerebral variază în funcţie de nevoile şi problemele fiecărui pacient.

În general, sunt implicaţi specialişti din mai multe ramuri, astfel că echipa medicală poate fi formată din neurologi, logopezi, psihiatri, fizioterapeuţi, kinetoterapeuţi, terapeuţi ocupaţionali, nutriţionişti, ortopezi, fiecare dintre aceştia fiind pregătit pentru a contribui la ameliorarea unor categorii diferite de probleme.

De exemplu, kinetoterapeuţii concep programe speciale de activitate fizică pentru pacienţi, îi ghidează şi îi sprijină pe aceştia în timpul şedinţelor de kinetoterapie, care au drept scop îmbunătăţirea funcţiei motrice, menţinerea echilibrului, dar şi relaxarea.


Pe de altă parte, logopezii susţin pacienţii în perfecţionarea activităţii verbale, cu ajutorul exerciţiilor de redobândire a mobilităţii aparatului fonoarticulator, de stimulare a emiterii sunetelor simple şi, în cele din urmă, de legarea acestora în cuvinte.

După cum se poate observa, planul de recuperare este unul cât se poate de complex, motiv pentru care se efectuează în centre specializate.

Planul de recuperare a vârstnicilor care au suferit un AVC

Bătrâneţea aduce cu sine mai multe riscuri şi probleme de sănătate. Nu de puţine ori, vârstnicii se confruntă cu accidente vasculare cerebrale care pot ajunge să le pună viaţa în pericol. În acest context, internarea pacientului cu AVC într-un cămin de bătrâni este o soluţie optimă, pe termen lung, pentru sănătatea lor.

Aici, aceştia beneficiază de îngrijire medicală permanentă, sunt monitorizaţi tot timpul, iar în caz de urgenţe, personalul acţionează imediat.

De asemenea, alături de medicii neurologi, fiziokinetoterapeuţi, psihologi, geriatri, psihologi, ortopezi, psihiatri, cardiologi, în echipă se regăsesc şi medici nutriţionişti care elaborează scheme alimentare personalizate.

Alimentaţia sănătoasă şi echilibrată are, la rândul său, un rol important în planul de recuperare a seniorilor cu AVC.

Nu în ultimul rând, căminele premium pentru vârstnicii cu AVC sunt dotate cu săli de kinetoterapie, iar aparatura de ultimă generaţie facilitează procesul de recuperare.

Totodată, faptul că seniorii pot interacţiona cu alte persoane cu vârste apropiate de a lor îi ajută, din punct de vedere psiho-emoţional, să depăşească mai uşor această perioadă. Mai mult decât atât, discuţiile cu psihoterapeuţii le pot creşte nivelul de motivaţie şi încrederea în forţele proprii.

Concluzie

Recuperarea după un accident vascular cerebral este o etapă extrem de importantă, care ar trebui să aibă loc cât mai repede posibil, pentru ca programul să dea roade.

Dacă o persoană dragă, în vârstă, din familia ta a suferit un AVC, ar fi bine să iei în calcul internarea sa într-un cămin specializat în îngrijirea vârstnicilor cu AVC, pentru că aici beneficiază de toate condiţiile medicale favorabile recuperării.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus