Skip to main content

COMUNICAT. 5 trucuri pentru un somn liniştit

 
COMUNICAT. 5 trucuri pentru un somn liniştit

COMUNICAT. Dacă te confrunţi cu problema de a adormi greu, sau somnul tău este unul neodihnitor sau plin de întreruperi, trebuie să ştii că acest lucru este o consecinţă a reacţiei organismului la condiţiile exterioare de stres şi mediu ori la o serie de factori care pot interfera cu ritmul circadian al organismului tău.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Pentru a te putea bucura de odihna binemeritată de care ai nevoie, îţi prezentăm mai jos câteva dintre cele mai importante trucuri şi sfaturi de care să ţii cont astfel încât să poţi menţine un somn liniştit şi de calitate pe tot parcursul nopţii.

Păstrează un mediu curat şi ordonat în camera în care dormi

Un mediu curat, neaglomerat şi aerisit constant reprezintă un pas important pentru a te bucura de o odihnă de calitate. Dormitorul trebuie să fie liniştit şi întunecat, cu o temperatură relativ scăzută, de maxim 19 grade Celsius astfel încât ciclul de veghe şi somn al organismului să funcţioneze optim.

În plus, o saltea ortopedică, din gel sau spumă cu memorie, se adaptează formei corpului pentru a oferi corpului o susţinere uniformă, şi a ameliora punctele de presiune din umeri, gât sau coate.

Pentru a prelungi durabilitatea acesteia optează pentru un topper de 120x200 cm, fabricat din aceleaşi materiale moi la atingere precum latex sau memory foam. Acesta oferă acelaşi confort suplimentar, fiind şi mai uşor de întreţinut şi prelungind durabilitatea saltelei.

Instalează o rutină de somn

Specialiştii avertizează că un adult sănătos  are nevoie de minim 7,5 ore de somn în fiecare noapte. Cel mai bun interval pentru a adormi este între 21:00 şi 23:00, deoarece atunci organismul îşi poate stabili ritmul circadian, adică ciclul de veghe şi somn  propriu, strâns legat de temperatura corpului.

Este important totodată să respecţi o rutină la care să te culci şi să te trezeşti, inclusiv în weekend, când nu este recomandat să depăşeşti perioada de culcare sau de trezire cu mai mult de o oră.

Evită consumul de alimente excitante înainte de somn

Cafeaua, dar şi alcoolul au efecte de stimulare a activităţii creierului, iar consumul lor înainte de orele de culcare îţi va provoca un somn agitat şi plin de întreruperi.

Pentru a avea parte de odihnă liniştită evită, în plus, şi mesele grele sau consistente cu minim două ore înainte de somn, dar nici nu te culca flămând pentru a fi nevoit să te trezeşti în timpul nopţii.

Lasă deoparte ecranul televizorului sau al telefonului

Este cunoscut faptul că lumina albastră ce provine de la telefon, tabletă sau laptop interferează cu ciclul normal de veghe-somn. Aceasta scade producţia de melatonină din corp exact când organismul are nevoie să se regenereze, aşa că este indicat să eviţi utilizarea lor cu cel puţin 30 de minute înainte de culcare.

Mai mult, ştirile pe care le auzi sau le citeşti pe Social Media se pot acumula, în mod inconştient, în mintea ta şi îţi vor cauza un somn agitat şi plin de întreruperi.

Practică un sport sau meditaţie

Activitatea fizică regulată pe care o practici în timpul zilei te pot ajuta să obţii somnul liniştit de care ai nevoie, aşa că poţi include în rutina zilnică sporturi uşoare precum jogging, plimbări într-un ritm mai alert, sau, cel puţin, cât mai mult timp petrecut în aer liber.

În plus, înainte de culcare poţi exersa câteva exerciţii simple de yoga, meditaţie sau respiraţie profundă, din abdomen. Toate acestea au rolul de a relaxa organismul înainte de culcare, şi de a te ajuta să te bucuri de odihna sănătoasă pe care o doreşti.

Ţine cont de aceste trucuri şi vei vedea cum, într-un interval scurt de timp, calitatea somnului tău se va îmbunătăţi în mod constant şi eficient.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus