Skip to main content

COMUNICAT. Top 6 băuturi alcoolice aromate

 
 COMUNICAT. Top 6 băuturi alcoolice aromate

COMUNICAT. Majoritatea băuturilor alcoolice au o aromă caracteristică, dată atât de ingrediente, cât şi de modul de preparare şi de păstrare. Intensitatea aromelor variază în funcţie de băutură, însă reprezintă un criteriu important pentru evaluarea calităţii licorilor.

Publicitate

În cele ce urmează, îţi prezentăm un top al celor mai cunoscute băuturi alcoolice aromate.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Lichior

Este prima denumire care îţi vine în minte când e vorba de băuturi aromate, dat fiind faptul că aroma este caracteristica sa principală.

Lichiorul este o băutură distilată slab alcoolizară, aromată cu diferite ingrediente, în funcţie de care este dată şi denumirea băuturii. Astfel, putem vorbi de diferite lichioruri de fructe, lichior de ciocolată, de cacao, de cafea sau lichior de mentă.

De asemenea mai există şi lichioruri aromatizate cu diferite ierburi şi condimente. Lichiorul poate fi servit ca aperitiv sau la desert, gradul maxim de tărie alcoolică fiind de 21%.

Brandy

In această categorie intră majoritatea băuturilor obţinute prin distilarea sucurilor de fructe. Aroma este dată în special de fructele din care este obţinută băutura însă şi butoiul în care este păstrată îşi poate pune amprenta.

Gradul de tărie diferă în funcţie de numărul de distilări, brandy-urile distilate de două sau trei ori fiind mai tari decât cele distilate o singură dată.

Cere mai cunoscute mărci de brandy sunt obţinute din struguri atent selecţionaţi, şi sunt ţinute la maturat în butoaie de stejar. Un exemplu în acest sens este coniacul – un brandy care se obţine prin distilarea vinului în regiunea viticolă Cognac din Franţa.

Whisky

Şi whisky-ul este o băutură alcoolică aromată, deşi mulţi n-ar fi tentaţi să îl includă în aceeaşi categorie cu lichiorul sau brandy-ul. Aroma whisky-ului este mai discretă, însă tocmai asta îl face mai savuros.

În acest caz, vorbim de o băutură distilată din cereale, iar aromele diferă în funcţie de ingrediente, de procesul de fabricare, de tipul butoaielor şi de perioada de maturare.

Spre exemplu un whisky maturat într-un butoi  în care a fost păstrat în prealabil rom sau sherry va împrumuta din aroma acelei băuturi. Totodată, un whisky single malţ, obţinut dintr-un singur tip de orz, va avea o aromă diferită de un blended, rezultat din amestecul mai multor tipuri de whisky.

Rom

Băutura provine din zona Caraibelor, fiind obţinută prin distilarea trestiei de zahăr. Aroma unui rom bun este inconfundabilă, fapt pentru care această băutură este şi un ingredient de bază pentru multe cocktailuri.

Mai mult de atât, romul este folosit şi în bucătărie, în special pentru prepararea deserturilor.

Există şi romuri infuzate cu diferite arome exotice cum ar fi mango, banane, portocale, cocos, care au o concentraţie alcoolică de maxim 40%.

Cocktail-uri

De această dată este vorba de combinaţii de băuturi alcoolice şi non-alcoolice care au ca rezultat obţinerea unor licori foarte aromate.

În general, în compoziţia unui cocktail intră o băutură tare, cum ar fi whisky, votcă sau rom, care se combină cu băuturi mai slabe şi cu sucuri de fructe.

Cele mai cunoscute cocktail-uri sunt Mojito, Manhattan, Tequila Sunrise, Cuba Libre,  Cosmopolitan, iar lista nu se opreşte aici.

Vermut

Vermutul este un vin aromatizat, iar datorită acestei caracteristici nu putea să lipsească din topul nostru. Originea sa stă într-o reţetă pe care germanii o aplicau la sfârşitul secolului 18, combinând vinul cu ierburi de pelin.

Reţeta a fost preluată de italieni, care au îmbunătăţit-o, adăugând în vin alcool, pelin dar şi o serie de alte ierburi aromatice şi condimente.

A rezultat astfel un vin cu un grad mai mare de tărie decât cel obişnuit şi cu aromă aparte. Poate fi consumat ca aperitiv, dar şi ca ingredient pentru cocktail-uri.

Aşadar, dacă vrei să testezi cele mai populare băuturi aromate, ai o listă destul de lungă, motiv pentru care nu te încurajăm să faci asta într-o singură seară.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus