Skip to main content

Burtiere panicarde la România TV, legate de Putin şi războiul nuclear

 
Burtiere panicarde la România TV, legate de Putin şi războiul nuclear

BURTIERĂ LA MINUT. Titluri panicarde la postul România TV, în contextul războiului declanşat de Rusia prin invadarea Ucrainei.

Publicitate

Ce titrează România TV?

"Primele semne că Putin pregăteşte un atac nuclear; oraşul subteran în care se află familia lui", a fost unul dintre titlurile România TV.

Au urmat altă burtieră: "Toate pastilele cu iod, păstrate pentru un atac nuclear."

Într-o a treia burtieră, cele două titluri sunt combinate.

Postul de ştiri a continuat: 

"Anunţ despre atacul nuclear al lui Putin"

Şi apoi: "Mobilizarea armatei române, ce se pregăteşte".

Chiar când postul de ştiri difuza aceste burtiere, Centrul pentru Jurnalism Independent venea cu un apel public "la instituţiile mass-media şi jurnaliştii din România să dea dovadă de responsabilitate şi decenţă în relatările despre situaţia din Ucraina".

"Acesta este unul dintre momentele în care profesia trebuie să se ridice la nivelul răspunderii pe care jurnalismul o presupune şi să nu facă din tratarea editorială a materialelor despre război un instrument de făcut audienţă".

Totodată, în urmă cu o săptămână, CNA dădea o recomandare în legătură cu mediatizarea războiului din Ucraina. Printre altele, vorbea despre: "respectarea regulilor deontologice şi acordarea unei atenţii speciale fiecărui mesaj diseminat cu decenţă, discernământ, responsabilitate şi cu evitarea senzaţionalului, astfel încât să nu fie indusă panica şi nesiguranţă în rândul cetăţenilor".

GALERIE FOTO. Burtiere capturate astăzi de Paginademedia.ro:

Citeşte şi: Atenţie, posturi radio şi TV! CNA avertizează: poate ajunge la retragerea licenţei pentru informaţii neverificate


Citeşte şiCNA către televiziuni: relataţi responsabil invadarea Ucrainei de către Rusia


Citeşte şiAPEL: Nu faceţi din război un instrument pentru audienţă! De la CJI şi ActiveWatch

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • din pacate, asa cum nu se aplica legea cum ar trebui, nu se va aplica nici rtv vreo sanctiune. cred asta si pentru ca aproape zilnic, (nefiind conditionat de razboiul din Ucraina), unor jurnalisti, in goana dupa audienta le scade IQ-ul. Vezi cazul antena3 despre doborarea elicopterului din jocul video. Din pacate nu am nici o confirmare ca au fost sanctionati cumva acei pseudo jurnalisti.
  Apropo, Gadea si-a lasat oare barba crezand sa va parea sau chiar va fi mai inteligent?
 • @B.A.M. : tu ori nu vrei, ori nu poti sa intelegi. Parerea mea este ca pana la un punct, (care iti convine tie), tu nu vrei sa intelegi iar in rest nu poti sa intelegi termenele si nuantele. Decenta in exprimare, atitudinea si prezentarea unei stiri in mod profesionist iti sunt necunoscute tie. Acelesi lucru le este necunoscut si "jurnalistilor" de la rtv (si nu numai) care, in goana dupa audienta ar face orice. Si din pacate, pseudo jurnalisti si pseudo televiziuni ca rtv sunt destul de multe. De ex. antena 3, realitatea tv. Adevarul e ca fara senzational, "viata e pustiu"!
  Of, mare gradina cu creduli si mic e gardul ce o inconjoara!
 • B.A.M., peste tot in lumea civilizata astfel de practici sunt taxate. Zau ca nu stiu de ce-mi mai pierd vremea sa-ti explic. Esti irecuperabil! N-ai decat sa te scalzi in propria mocirla.
 • NIMIC (nici macar un rand) din ce ai scris nu e adevarat. Si nici nu se inscrie in regulile jurnalismului nimic din ce spui. shhhh

  Postacule, zi de audiente. Lasa aberatiile.
 • @Dragoș, dacă sunt adevărate, pot fi ORICÂT DE "PANICARDE"!!! Nu e vina României TV că adevărul poate provoca panică.
  PERSONAL, PREFER PANICA în detrimentul AUTOcenzurii, dacă ea E REALĂ ȘI JUSTIFICATĂ.
 • B.A.M., argumentul meu e foarte clar: nu stii sa citesti un text. Unde ai vazut tu ca Pagina de media a sustinut ca Romania TV spune minciuni? Te citez: "Care sunt "minciunile" despre care voi scrieți/vorbiți/etc??????" In articol, chiar din titlu se spune clar: "Burtiere panicarde la România TV" Unde e minciuna aici? Daca nu cunosti termenii, nu comenta aiurea, pentru ca DA, Romania TV obisnuieste sa puna astfel de titluri panicarde. In plus, articolul e sustinut cu capturi foto? Cate exemple sa-ti mai dau ca habar nu ai cu ce se mananca presa? E un contraargument bun? Banuiesc ca pentru tine nu, ca doar n-oi fi...... (ma autocenzurez) sa recunosti.
 • @Dragoș, ÎN OPINIA TA, eu "pic mai rău în penibil". FĂ DIFERENȚA DINTRE ACESTE NUANȚE și încearcă să vezi dincolo de aparențe.
  În plus, vino cu CONTRARGUMNETE ca să demontezi opinia altcuiva!!!
 • Din pacate pentru noi toți, Burtierele RTV de azi sunt cât se poate de reale.
  Nu e exagerat nimic, asta e realitatea și Putin și Lavrov chiar azi a amenințat cu bomba nucleară.Luați de vă documentați atotștiutorilor, cițiți, citiți, citiți.
 • B.A.M., esti habarnist rau, ma, baiatule! Ai citit macar comunicatele respective? Aceleasi tampenii le spune RTV si despre cutremure si alte cataclisme, pe acelasi ton care sa bage in sperieti populatia. Te-ai uitat macar la pozele de la articol cu burtierele lor? Sub pretextul informarii populatiei, nu trebuie sa alarmezi oamenii si mai tare, despre asta e vorba. Exista o limita in presa, pe care tu nu ai cum s-o cunosti. Eu o cunosc, pentru ca lucrez in domeniu. Iti place sa faci pe desteptul, dar pici mai rau in ridicol.
 • @Mile, furnizează DOVEZI când faci acuzații atât de grave. Spui că "NIMIC" nu e adevărat.
  Păi pardon! CAUTĂ unde vrei tu (DIGI 24, PRO TV, youtube, etc) declarația lui Putin care îi cere șefului statului major "să pună alertă" forțele nucleare "de descurajare". (Parafrazare din memorie)
  Asta ca să nu strigi "Hoții!" în fața unui POSIBIL viitor mort iradiat (n.r EU).
  P.S.
  Îți ofer același SFAT și în cazul celorlalte știri! Mai ales ca Google ÎNCĂ funcționează... Rămâne de văzut cât timp.
 • @B.A.M - NIMIC (nici macar un rand) din ce ai scris nu e adevarat. Si nici nu se inscrie in regulile jurnalismului nimic din ce spui. shhhh
 • Ati ratat preacuratul jurnal de seara cu sunete de razboi pe fundalul interviurilor? Sau discutiile despre butonul rosu cu Mandruta si Prelipceanu?
 • Care sunt "minciunile" despre care voi scrieți/vorbiți/etc??????
  Presa e plină de acele știri cu buncărul lui Putin din munții Urali (unde ar fi familia lui acum), de mărturiile românilor din Olanda (conform cărora ar fi primit pastile de iod de la autorități), sau de anunțul lui Putin privind armele nucleare, care a fost transmis de televiziunea de stat din Rusia (și dezbătut ȘI la Casa Albă, deci NU poate fi etichetat ca "fals").
  DE DATA ASTA, voi transformați țânțarul în armăsar!!!! De ați face-o măcar SENZAȚIONALISTIC, ca să creșteți accesările...
  Dar o faceți ca să vă băgați singuri în seamă! Nici nu consțientizați că Occidentul a început un război economic cu un ***, ce ar fi în stare să extermine planeta...
  P.S.
  EU ÎNȚELEG că anumite articole sunt scrise STRICT din cauza unor "politici editoriale", dar măcar FIȚI SUBTILI CÂND VĂ ATACAȚI DUȘMANII DIRECȚI (din punct de vedere editorial)!!!
  Ca să nu se prindă toți proștii de cum funcționează o partea VOASTRĂ de presă!
 • Acum e momentul ca CNA să retragă licența TV, că tot au zis ei acum câteva ore/zile că televiziunile care difuzează fake-news vor fi închise

  https://www.paginademedia.ro/cna/cna-retragerea-licentelor-razboi-ucraina-20621479
  Articolul de lege care permite retragerea licenţei:
  Consiliul poate decide retragerea licenţei audiovizuale sau a dreptului de furnizare a serviciului media audiovizual la cerere, în cazul săvârşirii repetate de către furnizorul de servicii media a uneia dintre următoarele fapte:


  a) incitarea publicului la ură naţională, rasială sau religioasă;
  b) incitarea explicită la violenţă publică;
  c) incitarea la acţiuni care au drept scop disoluţia autorităţii de stat;
  d) incitarea la acţiuni teroriste.

  (Articolul 95 cu 1, din Legea Audiovizualului)

Trimite un comentariu

sus