Skip to main content

DERAPAJ. Clickbait grosolan. Nu, nu e acel Ciucă! EVZ loveşte din nou: „Doliu în PNL! Nicolae Ciucă s-a stins din viaţă. Vestea a căzut ca un trăsnet pentru seniori”

 
DERAPAJ. Clickbait grosolan. Nu, nu e acel Ciucă! EVZ loveşte din nou: „Doliu în PNL! Nicolae Ciucă s-a stins din viaţă. Vestea a căzut ca un trăsnet pentru seniori”

DERAPAJ. În goana după afişări, Evenimentul zilei loveşte din nou. A venit cu un nou clickbait grosolan, după „decesul” lui Gigi Becali de acum două săptămâni. 

Publicitate

„Doliu în PNL! Nicolae Ciucă s-a stins din viaţă. Vestea a căzut ca un trăsnet pentru seniori”, a titrat publicaţia lui Dan Andronic. 

Nu, nu e vorba despre acel Nicolae Ciucă, fostul premier desemnat. Articolul din EVZ vorbeşte despre moartea unui alt Nicolae Ciucă, doctor şi preşedintele Organizaţiei Seniorilor Naţionali Liberali Constanţa. 

La fel ca în cazul Becali, s-a pornit de la informaţie adevărată, textul reflectă realitatea, dar titlul lasă să se înţeleagă că e vorba despre altceva. În acest caz despre moartea lui Nicolae Ciucă, fără a se specifica clar încă din titlu despre cine e vorba. 

În cazul cu Becali, EVZ a luat o declaraţie a impresarei Anamaria Prodan şi i-au dat un alt sens: „De morţi numai de bine”. De aici, EVZ a ajuns la „Gigi Becali e mort”, după cum relata Paginademedia.ro. 

De exemplu, Capital, publicaţie din acelaşi trust cu EVZ, a făcut distincţia: „Doliu uriaş în politica din România! Tragedie în PNL. A murit doctorul Nicolae Ciucă”, a titrat publicaţia. 


Citeşte şi: Titlu de fake-news în EVZ: „Gigi Becali e mort!”. Spoiler: N-a murit


Citeşte şi: Clickbait-ul zilei! Capital: „Doliu uriaş în România! A murit un mare profesionist al ţării: Adio, domnule Preşedinte”. Nu e cine credeţi


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jumanji jumanji
    B.A.M: am incercat sa nu gasesc nici o greseala in comentariile tale; totusi uite aici:
    - citat: "...CA SĂ AIBE "IMPACT"!!!!!)" - forma corectă de conjunctiv prezent a verbului „a avea” este „să aibă” (vezi pe dictie. ro)
    - alt citat: "E un titlu SUBCINT..." oare corect ar fi "SUCCINT"? hmm... dex crede ca da!
    - citat: "Chiar nu vă puteți oprii..." - da un goagal: Conjugarea verbului "a opri" în limba romana
    Ar mai fi cateva zeci din alte comentarii ale tale insa nu merita risipa de timp.
    Oricum, am observat ca tu esti in total dezacord cu absolut toata lumea de pe-aici. cred ca ai comentat contra tuturor de aici si la absolut toate subiectele dezbatute.
  • Marian Marian
    Andreas este adevarat cred ca este pierdere mare pentru pro , sau cred ca nu au vrut sa plateasca mai mult acum nu stiu cum va merge la Kanal d cred ca va fi la concurenta cu RAT,
  • B.A.M B.A.M
    @Mihai, dacă tot mă inviți să "învăț și să scriu corect", TE ROG SĂ ENUNȚI CU CITAT GREȘELILE ORTOGRAFICE (ȘI NU NUMAI)!!!!
    Te rog asta pentru ca atacul tău (deghizat în sfat), SĂ AIBE MĂCAR UN GRAM DE SUBSTANȚĂ. (Dacă tot arunci cu noroi, să fie și ceva "pietriș" în el, CA SĂ AIBE "IMPACT"!!!!!)
  • mihai mihai
    BAM, învață și să scrii corect, că doar cu articole din Evz și oficinele online și emisiunile pesediste nu te destepti și înveți carte, ci dimpotrivă. Și da, Pagina de media are dreptate, că o grămadă de clickbaituri se bazează numai pe confuzii și omisiunea unor informații vitale în orice material de presă.
  • Andreas Andreas
    Se pare că că turcii chiar au luat Vocea României, se vorbeste azi, am auzit. Si ca azi la Teo anunta oficial ca incep înscrierile. Ar fi deja in negocieri cu Tudor Chirila.
  • B.A.M B.A.M
    Care e problema?! E un titlu SUBCINT care rezumă întreg articolul: cu nume și prenume, partidul din care face parte și chiar se dă la finalul titlului o informație despre care Ciucă e vorba, respectiv cea cu seniorii!
    Dacă e precizată meseria mortului în articol, DE CE ar mai repeta INUTIL ideea asta și în titlu??? Ca să facă articolul și mai plictisitor decât e.
    Chiar nu vă puteți oprii din atitudinea asta de "mai ortodox ca Patriarhul"?!?!?!?
    Nu e nicio minciună și poate că este astfel construit pentru cititorii fideli EVZ...
    Până și în liceu li se spune copiilor că în presă trebuie pus un titlu care SĂ REZUME CONȚINUTUL ARTICOLULUI și care SĂ STÂRNEASCĂ CITITORUL SĂ CITEASCĂ ȘTIREA (că altfel e scrisă degeaba)
    Iar la final aș vrea să vă întreb: DE CE vedeți "clickbait"-ul ca ceva RĂU, dacă el NU emită vreo minciună?!?!
    Am spus-o și în alte articole: singurii care pot sancționa asta, DACĂ VOR, SUNT CITITORII! Dacă nu vor, înseamnă că nu-l percep ca ceva "rău", "prost gust", etc...
    P.S.
    NIMENI NU E PROST dintre cele două tabere enunțate, mile!
  • Mile Mile
    Nu EVZ sunt prosti. Cititorii care le dau click sunt . O data , de doua ori dar nu de fiecare data.

Trimite un comentariu

sus