Skip to main content

Anatomia unui DERAPAJ: Florin Salam, dat mort de Ştirile Pro TV. "Mă omorâţi voi, cu vorbele! Copiii mei plâng!"

 
Anatomia unui DERAPAJ: Florin Salam, dat mort de Ştirile Pro TV. "Mă omorâţi voi, cu vorbele! Copiii mei plâng!"

"Mi-aţi supărat familia, copiii mei plâng! Nu mă omoară nimeni, mă omorâţi voi, cu vorbele care le spuneţi". Fraza lui Florin Salam, spusă într-un live după ce site-ul ŞtirilePro TV l-a dat mort - o ştire falsă - rezumă, dincolo de derapajul profesional, efectul unei astfel de informaţii publicate iresponsabil. 

Publicitate

Reporterii de la Ştirile Pro TV au primit "pe surse", dar nu au verificat (sau au dat fără să verifice). Au publicat, fără să se gândească la consecinţe.

Consecinţe majore - una puternic emoţională, asupra familiei, cealaltă în zona profesională, asupra credibilităţii întregii pieţe.

Anatomia derapajului momentului, un fals de la Ştirile Pro TV:

1. "Florin Salam a murit. Manelistul avea 42 de ani". Ştirea a fost publicată sâmbătă seara, pe site-ul ŞtirilePro TV.ro. Acesta este url-ul ştirii publicate. Aceeaşi ştire nota că manelistul "a decedat din cauza consumului de droguri".

Ştirea mai nota că "a lăsat în urmă o soţie şi cinci copii".

2. Florin Salam publică pe Facebook un scurt mesaj, în care infirmă informaţia dată de Ştirile Pro TV. Postarea a fost ştearsă apoi. Textul via g4media:

"Dragilor. Voi fi scurt şi la obiect. Nu. Nu am murit.  Iar din păcate această informaţie reprezintă o palmă dură asupra credibilităţii presei din România.

Ne vom revedea curand la concerte. Va doresc sănătate tuturor.

Ruşine Pro TV"

3. ŞtirileProTV.ro a şters complet ştirea de pe site, după cum a notat G4media. Fără nicio precizare.

4. Florin Salam îşi şterge şi el postarea cu "Ruşine Pro TV".

5. ŞtirileProTV revine asupra informaţiei cu Florin Salam. Ştirea reapare, acum cu un mare disclaimer, scris cu CapsLock: "INFORMAŢIE NECONFIRMATĂ", dar şi cu un url schimbat.

În acelaşi text, Ştirile Pro TV vine cu scuze şi recunoaşte că a publicat informaţia fără să o verifice. Totodată, publică mesajul lui Florin Salam (cel cu "Ruşine, Pro TV"), dar şi informaţia iniţială, cea falsă.

"REVENIRE LA STIREA INITIALĂ PRIVIND DECESUL LUI FLORIN SALAM

Ne cerem scuze în primul rând lui Florin Salam, familiei sale şi cititorilor noştri.

Reporterii Ştirilor Pro TV au primit, pe surse, informaţia conform căreia Florin Salam a murit."

Şi România TV cere scuze pentru că au preluat informaţia de la Pro TV şi vorbesc despre un "Fake News ordinar marca StirilePro TV cu moartea lui Florin Salam."

"Cel mai urmărit post de televiziune din România anunţă moartea manelistului inducând panică", scria aseară România TV (În fapt, ştirea a fost dată de site-ul postului Pro TV).

Citeşte şi: Cu sursă, fără sursă! Cum a dat România TV cazul Salam? "Avem două confirmări!" Au dat sursa Pro TV doar ...când s-a infirmat

Florin Salam: "Oameni răi ce sunteţi! Vă dau în judecată"

6. Florin vine cu un live pe Facebook în care vorbeşte de un proces. Dar şi de consecinţele informaţiei pe care a publicat-o Ştirile Pro TV.

"Cei care aţi dat ştirea asta, sigur zilele astea pregătiţi-vă, că pun familia să mă ajute cei care sunt lângă mine să vă dau în judecată"

"Lăsaţi-mi familia în pace. Am înţeles că mergeţi să filmaţi acolo. M-aţi văzut, nu am păţit nimic, sunt bine", punctează Salam în scurtul filmuleţ de pe Facebook.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B.A.M B.A.M
    PREA TÂRZIU! E mult prea târziu ca să mai dați drumul la comentarii...
    Mai bine repostați-le pe cele 67 ascunse de la articolul cu profiturile unor site-uri.
    Acolo au comentat cititorii acest subiect, în lipsa unei "alternative" convenționale, întruchipată de înșăși secțiunea de comentarii a acestui articol...
    Făceți-o cum ar trebui, dacă tot încercați să vă reparați greșelile!!!!
  • Pistugic Pistugic
    Alooo, postacii protv, acum de nu mai ziceti nimic, numai fake news da, sa va spalati pe cap cu televiziunea voasta

    Vezi ca si Antenuta Zero a dat. Te faci ca nu vezi postacule ?
  • Andrei Andrei
    Alooo, postacii protv, acum de nu mai ziceti nimic, numai fake news da, sa va spalati pe cap cu televiziunea voasta

Trimite un comentariu

sus