Skip to main content

Cu sursă, fără sursă! Cum a dat România TV cazul Salam? "Avem două confirmări!" Au dat sursa Pro TV doar ...când s-a infirmat

 
Cu sursă, fără sursă! Cum a dat România TV cazul Salam? "Avem două confirmări!" Au dat sursa Pro TV doar ...când s-a infirmat

"Fake News ordinar marca Ştirile Pro TV! România TV cere scuze pentru această preluare a informaţiilor de la Ştirile Pro TV!" scria aseară România TV pe Facebook, după ce moartea lui Florin Salam s-a dovedit o ştire falsă.

Publicitate

Dar cum a dat România TV informaţia? Paginademedia.ro a monitorizat emisiunea şi vă prezintă concluzia.

Pe scurt: România TV a difuzat iniţial informaţia fără a da niciun fel de surse. Ba chiar vorbea de "două confirmări"! Abia după infirmarea de către fiica lui Salam, România TV a pus mare sursa "Ştirile Pro TV".

Detaliat:

- la 20.34, la doar câteva minute după ce ştirea e publicată de site-ul Ştirile Pro TV, România TV intră în Breaking News. Burtiere: Regele Manelelor, Florin Salam a murit

- timp de două minute, pe România TV este doar burtiera cu Florin Salam a murit, cu o coloană sonoră cu ...Salam. Şi cu un duet cu Delia.

- după două minute, moderatorul anunţă:

"Informaţie cutrmurătoare, doamnelor, domnilor. Cunoscutul căntăreţ Florin Salam a murit. O informaţie pe care colegii mei au încercat să o confirme."

Nu se spune de unde această "informaţie"

- intră prin telefon reporterul România TV Roxana Ciucă:

"Din nefericire, este o veste cumplită. Stimaţi telespectatori, avem două confirmări în momentul de faţă. Este vorba de o asistentă de la spital care ar fi confirmat, dar ne vom întoarce cu detalii". 

Despre a doua confirmare nu se spune nimic.

- la 20.37, apare informaţia care dă totul peste cap: 

Chiar acum primim o informaţile de ultimă oră, un mesaj de la Betty Salam: "Cel care a scris acel material de la Pro TV, eşti un nimic, cum poţi să scrii aşa ceva, să induci lumea în eroare".

- După mesajul lui Betty Salam, totul se schimbă: pe burtieră apare "Ştirile Pro TV - Florin Salam a murit". Totodată, se dau imagini de pe site-ul Pro TV, se scrolează pe ştire.

- Moderatorul continuă: "Ştirile Pro TV dau această informaţie, că ar fi murit". "Primim o nouă informaţie, totul se întâmplă în timp real. Ştirile Pro TV au actualizat informaţia: Florin Salam ar fi murit din cauza consumului de droguri".

"Aşadar, informaţii contradictorii", trage concluzia moderatorul Dragoş Bistriceanu.

- Moderatorul repetă, de altfel, din când în când, că "Sunt foarte multe informaţii contradictorii". Invitaţii - Daniela Gyorfy şi avocatul lui Florin Salam sunt întrebaţi, pe rând, ce ştiu, pentru că "sunt informaţii contradictorii". 

- Subiectul Florin Salam este încheiat după aproape 13 minute, cu promisiunea moderatorului: 

"Este o veşte şocantă, nu înţelegem nici până acum ce s-a întâmplat cu artistul. Încercăm să aflăm şi suntem în contact cu toate sursele din spital!"

Citeşte şi: Anatomia unui DERAPAJ: Florin Salam, dat mort de Ştirile Pro TV. "Mă omorâţi voi, cu vorbele! Copiii mei plâng!"

Citeşte şiVIDEO. România TV, imagini fără verificare cu un "Suspect de coronavirus fugărit de medici"

GALERIE FOTO. Cazul Florin Salam la România TV

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Șerban Mike Oxlong Șerban Mike Oxlong
    "Cat timp nu te obliga site-ul, nu te intereseaza postacule blegovan. E vina site-ului, nu vina comentatorilor."

    Evident că e vina site-ului, am spus asta și mai devreme.
    Dar nu în totalitate. Sunt și niște chestii pentru care poți învinui doar lipsa celor 7 ani de acasă.
  • Bluemoon Bluemoon
    Șerban e un rasist,homofob misogin etc.
    Cum sa își dezvăluie identitatea aici?
  • Gigica Gigica
    nu te da cocoș când și tu te ascunzi după un user de 2 lei. Ia fii tu un exemplu și postează-ți comentariile cu nume și cu prenume.
    Dacă tu o faci, o fac și eu.

    Cat timp nu te obliga site-ul, nu te intereseaza postacule blegovan. E vina site-ului, nu vina comentatorilor. Si ma cheama Gigica postacule. Adica sunt Gigi Be(rbe)cali.
  • Șerban Șerban
    @Postugiem nu te da cocoș când și tu te ascunzi după un user de 2 lei. Ia fii tu un exemplu și postează-ți comentariile cu nume și cu prenume.
    Dacă tu o faci, o fac și eu.
  • Postugiem Postugiem
    de ce mah? Că a dat-o Pro TV de gard mai rău decât a făcut-o A1 vreodată și trebuie să știi tu neapărat cu nume și prenume cine râde de postul tău manelist?

    Da blegovane, probleme ? Sa stim stigur cine sunt postacii antensiti si cine postacii protevisti. Cu cont real, de Facebook. Problema rezolvata anti postaci.
  • Rebogi Rebogi
    Petrișor tocmai incalci ce ai spus , susții postaci , dar vrei dreptate , nu are asta nimic de dialogul civilizat de care zici

    Pai a sters comentariile ca bagi tu 1000 de comentari pe fiecare stire postacule. De aia. Mai usor cu aberatiile, si nu o sa steraga nimic postacule.
  • Bluemoon Bluemoon
    Draga Șerban
    Wow! Te ai englezit? "Tbh" and " get a life". Bravo copilu!
    Da ce sfaturi dai tu! Fantastic! Cum de nu te asculta nimeni? Păcat ca te ai născut talent și o sa mori speranța!
    Asta e! Avem nevoie și de oameni care sa își rupă spatele muncind pentru alții!
    Tu visezi doar "cuck "? E nașpa de tine,mah baiete mah! ***!
    Te pup,dragă!
  • Șerban Șerban
    @Dragos am presupus că ești tot un postac pentru că ai menționat doar simpii antenei. Tbh e greu să mai găsești pe cineva în comentariile astea care să nu *** o televiziune sau alta. Scuză-mă pentru concluzia pripită.

    Referitor la secțiunea de comentarii, e clar că există o comunicare defectuoasă între Dl. Obae și comunitatea Pagina de Media.
    Dacă ar asculta câteodată și de feedback-ul nostru iar moderarea nu s-ar rezuma doar la cuvinte cenzurate și comentarii blocate (de multe ori cele care nu trebuie), altfel ar arăta secțiunea asta.

    @Bluecuck atât îți mai spun: Get a life!
  • Dragos Dragos
    Șerban, am spus asta acum un an, deci cu mult timp inainte sa dea ProTV cu bata in balta. Nu sunt fanul (cu atat mai putin postacul) niciunei televiziuni. .... si da, orice solutie care sa elimine sau sa mai rareasca postacii agresivi e binevenita.
  • Bluemoon Bluemoon
    Draga Șerban
    Inca nu ai ieșit din casa? Tot în fata calculatorului sau telefonului ești? Du te mah, afara! Lasă sfaturile de 2 lei!
  • Șerban Șerban
    @Dragos de ce mah? Că a dat-o Pro TV de gard mai rău decât a făcut-o A1 vreodată și trebuie să știi tu neapărat cu nume și prenume cine râde de postul tău manelist?

    Pe lângă asta, de ce să bage în site trackere și alte gunoaie ale Facebook? Am propus acum ceva timp implementarea a ceva precum Disqus sau Hyvor Talk, dar na. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
  • Dragos Dragos
    Cand spuneam ca e mai bine ca aceste comentarii sa fie scoase de pe pagina (din cauza unor specimente gen Mile, R, B.A.M si a altor postaci celebri de pe aici), nu mi s-a dat importanta. De ce nu se pune, de exemplu, asa cum fac multe alte site-uri, link de comentarii facebook? Asa puetm sa vedem si care e troll sau nu.
  • Bluemoon Bluemoon
    Draga Șerban,
    La fel îți doresc și eu ție,exact ce îmi dorești și tu mie!
  • Bluemoon Bluemoon
    Draga Șerban
    Da de ce te ai suparat ? Cum de stii tu ca 90% din populația lumii crede ce crezi tu? De ce îți dai importantă, dacă nu e cazul?
    Sau te referi ca 90% din populația lumii spune prostiile pe care le zici tu aici?
    Bai,băiatule, bai du te la mare. Mai ieși din casa nu mai sta înăuntru,ca îți face rău! I al și pe poc (BAM) cu tine.
  • abc+ abc+
    Stirileprotv cu Andreea Esca, luni-15 August, ora 19:
    Andreea Esca prezintă titlurile zilei și spune “SALARIILE NU ȚIN PASUL CU PREȚURILE CARE TOT CRESC” iar pe burtieră era “PREȚURILE NU ȚIN PASUL CU SALARIILE”

Trimite un comentariu

sus