Skip to main content

VIDEO. După Antena 3, a venit rândul România TV: au comentat un joc video, cu fostul ministru al apărării în direct

 
VIDEO. După Antena 3, a venit rândul România TV: au comentat un joc video, cu fostul ministru al apărării în direct

VIDEO. "Convoaie întregi lovite de rachete de înaltă precizie", a titrat aseară România TV, în emisiunea moderată de Victor Ciutacu. În imagini, rachete care lovesc tancuri şi o întreagă scenă de luptă. Doar că imaginile de pe ecran erau ...dintr-un joc video. Acelaşi pe care, în primăvară, şi Antena 3 l-a dat pe post ca fiind secvenţe din Ucraina.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă, într-un montaj, imaginile date de România TV şi imaginile din jocul video.

"Domnul Harnagea, domnul Dobriţoiu, eu nu mă pricep la cchestii militare, ce ziceţi", spune Victor Ciutacu către invitaţi.

"Mai lăsaţi-mă cu înalta precizie, că asta nu e rachetă trasă de la 500 de kilometri", îşi dă cu părerea fostul ministru al apărării, generalul Corneliu Dobriţoiu. "Astea-s tachete antitanc", completează el

Ciutacu intervine - "Da, văd că nu au dat pe alături". "Tehnologie occidentală", punctează Cătălin Harnagea, fost şef al SIE - Serviciul de Informaţii Externe.

"Tehnologie occidentală, marfă de shop pe bani româneşti, cum se zicea odată", glumeşte Ciutacu.

"Se vede cât de precise sunt, trase probabil de ucraineeni pe convoaie", observă fostul şef al SIE. "De ucraineeni pe convoaiele ruseşti, bănuiesc", duce ideea la capăt Ciutacu. "Au ras tot ce circula pe stradă"

Discuţia pe subiect continuă: "Dar ruşii n-au şi ei rachete de astea?"

Concluzia fostului ministru al apărării: "Astea au fost rachete anti-tanc. A fost o ambuscadă împotriva blindatelor şi s-a tras cu ţevile alea de pe umăr. Cu precizie foarte mare, probabilitate de lovire 0,9%. Nu e AG, e altceva"

Imaginile date de România TV, dintr-un joc video

Ce s-a văzut la România TV, cu atacul a fost prezentat uşor neclar - formatul postului nu e HD. Din verificările Paginademedia.ro, ce a prezentat România TV sunt fragmente dintr-un joc video - Arma 3. Aşa sunt şi prezentate pe youtube.

În clipul jocului de pe youtube, cu imaginea la calitate înaltă, se observă clar că nu este vorba de o filmare, ci de grafică.

Paginademedia.ro vă prezintă, într-un montaj, ce a dat România TV şi, în colţul ecranului, imaginile din jocul video Arma 3.

Ce spune Victor Ciutacu despre moment? Contactat de Paginademedia.ro, realizatorul a declarat:

"La ce hal de manipulare e tot razboiul asta, ma astept la orice. Dacă este vina cuiva, a mea este. Nu sunt genul să caute prin jur oameni pe care să dea vina. Macar eu nu l-am adus pe Musk la Bran si dupa aia sa fac pe prostul.

Împreună facem audienţa, răspunderea este a mea."

VIDEO. Emisiunea de aseară cu imaginile din jocul video. În dreapta jos, imaginile din joc (inserţie Paginademedia):

Antena 3, primii care au comentat acelaşi video

În primăvara acestui an, Antena 3 a dat pe post o serie de imagini ca fiind din Ucraina când, de fapt, erau din acelaşi joc video, Arma 3.

Imaginile prezentau un avion de război, atacat de un sistem antiaerian. la un moment dat, avionul este lovit, iar pilotul se catapultează.

În studio, erau jurnaliştii postului Mihai Gâdea, Mircea Badea şi Radu Tudor şi purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu.

La fel ca acum la România TV, clipul a fost comentat ca şi cum ar fi real.

„Iată imaginile cum se trage. Este un avion de luptă după care se trage cu antiaeriana. Cred că a exista un contact, dar trage în continuare, comentează Mihai Gâdea imaginile de pe ecran. 

Citeşte şi: GAME OVER. 170 de reclamaţii şi nicio sancţiune! CNA, blând cu gafa Antenei 3 cu jocul video dat ca imagini de pe front. Postul a scăpat.


Citeşte şi: Gafă la Antena 3. A dat pe post imagini dintr-un joc pe calculator ca fiind de la conflictele din Ucraina


Citeşte şi: Radu Tudor, prima reacţie după ce Antena 3 a difuzat imagini dintr-un joc pe calculator. „Există persoane care se focusează doar pe acest 0,1% eroare neintenţionată”

VIDEO. Clipul cu imaginile din jocul ARMA 3 (de la min. 2.10)

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    B.A.M., iar insiri vorbe cu nemiluita ca sa pari destept. Chiar trebuie sa stii sa joci playstation ca sa-ti dai seama ca ala e un joc video? Penibil! Eu n-am jucat in viata mea vreun joc pe vreo consola sau computer si tot mi-am dat seama ca e vorba de un joc. Oare imaginile alea au aparut pe toate site-urile si televiziunile lumii si le-au preluat de acolo? Bineinteles ca nu. Fac asta cu buna stiinta pentru a-i tine pe pensionari si pe cei cu mai putina scoala aproape. Se cheama MANIPULARE si i-as amenda pentru fiecare mizerie de genul asta. Serios, asa ai ajuns, sa-i iei apararea Tonomatului?
  • Soby Soby
    Off-topic: Circulă zvonuri pe mai multe site-uri că Prima News va începe să emită din 11 noiembrie de la 8 dimineața.
  • B.A.M B.A.M
    AUTOCORECTURĂ:
    Blamate, nu blanate!
  • Io Io
    Dovada ca *** manipuleaza la fel, daca de la hanalistul militar al sri fara armata nu aveam pretentii de la pensionarul asta obtuz mai aveam. Ia trimiteti plangeri cand prindeti borfasii.
  • B.A.M B.A.M
    De unde aveți voi această percepție că toți jurnaliștii sunt niște obsedați de PlayStation care să pot facă diferența dintre niște filmări reale și niște montaje facute de obsedații reali de jocuri video???
    Sunt convins că nici măcar 0,001% din jurnaliștii din România NU au pus mâna în viața lor pe o consolă de jocuri video. Dacă dumneavoastră ați făcut-o, felicitări! Dar reprezentați excepția!
    Deja intrați într-o ipocrizie perpetuă!
    P.S.
    1)Și DA! Intr-adevăr, mă repet/citez singur! Însă doar pentru că continuați atitudinea de "hater de serviciu", evitând realitatea de la firul ierbii, în special al celei mioritice!
    2)@ONe, Ciutacu făcea un apropo îndreptat spre Tolontan, care a avut tupeul în scandalul Musk. Tupeu nu de la scuzele cerute, ci pentru pentru faptul că mimează o atitudine de deontolog/superioritate/etc în contextul greșelii recunoscite. (Chiar paginademedia venind cu o dovadă a ipocrizie, sub forma acelei monitorizări de tipul "prostul strigă după proști".)
    Și da, Ciutacu are dreptate să facă aceste înțepături publice, de vreme ce BANII din ACCESAREA acelor articole BLANATE de Tolontan, vor ajunge în redacția aceluiași Tolontan.
    Îți recomand partea de început, NU chiar toată reactia lui, căci se leagă și de istoria recentă (și tumultoasă) dintre cei doi:
    https://www.romaniatv.net/victor-ciutacu-dupa-ce-tolontan-s-a-scuzat-pentru-fake-news-ul-cu-venirea-lui-musk-in-romania-te-ai-mai-scuzat-gratis-si-dupa-mamutii-radioactivi-din-piata-victoriei_6929226.html)
  • Adi Adi
    Ridicol este puțin spus. Nu cred că se poate ajunge mai jos de atât. Asta nici măcar nu e manipulare( unde rtv e lider detasat) asta e prostie.
  • ONe ONe
    Sincer Kefa,ai dreptate
    @Catalin mai e o varianta:sesizarile.Daca CNA nu se sesizeaza din oficiu,macar sa fie pusi la munca,adica vizionat si audiat.Sanctiuni...cand or fi
  • Kefa Kefa
    Nicio problemă, publcul RTV nu vede vreo diferență.
  • jk jk
    @Catalin o s-o spun in 2 cuvinte:interese politice
  • ONe ONe
    Așa e Ciutacule,ai dreptate.TU nu l-ai adus pe Musk in Romania.Au facut-o colegii tai.
  • Catalin Catalin
    Eu nu pot sa inteleg de ce RTV si Antena3 nu primesc aproape niciodata amenzi, desi, daca e sa le iei la puricat, in nicio emisiune din grila lor nu se respecta legea audiovizualului. CNA, ca de obicei, doarme pe bani frumosi.

Trimite un comentariu

sus