Skip to main content

Telejurnalul TVR, viral pe TikTok. Prezentatorul Radu Andrei Tudor se filmează pe telefon în timp ce citeşte de pe prompter

 
Prezentatorul TVR Radu Andrei Tudor se filmează în studio, pe TikTok, în timp ce citeşte ştirile de pe prompter. Sursa foto: TikTok şi Facebook/Radu Andrei Tudor
Prezentatorul TVR Radu Andrei Tudor se filmează în studio, pe TikTok, în timp ce citeşte ştirile de pe prompter. Sursa foto: TikTok şi Facebook/Radu Andrei Tudor

Cine spune că ştirile de televiziune nu mai sunt la modă? Şi dacă tinerii nu mai stau pe TV, atunci vine TV-ul la ei direct pe TikTok!

Publicitate

Surprinzător, iniţiativa vine fix de la postul public de televiziune, despre care există concepţia că e cam… „prăfuit“.

Prezentatorul TVR Radu Andrei Tudor se filmează în studio şi dă ştirile pe mobil, direct pe contul lui de TikTok. Ce reacţii a stârnit?

Ei bine, clipurile sale cu ştirile Telejurnalului TVR pe TikTok au zeci de mii de vizualizări, sute, iar uneori şi milioane. În plus, primeşte comentarii pozitive şi chiar este recunoscut pe stradă ca "omul de ştiri de pe TikTok".

Ce s-a întâmplat? Pe scurt, Telejurnalul TVR care începe la ora 20.00 este de câteva zile live şi pe… TikTok. Iniţiativa aparţine prezentatorului din timpul săptămânii, care a vrut să aducă ştirile şi celor care nu se mai uită la TV.

Radu Andrei Tudor este @The.News.Man pe TikTok şi are deja aproape 58.000 de followeri şi 1,6 milioane de like-uri.

„Pun telefonul pe ecranul laptopului şi de acolo transmit. Ideea mea a fost să ajungă ştiri la oamenii care nu mai consumă televiziune, la cei care nu au cum să fie în faţa unui televizor şi la românii din străinătate care sunt dornici să afle ce se întâmplă acasă la ei“, a spus Radu Andrei Tudor pentru Paginademedia.ro.

Paginademedia.ro, în dialog cu Radu Andrei Tudor: 

Paginademedia.ro: Cum ţi-a venit ideea?

Radu Andrei Tudor: Am observat fenomenul TikTok de când venit pandemia. Am vrut să verific la ce se uită oamenii, care subiecte merg. Şi mi-am zis: „Ce-ar fi dacă mi-aş face un TikTok?"

Oamenii care stau pe TikTok nu prea se mai uită la televizor.

Am început să fac nişte cut-uri de 59 secunde cu câteva ştiri din jurnal. Am avut o mare surpriză. Contul a mers bine de la început.

Prima ştire a fost despre un meci şi în 2 ore am avut vreo 10.000 de vizualizări şi 200-300 like-uri. Apoi, ştirile despre noua structură a anului şcolar s-au dus la 1,9 milioane de vizualizări.

Mai mare supriza mi-a fost când oamenii prin oraş mă recunosc de pe Tiktok.

Apoi, următoarea etapă, mi-am zis: „Cum ar fi dacă aş da jurnalul şi pe TikTok. Să asculte oamenii jurnalul chiar dacă nu sunt în faţa unui televizor."

M-am gândit şi la românii din străinătate.

Nu ştiam cum se face live exact.

Dar mi-am pus următoarea condiţie: să nu interacţionez cu oamenii în timpul jurnalului. Vorbesc cu ei după aceea, mai rămân 10 minute pe live.

Supriza a fost imensă.

Ultimul live pe care l-am făcut aseară a ajuns la 16.000 de oameni. Mulţi dintre cei care se uită vor veni apoi pe TV.

Suntem în era fake-news-ului. De ce să nu aibă oamenii parte de ştiri prin această platformă? Care da, nu e făcută pentru ştiri, ci pentru divertisment, dar dacă poţi să aduci informaţia la om prin orice mijloc eu zic că e un mare câştig.

M-am bucurat că oamenii m-au felicitat, că sunt primul care a făcut aşa ceva, că am avut curajul ăsta.

Paginademedia.ro: Cum au primit şefii tăi treaba asta?

Radu Andrei Tudor: Ca pe un lucru inedit, benefic şi de mare succes. Nu dăm imagini de la ştirile externe pentru că am putea avea probleme din cauza drepturilor de difuzare, dar eu las doar imagini din studio.

Paginademedia.ro: Ce reacţii ai primit de la urmăritorii tăi?

Radu Andrei Tudor: Bucuria mare a fost să primesc feedback de la oameni din străinătate care poate nu prind TVR Internaţional şi au zis că îşi vor lua ştirile de aici.

M-am gândit să fiu eu pionierul. Totuşi, n-am vrut să capitalizez Radu Andrei Tudor, am vrut să fiu omul care dă ştiri. E valorificată informaţia, ştirea corectă, echilibrată.

Mulţi mi-au zis că se aşteptau să facă altă televiziune chestia asta. Eu şi pe paginile mele promovez ştiri pentru că oamenii nu au tot timpul dispoziţia să deschidă televizorul. E o realitate cruntă.

Oamenii nu prea se mai uită la TV sau cel puţin tinerii. Îşi iau ştirile din alte locuri. Dacă eu reuşesc să aduc o informaţie corectă e un câştig pentru toată lumea: pentru ei, pentru TVR.

Săptămâna trecută, miercuri, am făcut experimentul primului live, de 10 minute, apoi şi duminică, moment în care am avut primele rezultate mari. Însă aseară (marţi, 16 august - n. red.) am făcut 35 de minute.

Pun telefonul pe ecranul laptopului şi de acolo transmit. Mi-au cerut oamenii după jurnal să le arăt regia, primesc tot felul de întrebări, dar încerc să rămân în zona serioasă, de ştiri.

Paginademedia.ro: Când ai început să pui primele ştiri pe acest cont de TikTok - @The.News.Man?

Radu Andrei Tudor: Am mai avut un cont în pandemie care mi-a fost suspendat, era o ştire despre nişte percheziţii şi cei e la TikTok au considerat că e un conţinut care să poată facă rău. Apoi, anul trecut prin iunie am luat-o de la capăt şi am făcut contul acesta.

În fiecare zi îmi rezerv o oră şi trec ştirile printr-un program de editare, le dau un titlu şi apoi le postez.

CARTE DE VIZITĂ. Cine este jurnalistul Radu Andrei Tudor?

Este în TVR din 2011.

A venit mai întâi ca prezentator al ştirilor regionale pentru TVR Info, apoi a realizat jurnalul matinal de la TVR 1 şi TVR Info vreme de cinci ani.

Din aprilie 2019 a trecut la pupitrul principalului jurnal de ştiri al televiziunii publice. Radu Andrei Tudor este prezentatorul Telejurnalului de seară la TVR 1, de la ora 20.00.

Totodată, a realizat şi o serie de emisiuni pentru TVR:

  • Te vrea România! (Show de divertisment), pe TVR 2, împreună cu Ioana Voicu
  • Pulsul zilei, la TVR 1, zilnic de luni până vineri, de la 18.35 la 20.00.
  • Acum este unul dintre moderatorii rubricii Tema zilei (din cadrul Telejurnalului).

Jurnalistul are experienţă şi în radio. A prezentat ştirile Europa FM şi Digi FM.

Radu Andrei Tudor a urmărit cifrele de audienţă ale Telejurnalului şi a văzut deja nişte îmbunătăţiri, mai ales pe publicul tânăr. Dar încă este prea devreme să tragă concluzii. Trebuie să mai treacă nişte timp ca să vadă dacă ideea lui, de a aduce Telejurnalul pe TikTok, aduce şi telespectatori pe TVR.

De precizat că live-urile pe care le-a făcut jurnalistul din studio nu rămân pe contul de TikTok, aşa cum se întâmplă, de exemplu, pe Facebook. Ele pot fi urmărite doar atunci când sunt transmise. În rest, pe cont sunt acele clipuri cu ştiri, editate şi postate zilnic de Radu Andrei Tudor.

Radu Andrei Tudor în alte articole Paginademedia.ro:

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • levistraus levistraus
    @colegu omule, n-am nimic cu tine. Banuiesc cine esti, il stiu si pe tudorica. Dar sa mor daca nu esti rau frustrat si sigur ***. N-ai cum sa ai atata venin si inversunare pe un tanar care isi face bine treaba, hai sa fim onesti. No offense, dar e mult ce faci tu. Omu daca mai munceste la concurenta si prezenta si evenimente...o face pe spinarea lui si pe sanatatea lui. Cand tu....repet, banuiesc cine esti, stai acasa cu o bere in mana. E mult, man, mult.
  • Gogulescu Gogulescu
    Postacii tvr nu aveți de lucru ha

    Lasa TVR postacule. Zi de Antenuta Zero. Kanal D pe comercial a sters pe jos cu Antenuta Zero. Ha ha ha !
  • Livia Pila Livia Pila
    @coleg: Iarta-l pe "pustiul inocent care are grija in public de bunica" (RA Tudor). Da bine la imagine pe tik tok. Trage si el cu dintii cum poate sa para ca e amarat. Prin televiziune se plange ca moare de foame, ca are salariu mic. Din cauza asta mai lucreaza si la concurenta, prezinta si evenimente. Ce sa ii faci, motorul de 2.5 litri de la masina consuma multa benzina, ii papa juma de salariu de la TVR. E exact asa cum l-a caracterizat un amic: prezinta cel mai bine cand tace.
  • Dorin M Chiotea Dorin M Chiotea
    De ce mi-ati sters comentariul? Dorin Chiotea de la TVR este singurul om de pe planeta pe care il cheana Dorin Chiotea? Va rog sa repostati comentariul initial. Unde este libertatea de exprimare si de ce cenzurati? Ce sa fac, sa imi schimb numele doar ca el coincide cu cel al unui angajat TVR? Ce oameni...
  • Coleg Coleg
    Poti sa negi ca ai 15.000 brut? Ai avut 13.000, salariu marit de Turturica, la cate s-a adaugat indexarea 11.51. E adevarat, am gresit cu cateva sute. La suma asta se adauga vechimea, se scad taxele si iei cam 9.500 in mana. Negi asta? In timp ce colegii tai, jurnalisti adevarati si cu experienta, iau jumatate. Si da, ai acceasi reteta pentru toti sefii. Te duci cu *** la toti si aceeasi placa. Pai nu pleci? Ne putem lipsi de un cititor de prompter care vine la ora 18.00 si pleaca la ora 21.00. Si noi avem copii, familii. Mai lasa-ne cu vaietaturile tale de baba sclifosita. Pune mana si munceste, a citi prompterul nu justifica leafa ta.
  • Mile Mile
    Postacii tvr nu aveți de lucru ha
  • Dorin Chiotea Dorin Chiotea
    Cineva a postat mai devreme un comentariu folosind numele meu. Va rog sa luati masuri.
  • Turcu' Rică Turcu' Rică
    In mod clar, initiativa dlui R. A. Tudor este inedita si laudabila. Bravo pt idee, in fond a facut ceea ce trebuia sa gandeasca de ani buni sleahta de genii din CD si CA ale SRTv. Nu inteleg de ce e atat de criticat pe aici. Este un prezentator decent, cu voce si cu dictie, care arata bine. Omul nu umple ecranul cu urlete, nici nu face pe procurorul indignat. Ca realizator de emisiuni nu a dat pe nimeni pe spate (cine a dat, in Romania?), n-are nerv, e chiar plictisitor. Tocmai de aceea nici nu prea mai face altceva decat prompter.
  • Livia Pila Livia Pila
    Eu sunt adevărata Livia Pila. Radu Andrei Tudor nu merita sa fie astfel jignit. E muncitor, serios, politicos. Își vede de treaba. Da, face sport. Da, arata bine. Sunt astea vini? E preferabil sa vedeți un netelegenic ca dr. CHIOTEA?
  • Mile Mile
    Exact postaca tvr , el are dreptate , sa facă asemenea filmări, ajuta sa devine vizibil , ca nu prea aveți ce sa arătați
  • Cititorul de comentarii Cititorul de comentarii
    @PAM-PAM
    Te contrazici grav!
    Umpleți lacunele înainte să dai comentarii!
    E evident că ești paralel cu domeniul, nu te încăpățâna… oricând te poți reprofila.
    Ps: Văd că ai un idol în domeniu!
  • Livia Livia
    Cum se poate asa ceva, Mile? Ti-a trollat cineva singurul neuron disponibil? Imi pare sincer rau pentru troll. Cat o fi suferit omul...
  • Mile Mile
    Cineva a pus în numele meu nu susțin
  • PAM-PAM PAM-PAM
    @Cititorul de comentarii - R. A.Tudor da bine pe sticla si modereaza stralucit emisiuni doar atunci cand nu deschide gura.
  • Cititorul de comentarii Cititorul de comentarii
    @PAM-PAM
    Știi cum se spune, doar proștii au certitudini.
    Există breaking news-uri, ediții speciale, emisiuni moderate de Radu Andrei Tudor.
    Cititor de prompter probabil poți să fii și tu sau cred că aspirant…. nu oricine dă bine pe sticlă:).
    Iar în legătură “e de auzit și dimineața”, actualizează te rog programul și revino cu un comentariu când îl știi.
    Ps: Felicitări Radu Andrei Tudor pentru inițiativă!
    Aristotel „Suntem ceea ce facem în mod repetat, prin urmare excelenţa nu este o acţiune, ci un obicei.”

Trimite un comentariu

sus