Skip to main content

Ioana Taisia (Yoyo), fiica jurnalistului Robert Turcescu: „Am plecat într-o vacanţă cu tatăl meu şi am ajuns să îmi cumpăr o jucarie yoyo. Mă jucam obsesiv cu ea, iar tatăl a zis, în gluma, că o să îmi spună Yoyo”

 
Ioana Taisia (Yoyo), fiica jurnalistului Robert Turcescu: „Am plecat într-o vacanţă cu tatăl meu şi am ajuns să îmi cumpăr o jucarie yoyo. Mă jucam obsesiv cu ea, iar tatăl a zis, în gluma, că o să îmi spună Yoyo”

Minutul Paginademedia, cu Ioana Taisia, cunoscută ca Yoyo în online. Influenceriţa este fiica jurnalistului Robert Turcescu şi lucrează pentru emisiunile Vorbeşte lumea şi La Mărută, de la Pro TV. Ea se ocupă de crearea de conţinut digital pentru promovarea acestor producţii în social media.

Publicitate

În vârstă de 22, Ioana Taisia a studiat în SUA, unde a absolvit Facultatea de Comunicare şi Filosofie în cadrul Universităţii Villanova din Pennsylvania.

Yoyo abordează pe TikTok şi Instagram subiecte precum modă, frumuseţe, călătorii, educaţie şi televiziune.

De unde vine apelativul Yoyo?

„Am plecat la un moment dat într-o vacanţă în Norvegia cu tatăl meu şi cumva am ajuns să îmi cumăar o jucarie yoyo. Mă jucam obsesiv cu ea, iar tatăl a zis, în gluma, că o să îmi spună “Yoyo” de acum încolo.

Mi-a plăcut atât de mult, încât am obligat pe toată lumea să îmi spună aşa. Încă nu pot să cred că au trecut 12 ani de atunci. Nici nu îmi pot imagina să mi se spună altfel”, a spus Ioana Taisia pentru Paginademedia.

Ce citeşte?

Elle şi Vogue

Ce publicaţii urmăreşte?

New York Times şi Washington Post.

Ce producţii preferă?

Serialul Gilmore Girls şi filmul Interstellar. 

Cât despre planuri, creatoarea de conţinut ne-a povestit că îşi doreşte în viitor să facă un podcast şi o campanie de marketing:

„Îmi doresc mult să încep un podcast şi o companie de marketing şi PR, pentru că mă pasionează mult aceste domenii”, a spus ea.

Citeşte şi: UPDATE. Fata jurnalistului Robert Turcescu, noua colegă din emisiunile La Măruţă şi Vorbeşte lumea

Mai multe detalii, în interviul de astăzi cu Ioana Taisia.

  • TV sau YouTube?

YouTube. Îmi place să am opţiunea de a alege ce tip de media consum.

  • Radio sau podcast?

Aş spune podcast, fiindcă mi se pare un mediu mai relaxat şi liber decât radioul.

  • Facebook, Instagram sau Tik Tok?

TikTok. Este şi cred că va rămâne platforma mea preferată, iar motivul principal este că lumea e mult mai relaxată şi autentică pe TikTok.

  • Ştiri sau emisiuni?

Emisiuni, cu siguranţă. Niciodată nu am fost genul de om care să stea pe canapea să se uite la ştiri. Îmi place să fiu la curent cu ce se întâmplă, însă prefer să iau această informaţie de pe reţelele de socializare.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

În momentul acesta cel mai des consum ştiri în format video, fie pe TikTok, fie ştirile Pro TV, fiindcă lucrez acolo şi, inevitabil, îmi incep dimineţile cu ele.

  • De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?

Din online, clar. Prin prisma jobului pe care îl am, fie că vreau, fie că nu, sunt într-o constantă stare de “informare”. E şi bine şi rău, cred. Uneori mă simt copleşită, tocmai de aceea încerc să limitez, pe cât pot, timpul pe care îl petrec pe telefon.

  • Cu ce publicaţii îţi începi ziua?

Nu am neaparat o publicaţie anume, în general chiar încerc să îmi încep ziua fără a mă uita pe telefon, fiindcă ştiu că oricum va trebui să consum multă media în timpul zilei.

  • Ce publicaţii din străinătate urmăreşti?

Foarte multe, în special din SUA. Preferatele mele sunt New York Times şi Washington Post.

  • Ce ziare sau reviste citeşti sau obişnuiai să citeşti? 

Cand eram mică,iubeam revistele  tip “Sabrina” (cred ca aşa se numea), care erau despre beauty şi lifestyle. Ulterior, am început să citesc Elle şi Vogue, mai ales când eram în perioada în care încercam să învăţ cât mai multe despre modă.

  • La ce uitai la TV când erai mică?

Iubeam orice ţinea de Jetix, Disney Channel şi Cartoon Network, ca orice copil de altfel. Serialul meu preferat erau Spioanele, pot spune chiar că eram complet obsedată de poveste şi personaje.

Pe de altă parte, îmi plăceau mult şi emisiuni din România, în special Vocea României. Am multe amintiri frumoase cu mama si bunica mea, pe canapea, în fiecare seară, uitându-ne la Vocea Romaniei. 

  • Serial preferat?

E greu de ales, dar serialul meu de suflet o sa fie întotdeauna Gilmore Girls. E serialul meu şi al mamei mele şi are un loc special în sufletul meu.

  • Film preferat?

Interstellar. Cine nu a vazut Interstellar… trebuie să îl vadă. E un film cu adevarat life changing.

  • Emisiune preferată?

Probabil Love is Blind pe Netflix. N-am să mint, cu toate ca e o emisiune tip reality, TV mereu mă prinde.

  • Ce influenceri apreciezi?

Din România am apreciat mereu influencerii care sunt autentici, precum Marilu Dobrescu şi Ada Goiu. Din străinătate, îi ador pe Noah Miller, Emma Chamberlain şi Monet McMichael.

  • Cât de des publici pe reţelele sociale?

Pe Instagram, zilnic, mai ales pe stories, unde sunt foarte activă. Pe TikTok, depinde. Am perioade în care postez aproape zilnic, mai ales dacă sunt inspirată. Uneori, insă, postez şi doar de câteva ori pe săptămână. Depinde mult şi de cum mă simt şi ce idei am.

  • Blog sau vlog?

Vlog, deşi în liceu obişnuiam să am un blog. De fapt, eu aşa mi-am început activitatea în online. Însă întotdeauna am apreciat elementul vizual şi dinamic când vine vorba de conţinut în online.

  • De unde vine apelativul Yoyo?

Multa lume crede că vine de la Ioana, însă povestea e un pic mai complicată. Având unul dintre cele mai comune nume din România, mereu mi-am dorit cumva să mă diferenţiez, pentru că simţeam că nu mă reprezintă.

Am plecat la un moment dat într-o vacanţă în Norvegia cu tatăl meu şi cumva am ajuns să îmi cumăar o jucarie yoyo. Mă jucam obsesiv cu ea, iar tatăl a zis, în gluma, că o să îmi spună “Yoyo” de acum încolo.

Mi-a plăcut atât de mult, încât am obligat pe toată lumea să îmi spună aşa. Încă nu pot să cred că au trecut 12 ani de atunci. Nici nu îmi pot imagina să mi se spună altfel.

  • De unde te inspiri pentru clipurile tale?

De multe ori, din propria mea viaţă şi din conversaţiile pe care le am cu prietenii mei, mai ales când vine vorba de conţinutul pe care îl fac pe TikTok. Evident, şi de alţi creatori de conţinut, în special cei menţionaţi anterior.

  • Îţi mai aminteşti care a fost primul video publicat pe YouTube?

Da, era o parodie, ceva pamflet, era la modă atunci. Cred că era ceva de genul “Tipuri de oameni pe Facebook”, nici nu mai ţin minte.

  • Cum te împarţi între munca de la Pro TV şi cariera ta de influencer?

Încerc din rasputeri să îmi impun că după ora 18.00 să nu mai muncesc, însă deseori nu îmi iese. Sunt cea mai productivă în timpul zilei, aşa am fost dintotdeaună, însă fiind un job care deseori e 24/7, să găseşti un balans e relativ dificil.

Încă învăţ să mă organizez mai bine, cu siguranţă mai am mult până când să găsesc o rutină şi un balans care funcţionează pentru mine. Dar după anul trecut când mi se pare că am trăit în haos, anul acesta chiar am încercat să prioritizez timpul liber, tocmai de aceea îmi propun constant să nu am nimic de făcut în weekend şi să termin toată treaba în timpul săptămânii.

  • Pe viitor ţi-ar plăcea să continui ca influencer sau îţi doreşti şi altceva?

Îmi doresc mult să încep un podcast şi o companie de marketing şi PR, pentru că mă pasionează mult aceste domenii. Însă, mai am mult de învăţat, tocmai de aceea mă bucur enorm că pot să învăţ pragmatic despre industrie.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus