Skip to main content

Minutul Paginademedia, cu BRomania (Matei Dima). „Lucrez la un film despre relaţiile dintre bărbaţii şi femeile din Romania şi fac o satiră politică”. Urmăreşte presa sportivă şi cea mondenă

 
Minutul Paginademedia, cu BRomania (Matei Dima). „Lucrez la un film despre relaţiile dintre bărbaţii şi femeile din Romania şi fac o satiră politică”. Urmăreşte presa sportivă şi cea mondenă

Minutul Paginademedia, cu Matei Dima, cunoscut în mediul online ca BRomania. Matei este influencer, actor şi producător. El a făcut parte din distribuţia filmelor Miami Bici 1 şi 2, Teambuilding, Haita de acţiune.

Publicitate

De asemenea, Matei a fost unul dintre scenariştii filmului de succes Tati Part-Time, avându-i ca protagonişti pe Alex Bogdan şi Eva Măruţă (fiica Andrei şi a lui Cătălin Măruţă).

Cum s-a apucat să facă videoclipuri pe YouTube? La ce producţii lucrează în acest moment?

„A fost menit să fie. Aveam un telefon pe care puteam să şi editez, puteam să scriu glumiţe şi să le joc rapid, nu făcea nimieni asta în România atunci, a fost o decizie uşoară ca următorul pas în drumul către filme”, povesteşte el pentru Paginademedia.

Ce ştiri citeşte?

Matei Dima urmăreşte presa sportivă şi presă mondenă. 

„Site-uri de sport să văd ce au facut echipele mele preferate din America, apoi verific presa de scandal să nu fi apărut şi dacă am apărut, măcar să fie o poză bună”, completează influencerul.

Producţii preferate?

Breaking Bad şi Drive.

Ce proiecte are în plan?

„Fac o satiră politică, care e scrisa şi regizată de Alex Coteţ (Teambuilding/Miami Bici 1,2). Şi dezvolat în paralel un film despre relaţiile dintre bărbaţii şi femeile din Romania, alături de Letiţia Roşculeţ, care a facut Tati Part-Time.”

Mai multe detalii, în interviul de astăzi cu Matei Dima.

  • TV sau YouTube?

TV. Mă interesează mai mult pentru că nu cunosc publicul şi mă uit ca să înţeleg.

  • Radio sau podcast?

Podcast, pentru că e bun pe bandă la sală.

  • Facebook, Instagram sau Tik Tok?

Instagram pentru stories îmi place cel mai mult. Mă ajută să ştiu ce fac oamenii acum sau în ultimele 24 de ore. Tik Tok e bun pentru pierdut vremea, dar trebuie să ai grijă să nu pierzi real vremea, iar Facebook e ok să văd ce mai fac neamurile mai în vârstă.

  • Ştiri sau emisiuni?

Nu am urmărit niciuna nici alta de mulţi ani.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Aaaa. Stai. Da, urmăresc pagini cu ştiri din lumea filmului de fapt. Deci mai sus erau ştiri.

  • De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?

De ce mă lovesc în online.

  • Cu ce publicaţii îţi începi ziua?

Site-uri de sport să văd ce au facut echipele mele preferate din America în noaptea respectivă, apoi verific presa de scandal să nu fi apărut şi dacă am apărut, măcar să fie o poză bună.

  • Ce ziare sau reviste citeşti sau obişnuiai să citeşti?

Caţavenencu, bineinteles…îmi amintesc şi acum, că îl vedeam mereu în baie pentru că citea tata şi fratele meu, iar eu revista Bravo. Scrisorile alea de la finalul revistei unde se povesteau primele experienţe m-au învăţat tot ce ştiu azi.

  • La ce uitai la TV când erai mic?

Primele seriale pe care mi le amintesc sunt Dallas si Familia Bundy. Şi MASH. Aş produce un cross între cele trei, cândva aşa din nostalgie.

foto: Sabina Costinel

 

  • Serial preferat?

Breaking Bad.

  • Film preferat?

Drive.

  • Emisiune preferată?

Nu am. Mă uitam la Cronica în copilarie, ca toată lumea.

  • Ce influenceri apreciezi?

Selly din Romania şi King Bach din State.

  • Cât de des publici pe reţelele sociale?

O dată pe zi un story pe Instagram măcar, mai ales că acum rupe engagementul de când am relaţie. Poţi să faci 100 de filme de succes, tot relaţiile îi interesează cel mai mult.

  • Blog sau vlog?

Vlog.

  • De unde vine apelativul BRomania?

Your Bro from Romania!

  • Îţi mai aminteşti care a fost primul clip pe care l-ai publicat pe YouTube?

Da, era ceva filmat tip selfie pe o melodie lansată atunci fresh de Drake şi făceam mişto că e prea soft şi că sunt bărbat adevărat, dar până la final versurile mă făceau să plâng. Bam 800 de milioane de views. Glumesc.

foto: Sabina Costinel

  • Cum te-ai hotărât să faci asta?

A fost menit să fie. Aveam un telefon pe care puteam să şi editez, puteam să scriu glumiţe şi să le joc rapid, nu făcea nimieni asta în România atunci, a fost o decizie uşoară ca următorul pas în drumul către filme.

  • De unde te inspiri?

Tot ce vedem sau ni se întâmplă sau auzim reprezintă o sursă de inspiraţie, dacă îţi antrenezi muşchiul să o observe şi să o noteze, şi să-i găsească unghiul comic.

  • Ce proiecte ai în plan în materie de filme?

Fac o satiră politică, care e scrisa şi regizată de Alex Coteţ (Teambuilding/Miami Bici 1,2). Şi dezvolat în paralel un film despre relaţiile dintre bărbaţii şi femeile din Romania, alături de Letiţia Roşculeţ, care a facut Tati Part-Time.

Citeşte şi: BRomania şi Letiţia Roşculeţ, scenariştii filmului cu Eva Măruţă: "E un film independent, finanţat privat, care are nevoie şi de talent şi de star-power, iar Eva le are pe ambele" (INTERVIU)

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus