Skip to main content

BRomania şi Letiţia Roşculeţ, scenariştii filmului cu Eva Măruţă: "E un film independent, finanţat privat, care are nevoie şi de talent şi de star-power, iar Eva le are pe ambele" (INTERVIU)

 
BRomania şi Letiţia Roşculeţ, scenariştii filmului cu Eva Măruţă: "E un film independent, finanţat privat, care are nevoie şi de talent şi de star-power, iar Eva le are pe ambele" (INTERVIU)

INTERVIU. Cum a fost făcut filmul Tati Part-Time, cu Eva Măruţă în rolul principal? Ce a fost cel mai greu de filmat? Cum a venit ideea producţiei? Cât de dificil este să lucrezi cu copiii?

Publicitate

Răspunsuri de la Matei Dima, cunoscut publicului ca BRomania şi Letiţia Rosculeţ, cei care au semnat scenariul filmului. Roşculeţ a fost şi regizoarea filmului.

Detalii din culisele producţiei cu Eva Măruţă, într-un interviu pentru Paginademedia.

„Ideea mi-a venit acum câţiva ani dintr-o frică de a mă trezi cu un copil la uşă. Nu a fost posibil acest film până nu am întâlnit copilul potrivit în jurul căruia să construim proiectul şi adultul potrivit care să scrie şi regizeze aşa de bine ca Leti,” a povestit BRomania.

Despre Eva Măruţă?

Letiţia Roşculeţ: 

"Nu era posibil acest film fără Eva. Este un film independent, finanţat privat, care are nevoie şi de talent şi de star-power iar Eva le are pe ambele.

Dacă i se părea că nu a dat replica perfect mă ruga să mai facem o dublă. Din a doua săptămână de filmare îşi ţinea şi racordurile singură şi îi puteam da indicaţii ca unui adult. Glumeam spunând că zici că e făcută în laborator.”

Comedia „Tati Part-Time” îi are în rolurile principale pe actorul Alex Bogdan şi Eva Măruţă (fiica Andrei şi a lui Cărălin Măruţă), care a debutat ca actriţă.

Ce spune BRomania despre lansarea Tati Part-Time 2?

„Vrem să facem „Tati Full-Time” . Am aruncat deja idei în univers, am manifestat. Daca nu ne iese, aşteptăm 10 ani şi facem Tati Part-Time: Majoratul.”

Filmul a fost lansat la începutul lunii ianuarie şi încă rulează în cinematografele din ţară. Producţia a fost regizată de Letiţia Rosculeţ (care a semnat serialele de la Pro TV „Profu'” şi „Triplusec”) şi produs de BRomania. Ambii au fost "scriitorii" filmului.

Letiţia Roşculeţ, regizor

Mai multe detalii despre cum au decurs filmările la „Tati Part-Time”, aflaţi de la BRomania şi Letiţia Roşculeţ. Înainte, câteva nume din distribuţie, multe cunoscute şi din apariţiile TV.

  • Alexandru Ion, care poate fi văzut în „Lia - soţia soţului meu” la Antena 1
  • Doina Teodoru (fostă câştigătoare „iUmor” şi actriţă în „Camera 609”)
  • Ştefan Floroaica (Lia, Antena 1)
  • George Ivaşcu („Clanul”, Pro TV)
  • Nelu Cortea (fost jurat „iUmor” şi câştigător „America Express”)
  • Raluca Aprodu („Ruxx”, Poveste de dragoste”)
  • Mihaela Teleoacă („Profu'”)
  • Ela Crăciun (prezentatoarea emisiunii „Numai de bine” de la Antena 3 CNN)

Paginademedia.ro: Aţi scris scenariul împreună, dar în care parte s-a implicat fiecare?

Letiţia Roşculeţ: Matei a venit cu ideea de a face filmul ăsta, eu am scris primele versiuni de scenariu, apoi a scris Matei, în ideea de a pune mai mult umor. Apoi am făcut un du-te vino cu scenariul şi am ajuns să ne amestecăm ideile şi replicile, încât, acum dacă ne întreabă cineva, trebuie să ne gândim un pic să vedem de la cine a pornit ideea şi care a fost cel care a dus-o mai departe.

Cred că este pentru prima dată când simt că am făcut echipa real, pe aceeaşi poziţie, ceea ce nu cred că e uşor de realizat, pentru că te ataşezi de ideile tale şi îţi este foarte greu să te uiţi cu curiozitate la ceea ce spune celălalt, şi să poţi să construieşti împreună, dar păstrând o unitate a scenariului. 

BRomania: Ideea mi-a venit acum câţiva ani dintr-o frică de a mă trezi cu un copil la uşă. Nu a fost posibil acest film până nu am întâlnit copilul potrivit în jurul căruia să construim proiectul, şi adultul potrivit care să scrie şi regizeze aşa de bine ca Leti.

Şi cum a zis ea, deşi iniţial intrasem pe scenariu să adaug scenele de umor, am fost atras puternic să scriu la scenele de afecţiune dintre cei doi, şi mai ales să dezvolt vocea mamei lui Iustin, Olga, interpretată atât de bine de Mihaela Teleoacă. 

Paginademedia.ro: A cui a fost ideea de a face o producţie despre părinţi şi copii sau de la ce a pornit?

Letiţia Roşculeţ: A pornit de la frica lui Matei de a se trezi cu un copil la uşă, cred că el simţea filmul din perspectiva lui de burlac, eu am venit cu perspectiva părintelui, având un băieţel de 8 ani şi trecând prin toate situaţiile provocatoare, cât şi frumoase pe care le presupune un copil. 

Paginademedia.ro: Aveţi în plan să faceţi şi Tati part-time 2?

Letiţia Roşculeţ: Mi-ar plăcea, dar aici trebuie să răspundă Matei, el ştie cu bugetul, publicul.

BRomania: Vrem să facem Tati Full-Time. Am aruncat deja idei în univers, am manifestat. Dacă nu ne iese, aşteptăm 10 ani şi facem Tati Par-Time: MAJORATUL. 

Paginademedia.ro: Cum a fost Eva Măruţă pe platourile de filmare?

Letiţia Roşculeţ: A fost extrem de serioasă şi muncitoare, pe lângă că este foarte talentată. Îl văzuse pe Alex Bogdan că îşi dorea tot timpul să reluăm dubla de la început, chiar dacă îmi trebuia doar ultima replică, şi l-a folosit ca model.

Dacă i se părea că nu a dat replica perfect mă ruga să mai facem o dublă. Din a doua săptămână de filmare îşi ţinea şi racordurile singură şi îi puteam da indicaţii ca unui adult. Glumeam spunând că zici că e făcută în laborator.

Cu toate că era foarte serioasă de la motor până la stop, în restul timpului îi plăcea să se joace şi să facă prank-uri, exact ca personajul ei. M-am îndrăgostit de ea, este un copil minunat. 

BRomania: Nu era posibil acest film fără Eva. Este un film independent, finanţat privat, care are nevoie şi de talent şi de star-power iar Eva le are pe ambele. Idem la tot ce a zis Letiţia+ pe mine m-a făcut să îmi doresc copil.

Paginademedia.ro: Pentru Matei. La Miami Bici ai fost în faţa camerei, dar acum în spate. Cum a fost pentru tine să fii de această dată în spatele camerelor şi care variantă îţi place mai mult?

BRomania: M-am bucurat că am reuşit să scriu pe bune de data asta, nu am mai scris efectiv de la Copacul Dorinţelor şi m-am simţit foarte împlinit să văd cuvintele, scenele, glumele plantate atât de bine de către actorii cu care am lucrat.

A fost o poziţie nouă pentru mine apoi pe platou, acest producător creativ care deţine responsabilitatea filmului aş zice mai simplu. Însă experienţele din ultimii ani şi faptul că am fost pe fiecare poziţie a platoului de filmare, m-au ajutat să pot să fac un pas în spate şi să văd tot produsul într-un mod obiectiv.

Mi-a luat câteva zile să nu mă mai imaginez în rolul lui Iustin sau dând indicaţii regizorale în rolul Letiţiei, dar am avut încredere în ei şi a meritat. 

Paginademedia.ro: Ai regizat producţii cunoscute ca Profu şi Triplusec, dar acum a fost debutul tău în lungmetraj. Cum a fost pentru tine această experienţă?

Letiţia Roşculeţ: A fost o experienţă foarte frumoasă, mi s-a părut minunat să pot face mai multe duble până când consideram că e perfect, ceea ce la serial nu s-a întâmplat, neavând timp de mai mult de trei duble. Cumva asta îţi oferea şi o scăpare în caz că ceva nu funcţiona cum îţi imaginai, puteai da vina pe timp. Aici nu am mai putut face asta.

Într-un serial ai mai multe personaje, mai multe ploturi şi faci într-un sezon cam 10 jumătăţi de film. La film ai timp să te concentrezi mai mult pe fiecare secvenţă în parte, ceea ce este minunat.

M-am bucurat foarte mult de întâlnirea cu Alex Bogdan, care este un actor senzaţional, care a reuşit să mă emoţioneze până la lacrimi de cât de bine a jucat, oricât de cheesy ar suna asta.

Iar Matei mi se pare un producător creativ extraordinar de bun, cred că ar fi fantastic şi ca showrunner la seriale, dacă vrea să încerce în viitor…

Paginademedia.ro: Aţi întâmpinat dificultăţi pe platouri sau au fost scene mai complicate?

Letiţia Roşculeţ: Secvenţa în care Iustin vrea să o bată pe Maya a fost complicată, pentru că trebuia găsită cheia de comedie şi realism, astfel încât să nu deprime publicul, în timp ce rămâne în adevăr. 

Secvenţa în care amândoi plâng pe holul şcolii am crezut că va fi foarte complicată, dar s-a legat destul de repede. 

Aaa…a mai fost o secvenţă grea… cea în care Maya trebuie să cânte pe scenă, în faţa unui juriu, dar ca să descoperiţi de ce i-a fost Mayei greu să cânte, trebuie să mergeţi să vedeţi filmul. 

BRomania: Cea mai grea secvenţă pentru noi a fost finalul filmului. Am avut trei zile să filmăm toată scena de la botez unde am avut foarte mulţi actori, acţiune cu bătăi şi foc, şi, cel mai important, momentele de climax emoţional al personajelor.

Am filmat şi refilmat nişte secvenţe, am adăugat în ultima secundă o scenă mare în Cişmigiu, care ulterior a cazut la montaj, chestii de genul.

Paginademedia.ro: Care a fost scena pentru care s-a filmat mai mult?

Letiţia Roşculeţ: Cel mai mult am filmat pentru secvenţa din curtea şcolii, cu toţi copiii, cu spray-ul. Era şi foarte cald, erau mulţi copiii, era printre primele zile. Aveau şi multe lucruri precise de făcut, care implicau fizicaţiune. 

BRomania: Când ai copii mulţi la cadru mereu te mişti puţin mai greu, deoarece sunt uşor de distras, asta a fost şi frica de a face un film întreg cu un copil, dar nu am întâmpinat asta cu Eva.

În cazul scenei din curtea şcolii a trebuit să-i şi machiem pe cei mici destul de mult, să le adăugăm muci, lacrimi etc. A fost fun.

A fost şi un moment nostim în care am încercat să-i sperii ţipând la ei şi au început să râdă de mine. Aia e. Nu au fost crescuţi cu frică, deci e mai bine presupun. S-au speriat când i-am ameninţat că nu le mai dau voie pe Tik Tok însă. 

Paginademedia.ro: Te aşteptai să fii cea mai de succes regizoare şi cum vezi tu experienţa realizării acestei producţii?

Letiţia Roşculeţ: Andrei Pleşu a spus într-o melodie de-a lui Grasu XXL (hehe). “Cred că orice om, dacă este cinstit, recunoaşte că speră să aibă succes. Am observat că cei care sunt obsedaţi de tema succesului, de obicei ratează sau când îl au, sunt nefericiţi”.

Aşa că eu sunt fericită că sunt regizor, pentru că fac ceea îmi place, sunt fericită că sunt femeie şi clar, mă bucură că sunt femeia regizor cu cele mai multe intrări în cinema, dar cel mai mult mă bucură că oamenilor le-a plăcut filmul. Asta azi, mâine vedem ce o să mai fie.

Paginademedia.ro: După două săptămâni de la premieră, filmul se află în top, în box office. Vă aşteaptaţi să aibă atâta succes?

Letiţia Roşculeţ: Cred că este un climat cinematografic în care este foarte dificil să anticipezi nişte cifre. Noi ne-am propus să facem un film în care să credem şi nu pot decât să mă bucur că publicul l-a îmbrăţişat şi a mers să îl vadă.

BRomania: În aceşti primii ani ai mei în industrie, mereu gândesc produsul comercial pentru succes. Cu Tati ne-am dorit însă şi un pas spre comercialul de calitate şi cred că l-am făcut cu brio.

Ne aşteptam la succesul filmului, dar nu ştiam cât de deschişi sunt oamenii pentru un film care are şi puţin suflet pe lângă caterincă. Am testat şi nu regretăm. Mergem mai departe. 

Povestea din film:

„Iustin (Alex Bogdan) este avocat, însă visul lui carieristic pentru care a facut aproape orice compromis necesar este pus în pericol odată cu apariţia Mayei (Eva Măruţă), fina lui de 8 ani, de care află intempestiv că trebuie sa aibă grijă, deşi nu se pricepe deloc cu copiii. Viaţa lui Iustin este dată peste cap, însa nici Maya nu este încântată de noul ei „tati part-time”. 

Trailer:

Alte articole despre acest subiect:

Citeşte şi: Filmul „Tati Part-Time”, cu Alex Bogdan şi Eva Măruţă, primul loc în box office

 
 

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus