Skip to main content

PARTENERIAT. Festival pentru copii la Opera Comică. Peste 5.000 de spectatori, doar în prima zi

 
Festivalul Opera Copiilor din Bucureşti s-a deschis pe 1 iunie. Sursa foto: Opera Comică
Festivalul Opera Copiilor din Bucureşti s-a deschis pe 1 iunie. Sursa foto: Opera Comică

PARTENERIAT. Festivalul Opera Copiilor a început pe 1 iunie şi a avut peste 5.000 de spectatori doar în prima zi. Activităţile pentru familie se vor organiza până pe 26 iunie 2022.

Publicitate

În program sunt incluse jocuri şi concursuri, ateliere creative, spectacole, târg şi zone de relaxare. Festivalul Opera Copiilor îşi deschide porţile în fiecare weekend, între orele 10-22, până pe 26 iunie 2022.

Activităţile se derulează la sediul instituţiei din Calea Giuleşti nr. 16. Accesul în festival este gratuit, însă participarea la activităţi se face pe baza tichetelor cu valoare de 3 lei/bucata, disponibile la Magazinul OCC.

Ce atracţii vor găsi copiii?

Piscina cu bile, Trambulina OCC, Micul Arcaş, Circuitul OCC, Expressul OCC, Aventura Parc, Escape Room şi VR Zone.

În plus, pentru a preîntâmpina canicula, începând din această ediţie există două atracţii noi şi răcoroase: Water Target şi Water Zone.
Vizitatorii cu vârste de minim doi ani au propriile obiective de care se pot bucura în voie, în Grădina OCC: Excavatorul, Motocicleta şi Caruselul.

GALERIE FOTO. 1 iunie la Opera Comică

Prima zi din cea de-a şasea ediţie a Festivalului Opera Copiilor a adunat la sediul instituţiei din Calea Giuleşti nr. 16 peste 5.000 de spectatori, care au participat la 5 spectacole jucate cu casa închisă, zeci de ateliere, jocuri şi activităţi în aer liber, toate pregătite special pentru a sărbători Ziua Copilului, care anul acesta a coincis şi cu deschiderea oficială a celui mai aşteptat festival pentru copii, după o pauză de doi ani.

Pe lângă cele 12 ore de activităţi programate la sediu, în intervalul orar 10-22, pe 1 iunie, OCC a avut spectacole şi ateliere pe alte două scene din Bucureşti – la 1uniFEST, eveniment organizat de Itsy Bitsy în Parcul „Al. I. Cuza”, OCC a participat cu spectacolul „Magic Way” al magicianului Bogdan Muntean, iar în centrul comercial AFI Cotroceni s-au desfăşurat 6 ore de lecţii deschise şi demonstraţii susţinute de cursanţii Atelierelor „Micul Artist”, program dezvoltat de OCC începând cu 2015.

De asemenea, la invitaţia Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Opera Comică pentru Copii a efectuat pe 1 iunie o deplasare la Târgovişte pentru a prezenta spectacolul de operă „Don Pasquale” pe scena din Curtea Domnească. Evenimentul a marcat deschiderea Zilelor Judeţului Dâmboviţa, judeţ care anul acesta împlineşte 510 de ani de atestare documentară.

Cel mai aşteptat musical al finalului de stagiune, spectacolul „Sunetul Muzicii” în regia şi coregrafia lui Răzvan Mazilu, a umplut inimile publicului de bucurie şi a stârnit ropote de aplauze la final. Până când vor pleca în vacanţa de vară, Opera Comică pentru Copii îi aşteaptă pe cei mici cu alte spectacole frumoase, pe parcursul lunii iunie. În Sala Mare sunt programate baletul „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” şi opereta „Hapciu în RE major”. În

Salonul Mozart au loc spectacolele „Magic Way”, „Parada Jucăriilor” şi „Anotimpurile – Primăvara şi Vara”, iar în Sala UnderGrant, publicul de 0-3 ani are parte de propriul spectacol senzorial, în premieră absolută, „Bubu şi Anotimpurile”. Biletele pentru toate spectacolele se pot achiziţiona în reţeaua bilete.ro.

Taberele Urbane de la Opera Comică pentru Copii

Programul „Tabere Urbane de Vară la OCC” se desfăşoară începând cu 7 iulie în curtea Operei Comice pentru Copii. Fiecare serie de tabără durează 4 zile, cu toate mesele incluse şi 3 nopţi de cazare la cort. Participarea este asigurată în urma achiziţionării unui bilet de pe site-ul bilete.ro, specificând perioada dorită.

Singurul criteriu de selecţie este dorinţa fiecărui copil de petrecere a timpului liber într-un mod interesant. Beneficiile participării sunt numeroase, iar coordonatorul programului, Roxana Pencu, ne împărtăşeşte câteva dintre ele: „În primul rând, sunt mulţi copii care nu au fost niciodată într-o tabără, iar aceasta din Grădina OCC este perfectă pentru acomodarea cu independenţa faţă de părinţi.

În al doilea rând, deşi toate activităţile noastre sunt gândite ca jocuri, cei mici vor învăţa foarte multe lucruri interesante despre lumea artistică. Un alt beneficiu foarte important şi apreciat de către toţi părinţii este <cutia cu maimuţe> sau cutia în care stau telefoanele mobile şi alte dispozitive electronice, pentru care nu vom avea niciun pic de timp pe durata taberei.”
 
Cele 4 serii disponibile sunt programate astfel:

  • seria I: 7-10 iulie,
  • seria a II-a: 10-13 iulie,
  • seria a III-a: 19-22 iulie,
  • seria a IV-a: 22-25 iulie.

Numărul maxim de participanţi/serie este 40, fiecare grup beneficiind de supravegherea non-stop a personalului specializat din echipa Operei Comice pentru Copii. Biletele pentru acest program sunt deja disponibile în reţeaua bilete.ro.
 
Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip.

Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecţie, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară şi de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naştere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”. 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus