Skip to main content

Acţionarul bulgar al GSP, fondator al unei asociaţii a industriei de pariuri. În Bulgaria, şi site-ul de sport de acolo al Ringier e membru alături de jocurile de noroc

 
Stilian Shiskov. Foto: FB
Stilian Shiskov. Foto: FB

Stilian Shishkov, cel care reprezintă acţionariatul bulgar al Gazetei Sporturilor, e membru fondator al unei asociaţii a industriei de pariuri, scrie G4media, adăugănd că "relatările din interiorul redacţiei îl indică pe Stilian Shiskov drept promotorul apropierii dintre GSP şi industria pariurilor". Mai mult, chiar publicaţia pe care Shishkov a fondat-o în Bulgaria şi pe care acum o deţine alături de Ringier este înscrisă în asociaţie, alături de casele de pariuri.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Reamintim că redactorul-şef al GSP, Cătălin Ţepelin, a fost concediat de Ringier. Ulterior, un protest semnat de redacţiile Libertatea şi Gazeta Sporturilor vorbea despre imixtiuni în editorial, mai exact de cererea managementului de a vedea înainte de publicare articolele despre casele de pariuri (cerere cu care redacţiile nu au fost de acord).

Cătălin Ţepelin a fost concediat, iar cei propuşi pentru a-i prelua poziţia (printre care adjunctul Dan Udrea) au refuzat. Şi acum, GSP funcţionează fără redactor-şef.

Gazeta Sporturilor este deţinută de Ringier Sportal, companie care are doi acţionari acţionari: Ringier Sports Media Group AG (51%) şi Smak Media Eood (49%), reprezentată în România de Stilian Shiskov.

În Bulgaria, Shishkov este fondator al Bulgarian Association of Gambling, o organizatie de susţinere a industriei.

Ce face asociaţia?

Potrivit site-ului asociaţiei, scopul organizaţiei este "să ajute în mod activ la stabilirea unui mediu sănătos pentru industria reglementată a pariurilor şi a jocurilor de noroc din Bulgaria, lucrând îndeaproape cu autoritatea de reglementare şi administraţia."

"Suntem mândri să reprezentăm majoritatea jucătorilor din online betting şi a companiilor implicate în industria de gaming din Bulgaria", punctează site-ul asociaţiei.

Printre scopurile asociaţiei, conform site-ului oficial: ”Să unească eforturile membrilor pentru dezvoltarea durabilă a întregului proces de armonizare a legislaţiei bulgare în domeniul jocurilor de noroc, popularizarea şi promovarea celor mai bune practici în industria jocurilor de noroc şi a jocurilor de noroc, sprijinirea integrării sportive, a asistenţei medicale, a educaţiei şi a tehnologiei”.

Cine sunt membrii?

Printre membri sunt o serie de companii care activează în industria pariurilor, prezente şi pe piaţa din România: Betano, Bet365, Bwin, efbet sunt câteva dintre nume.

De notat că, alături de companiile de pariuri, în lista membrilor apare şi Sportal.bg, publicaţia de sport pe care Stilian Shiskov a fondat-o în Bulgaria. În prezent, Sportal e deţinută în majoritate de Ringier (elveţienii au cumpărat în urmă cu doi ani), iar Shiskov e acţionar minoritar.

FĂRĂ PRECEDENT. "Ne opunem!" Redacţiile Libertatea şi Gazeta Sporturilor, solidare cu plecarea lui Ţepelin. Concediat după ce s-au opus să arate managementului în avans articolele despre firmele de jocuri de noroc

Informaţiile legate de legăturile lui Stilian Shishkov cu industria de pariuri vin în contextul în care jurnaliştii de la GSP au reclamat chiar presiunile acestei industrii asupra zonei editoriale, presiuni care au dus la concedierea lui Cătălin Ţepelin (cel care, din poziţia de redactor-şef, nu a fost de acord cu cererea managementului de a vedea articolele despre pariuri).

Importanţa industriei de pariuri în economia Gazetei Sporturilor a fost punctată chiar de directorul interimar al Ringier, Dan Puică, într-o întâlnire online cu ziariştii. Puică. Şeful din România a spus că Robin Lingg şi Stilian Shishkov (şefii Ringier Sport) i-au comunicat că "comercial ne bazăm pe industria de betting". 

FOTO. Captură de pe site-ul Bulgarian Gambling Association, în care publicaţia Ringier Sportal.bg apare alături de casele de pariuri

EXCLUSIV Paginademedia. Şeful Ringier România, prima întâlnire cu ziariştii GSP şi Libertatea de la concedierea lui Ţepelin! „Mi s-a comunicat că, comercial, ne bazăm pe industria de betting"

Dan Puică a confirmat pentru G4media că pariurile sunt pe primul loc ca bani atraşi de GSP. "în momentul acesta veniturile sunt împărţite în venituri din publicitatea programatică, parteneriate de betting şi venituri de la alţi clienti, iar bettingul aduce cele mai importante venituri".

EXCLUSIV Paginademedia. Mirela Neag către nepotul Ringier, la întâlnirea cu redacţia: „Noi suntem jurnalişti, ştim adevărul. Ne-ai spus numai bulshituri”. Filmul discuţiilor în care ziariştii l-au înfruntat direct pe şeful venit din Elveţia

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus