Skip to main content

Poveşti din media: Alin Dincă, cel care a ratat locul la Vocea României în favoarea lui Brenciu: "Televiziunile aleargă mai mult după circari"

 
Alin Dincă (Trooper şi Rock FM) a venit în studioul Paginademedia.ro pentru Interviul Lunii
Alin Dincă (Trooper şi Rock FM) a venit în studioul Paginademedia.ro pentru Interviul Lunii

INTERVIUL LUNII. "Nu trebuie să fii un circar ca să fii un personaj". Alin Dincă a povestit pentru Paginademedia motivele pentru care a ratat, la mustaţă, un scaun în juriul Vocea României. Şi ce explicaţii a primit când în locul lui a venit Brenciu.

Publicitate

Alin Dincă, rocker şi om de radio, a venit în studioul Paginademedia pentru Interviul Lunii. El a povestit, pe larg, cum şi-a făcut trupă în adolescenţă, experienţa de la Rock FM, implicarea lupta pentru stoparea violenţei împotriva femeilor. Dar şi despre cum a fost la un pas să intre în juriul Vocea României. Însă în locul lui a fost ales Horia Brenciu. 

Ce a lipsit?

„Faptul că unii oameni îşi asumă uneori să joace nişte roluri de circari şi televiziunile aleargă mai mult după circari“, a spus el scurt pe doi.

Dincă a colaborat cu Pro TV la emisiunea Cântă acum cu mine. E fondatorul Trooper, formaţie cu care a cântat alături pe scenă de Iron Maiden, Scorpions, Whitesnake, Sepulturia şi multe alte legende ale rockului.

Citeşte şi: INTERVIUL LUNII. Povestea impresionantă a lui Alin Dincă, rocker şi om de radio

Declaraţia integrală din interviul Paginademedia, în continuare:

„Alin Dincă: Şi Brad Pitt ca să joace într-un film se duce şi dă o probă. Eu am mers acolo să dau o probă, cu mulţi artişti foarte mari. N-o să dau nume.

În momentul în care s-a terminat toată treaba, oamenii de acolo m-au sunat şi mi-au zis: „Băi, 99% tu eşti.“ Au zis că a fost beton. Am simulat inclusiv concursul cu scaune, cu întors, cu tot.

Şi a doua zi am primit un mesaj şi mi-au zis: „L-am luat pe Brenciu“. Asta pentru că şi-au dorit o imagine mult mai clară.

Mi-au zis: „Tu cânţi rock. Nu eşti pe toate radiourile. Nu ai expunerea pe care o are Brenciu.“

Şi Brenciu vine, are o şosetă roşie, o şosetă verde. Se dă peste cap, se rostogoleşte ca ursuleţii pe scenă. Face nişte chestii. Lui îi place să stea să se certe cu Chirilă.

Eu nu m-aş duce să mă cert, eu m-aş duce să face treabă realmente, să facem o emisiune profi.

Mă uit la Vocea din afară şi văd în juriu cum e Tom Jones. Nu trebuie neapărat să fii circar ca să fii un personaj.

Singura mea bucurie sufletească a fost că oamenii din spatele Vocea au fost trişti că n-am fost eu.

Petrişor Obae: Nu te-au mai contactat după aceea?

Alin Dincă: Nu. Probabil au ştiut că mi-au frânt inima. Le-am şi spus atunci că mai bine nu m-aţi fi sunat ieri.

A fost realmente una dintre puţinele chestii pe care le regret. Nu regret multe lucruri din trecut, îmi asum şi greşeli. Am avut un parcurs OK. Dar chestia asta am regretat-o, recunosc, m-a râcâit câteva zile.

Uite, mă, trebuie să faci lucruri în plus doar aşa, pentru circăreală, ca să poţi să fii în România un artist complet, să te considere ei un artist complet.

Nu poţi să fii doar Bruce Dickinson, trebuie să fii Ozzy Osbourne. Trebuie să rămâi şi blocat şi să cazi cu maşinuţa, nu merge doar să vii şi să-ţi vezi de treaba ta, să fii bun.

Uite că se vede cumva că şi în America, o ţară a circului, e fix acelaşi lucru. Chiar spunea Bruce: „Nu poţi să fii The Prince of Drakness şi să vii să faci The Osbournes". Să vină nevasta şi să facă mişto de tine, caterincă ieftină. Îmi place să cred că a fost regizată.

Asta înseamnă pentru oamenii de acum să fii un artist complet.

Gândeşte-te ce artişti avem acum care au reality-show-uri, unii au fost prin puşcării." 

Alin Dincă este   Trooper şi realizator radio la Rock FM. Vineri, 3 iunie şi sâmbătă, 4 iunie, Trooper îşi lansează nou album în Quantic.

Vezi interviul Integral cu Alin Dincă, aici

VIDEO. Alin Dincă şi momentul Vocea României

Citeşte şi: INTERVIUL LUNII. Povestea impresionantă a lui Alin Dincă, rocker şi om de radio

 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mirguti Mirguti
    Acasă nu prea apare niciunde ha

    Exact ca Radio Zuzu Zero. Ha ha ha !
  • Rocăru' Rocăru'
    @varu sandel: Fiecare ascultă ce vrea și ce-i place. Chiar dacă ție nu-ți place ceva, asta nu înseamnă că trebuie să comentezi sau să critici artiștii/trupele, melodiile și/sau genurile muzicale. Gusturile nu se discută, iar "ce ție nu-ți place, altuia nu-i face" (conform proverbului). Nu mai publica părerile personale și ascultă doar ce vrei și ce-ți place. Toate cele bune!
  • mark mark
    Problema Coiotului e că e slăbuț spre irelevant ca „om de radio”, iar trupa Trooper e submediocră. Iar cu Iron Maiden +etc. nu au împărțit scena, doar au cântat înaintea lor.
    Referitor la emisiunea VR și „competiția” cu Brenciu: e frustrant să pierzi în fața unui circar cum e cântărețul de coveruri ce vorbește prea mult, dar emisiunea e doar o înșiruire de coveruri comentate de indivizi cu notorietate, nu neapărat cu competență.
  • varu sandel varu sandel
    Trooper sunt niste penibili cu aere de mari artisti. Muzica foarte naspa, scremuta, scoasa cu forcepsul. Dream Theater pana sa plece Portnoy e etalonul rockului meserias, ca dupa ce a plecat ala, au devenit vai de dinamo lor.
  • ZorracK ZorracK
    Cam detectez ceva frustrare la Alin!
    Ca om de radio e f ok, il ascult, dar ca frontman e slabut cu trupa aia de covers si melodii ptr poseri!
  • geo geo
    Zic și eu cam are dreptate.
    Da, Alin Dincă, poate și Brad Pitt ca să joace într-un film se duce şi dă o probă...Doar că tu nu te poți compara cu Brad Pitt. Poate că ești relativ cunoscut în domeniul în care îți desfășori activitatea, poate că ești bun în ceea ce faci, dar nu esti vedetă ! Nu esti cunoscut de publicul larg !
  • Zic și eu Zic și eu
    Supărările cred ca au durat mai mult de 3 zile dacă este marcat pana în zilele noastre.
    Dacă vrei " profi" la TV, aveai TVR Cultural sau Arte. VR este un show de divertisment și este de la sine înțeles ca divertismentul implica un artist cunoscut și cu succes la public, dar și certuri mai mult sau mai puțin regizate, ținute fistichii șamd.
    Au incercat cu Despot, un rocker mult mai cunoscut ca Dincă, și nu a prins. Moga, care este visul oricărei voci nelansate și nu numai, nu a prins la public și a plecat. Oricât de bine a dat la probe, este un artist puțin cunoscut, reprezentand un gen nu foarte popular, iar seriozitatea și profesionismul nu sunt neapărat aducătoare de audienta în divertisment.
  • Mile Mile
    Acasă nu prea apare niciunde ha

Trimite un comentariu

sus