Skip to main content

PARTENERIAT. O investigaţie Reporter24 despre Complexul Energetic Muntenia, preluată în Ţările de jos - Olanda

 
PARTENERIAT. O investigaţie Reporter24 despre Complexul Energetic Muntenia, preluată în Ţările de jos - Olanda

Investigaţia făcută de Reporter 24 privind condiţiile de muncă de la Complexul Energetic Oltenia, susţinută în cadrul proiectului SCIENCE +, a fost preluată de publicaţia internaţională donaustroom.eu, cu sediul în Ţările de Jos.

Publicitate

Despre ce a fost ancheta site-ului românesc?

Zeci de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) mor anual, potrivit sindicaliştilor, cei mai mulţi dintre ei având în jur de 55-60 de ani, şi fiind departe de vârsta de pensionare. Deşi oficial nu sunt încadrate la accidente de muncă, majoritatea cauzelor care duc la decesul angajaţilor sunt afecţiunile cardiace, accentuate de condiţiile de muncă.

Investigaţia Reporter 24 „De ce angajaţii Complexului Energetic Oltenia mor din cauza bolilor de inimă, cu ani înainte de pensie. Legătura directă dintre decese şi condiţiile de muncă, confirmată de specialişti” a făcut pentru prima dată legătura dintre condiţiile de muncă de la CE Oltenia şi îmbolnăvirile premature ale angajaţilor. Din aceste cauze, mulţi dintre ei mor din cauza unor afecţiuni ale inimii, cu mulţi ani înainte de pensie.

„Donau” („Dunărea”, în traducere) este o platformă pentru articole despre Europa Centrală şi de Sud-Est. Platforma cu sediul în Olanda (Ţările de jos) conţine reportaje, interviuri şi informaţii de fundal despre culturile, societăţile şi evoluţiile politice din Ungaria până în Ucraina şi din Albania până în Rusia.

Ce este Science+

SCIENCE+ este un proiect derulat de Free Press For Eastern Europe, prin care se urmăreşte facilitarea creării unei reţele unice pentru a împărtăşi cele mai bune practici jurnalism în domeniul sănătăţii şi jurnalismului ştiinţific, în şase ţări din Europa Centrală şi de Est: Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria şi România.

Reporter 24 este una dintre primele publicaţii din România care au aderat la acest proiect.

Paginademedia.ro a intrat, de asemenea, în programul european, primul proiect fiind podcastul ZIC&IO.

Episodul 1: Războiul din Ucrainacum faci diferenţa între un expert şi un părerolog? Cu Adelin Petrişor şi generalul Ştefan Dănilă

Episodul 2: Economia. "Părerologii" şi economia! "Când oricine îşi dă cu părerea, oamenii pot pierde bani!"

Episodul 3: Sănătatea. Beatrice Mahler şi Dorin Chioţea. "Oamenii vin la spital doar când starea lor e foarte gravă" Despre părerologi şi ce se întâmplă când oricine îşi dă cu părerea despre sănătate

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus