Skip to main content

Radio Guerrila aniversează astăzi 18 ani de la prima emisie

 
Radio Guerrila aniversează astăzi 18 ani de la prima emisie

ANIVERSARE. Radio Guerrilla aniversează astăzi 18 ani de la prima „prima” emisie. De pe vremea când postul de radio se afla sub umbrela grupului de presă Realitatea Caţavencu. 

Publicitate

Postul de radio a fost lansat pe 28 noiembrie 2004, în plină campanie electorală pentru prezidenţiale, turul al doilea. Iar cei doi competitori de la vremea respectivă, Adrian Năstase şi Traian Băsescu, au prezentat primele două buletine de ştiri ale postului de radio, cel de la 11.00 (Năstase) şi cel de la 12.00 (Băsescu). 

Numele a fost dat de Dragoş Muşat (Tetelu), după cum a povestit Adrian Popescu, Managing Partner Radio Guerrilla, într-un articol pentru IQads.

În 2013, pe 23 septembrie, postul de radio îşi oprea emisia, după ce i-au fost retrase cele 24 de licenţe de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). 

Motivul? Frecvenţele Radio Guerrilla nu mai erau operate de societatea care le deţinea, Realitatea Media, lucru interzis de Legea Audiovizualului. Concret, frecvenţele radio nu pot fi înstrăinate fără acordul CNA.

Echipa Radio Guerrilla şi-a recuperat parte din frecvenţe (inclusiv Bucureştiul) trei ani mai târziu, în 2016. Pe 27 mai 2016, postul de radio şi-a reluat emisia, cu realizatorii care au citit pe post numele celor 30.735 de persoane care au semnat petiţia prin care se cerea revenirea postului. 

Citeşte şi:

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Domnul Tamango Domnul Tamango
    Serbează tot la sediul PSD ? Dau icre și votca ?
  • RRR RRR
    @R: obsedatule...mergi la munca!
  • R R
    Dati audientele de aseara odata a show-ului Chefi la cutite,a fost lider absolut de audienta.

Trimite un comentariu

sus