Skip to main content

Antena 1, încă o acţiune în instanţă. Vrea să anuleze contractul dintre MasterChefi şi Pro TV

 
Antena 1, încă o acţiune în instanţă. Vrea să anuleze contractul dintre MasterChefi şi Pro TV

Antena 1 continuă seria proceselor împotriva Chefilor şi a Pro TV. Compania de media a deschis joi, pe 23 mai, încă un proces. De data aceasta, pârâţi sunt Pro TV, dar şi Sorin Bontea, unul dintre cei trei chefi care vor prezenta MasterChef. 

Publicitate

Acţiunea depusă în instanţă are ca obiect „drept de autor şi drepturi conexe, constatarea nulităţii absolute a contractului”. Cu alte cuvinte, anularea contractul lui Sorin Bontea cu Pro TV este cerută de Antena 1. 

Până la acest moment, nu a fost stabilită nicio dată pentru acest proces. 

Antena 1 duce un adevărat război în instanţă împotriva foştilor colaboratori, chefii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea. După ce colaborarea dintre aceştia s-a încheiat, Antena a deschis numeroase procese pe numele celor trei. Mai mult, de două săptămâni, Antena a atras şi Pro TV în acest război din instanţă. 

Săptămâna trecută, pe 17 mai, Antena Group a depus la Tribunalul Bucureşti ordonanţe preşedinţiale împotriva Pro TV, dar şi împotriva lui Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, după cum Paginademedia.ro a anunţat în premieră

Antena vs Chefi, o istorie de procese:

1. În noiembrie 2023, după ce Antena a terminat de difuzat Chefi la Cuţite, sezonul 12 (ultimul cu cei trei Chefi) a fost deschisă prima serie de procese împotriva lui Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea. Câte un proces pe numele fiecăruia. Obiectul procesului: „obligarea să execute contractul de prestatii artistice”.

Procesele în cauză au avut deja termen la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a declinat soluţionarea cauzei către o altă secţie. Acţiunile au fost deschise la Secţia a-VI-a civilă, însă instanţa a decis să decline competenţa în favoarea secţiilor civile a III-a, a IV-a sau a V-a a Tribunalului.

2. În decembrie 2023 a venit a doua serie de procese. Tot câte unul pe numele fiecăruia dintre Chefi. De data aceasta, obiectul a fost „Pretenţii”. Şi de data aceasta, instanţa a declinat soluţia cauzei către o altă secţie decât cea la care a fost înregistrat dosarul.

3. Pe 6 martie 2024 a venit rândul Chefilor să contraatace. Cei trei au dat împreună Antena Group în judecată. Ulterior, Cătălin Scărlătescu a declarat în cancan.ro că motivul pentru care au dat Antena în judecată a fost că nu au fost plătiţi pentru ultimul sezon Chefi la Cuţite.

4. Pe 12 martie 2024, Antena i-a dat din nou pe cei chefi în judecată. A treia oară. Mai mult, e data aceasta au chemat-o în judecată şi pe soţia lui Florin Dumitrescu, Cristina Sima Dumitrescu.

5. Pe 21 martie 2024, Antena Group a deschis două noi acţiune în instanţă, pe numele lui Florin Dumitrescu şi al lui Cătălin Scărlătescu. De data aceasta la Judecătoria Sectorului 1, iar în acest caz sunt menţionate şi daunele cerute: 10.000 de euro de la fiecare.

6. Pe 28 martie 2024, Antena Group a deschis noi procese pe numele celor trei chefi, la Judecătoriile de Sector 1 (Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu) şi Sector 3 (Sorin Bontea). 

7. Pe 15 şi 16 mai 2024, Antena Group deschide noi acţiuni în instanţă pe numele lui Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, dar şi pe numele Pro TV, televiziunea care i-a angajat recent pe cei trei chefi pentru a relua show-ul MasterChef.

8. Pe 23 mai 2024. A venit şi rândul lui Sorin Bontea. Antena Group a dat în judecată pe Pro TV dar şi pe Sorin Bontea, într-un proces ce are ca obiect „constatarea nulităţii absolute a contractului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus