Skip to main content

AUR, atac direct la G4media, pentru că a fost numit "extremist". G4, pus în fruntea listei de publicaţii "toxice"

 
George Simion şi Claudiu Târziu. Foto: Ilona Andrei, Inquam Photos
George Simion şi Claudiu Târziu. Foto: Ilona Andrei, Inquam Photos

Atac fără precedent al partidului AUR la adresa presei. Partidul propune printr-o postare celor de pe Facebook să facă o listă cu "cele mai toxice şi false organe de presă". G4media este direct nominalizat.

Publicitate

Postarea a generat sute de comentarii în care diverse alte redacţii sunt "puse la zid". 

"Este pentru prima oară în istoria recentă când un partid politic îşi asumă un asfel de atac la adresa unei redacţii", scrie G4Media.

Redacţia G4media menţionează că atacul AUR la adresa lor vine după ce publicaţia a numit formaţiunea politică drept una de "extremă dreapta."

G4media trece în revistă câteva dintre motivele pentru care numeşte aur un "partid extremist". Câteva:

 • Asaltul asupra sediului Parlamentului din 21 decembrie 2021. A fost un eveniment organizat de liderii AUR, în frunte cu George Simion, soldat cu violenţe, intrarea în curtea Parlamentului, tentativa de intrare în clădirea Parlamentului

 

 • Numirea în funcţia de preşedinte de onoare a lui Călin Georgescu, un admirator declarat al căpeteniei legionare Corneliu Zelea Codreanu care a comis asasinate politice

 

 • Minimalizarea Holocaustului.

 

 • Vizitele organizate la locuinţele diverşilor politicieni, inclusiv la unele dintre casele preşedintelui Klaus Iohannis, manifestări similare cu ale legionarilor din perioada interbelică

 

 • Violenţa fizică şi de limbaj din Parlamentul României.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Pai atunci si miscarile "#Rezist" conduse de Malin Bot si Marian Ceausescu tot miscari extremiste au fost:
  - au asaltat si ei Parlamentul si Guvernul in Piata Victoriei
  - au facut si ei vizite la casele mai multor politicieni PSD, inclusiv postarea lui Malin Bot care a spus adresa exacta a casei lui Dragnea
  - Violenta fizica si de limbaj in Parlament in mai multe sedinte. SI violenta fonica.

  Sau totul este cu dubla masura?

  Adevarul este ca AUR este un Rezist-USR de partea cealalta (AUR extremism de dreapta, USR-Rezist extremism de stanga)
 • G4Media este o publicatie toxica, de sorginte usr-sista hastagista. Aur este un partid votat de romani sa ii reprezinte in Parlamentul Romaniei.
 • Cu tot respectul pentru G4 Media dar "violența fizică și de limbaj" a fost introdusă de USR în perioada lor "romantică" (2016-2020). Acum că USR nu s-a dus la OSIM să înregistreze acest "brand de partid", le dă dreptul celorlalți (inclusiv celor din PNL, PSD, UDMR, etc) să practice, CEL PUȚIN LA FEL, aceste tactici, dacă nu chiar să le perfecționeze (respectiv cum face acum AUR).
  În al doilea rând, e cel puțin INCORECT din partea "deontologilor" și "imparțialilor" G4 Media (o copie după Digi 24, dar cu alte intenții), să se pronunțe pe o anchetă ÎN CURS, cum ar fi cea a protestului de pe 21 decembrie. Idem și pentru cea cu "minimizarea Holocaustului" (care se face deja în cadrul materiei "ISTORIE", pentru cei care au rămas corigenți la ea).
  În al treilea rând, "vizitele" legionarilor erau pentru a OMORÎ/BATE/ARESTA/REDUCE LA TĂCERE/ETC disidenți politici. Iar G4 Media TRIVIALIZEAZĂ acest fapt prin asemănarea legionarilor cu AUR (care NU A OMORÂT/BĂTUT/ARESTAT/REDUS LA TĂCERE/ETC pe nimeni).
  În final, mi se pare "ciudat" că G4 Media ÎNCURCĂ INTENTIONAT "opiniile PERSONALE" (ale unor PROȘTI, de pildă) cu "opiniile DE PARTID". NICI MĂCAR jurnaliștii AMATORI (dar altminteri "deontologi" și "imparțiali") NU fac această idioțenie. DOAR zăpăciții de la România TV mai fac prostia asta (cum a fost povestea cu membrul AUR care vrea șanțuri de 4 metri și explozibili pe poduri pentru ruși). Și mă îndoiesc că "deontologii" G4 Media vor să se asemene cu "nenorociții" de la România TV...
  P.S.
  1) EU ÎNȚELEG ȘI ACCEPT că anumite ziare (fizice sau online), radiouri, televiziuni, etc au anumite SIMPATII/ANTIPATII față de anumite partide politice, în funcție de renumitele "politici editoriale". POT SĂ ÎNȚELEG ACEST LUCRU, APROAPE în fiecare caz, CU EXCEPȚIA celor 5 televiziuni generaliste private (al căror scop UNIC e atragerea de audiență, fie ea USR-istă, AUR-istă, PSD-istă, PNL-istă, etc).
  DAR MĂCAR FIȚI DISCREȚI ATUNCI CÂND FACEȚI "MIZERII POLITICE"! Ca să nu se prindă proștii din România cum merg lucrurile în mass-media!!! Că după lucrurile se îndreaptă GREU SAU CHIAR DELOC, în privința încrederii cetățenilor în mass-media!!!!
  2) Dacă tot ai anumite "politici editoriale" (TRIVIALIZATE și ăstea) care te împiedică să fi "deontolog"/"imparțial/"obiectiv"/"corect"/etc, DE CE MAI MIMEZI aceste principii???? Principii ce vor fi praf în ochi cu ocazia primului scandal care NU îți va conveni (cum e la DIGI 24 scandalul presupusului plagiat al lui Ciucă). DE CE MAI MIMEZI CĂ EȘTI "SFÂNT"/"UȘĂ DE BISERICĂ"/ETC???
  Măcar ăilalți și-au asumat că fie sunt PSD-iști (România TV, Antena 3), fie PNL-iști (Realitatea Plus, B1 TV). Ce te costă să recunoști că ai o politică editorială???
  Cei enunțați anterior sunt dovada VIE că că lumea nu e deranjată de trusturile care-și recunosc "politica editorială"!
  3)AR FI FOST CORECT/OBIECTIV/IMPARȚIAL/etc să redați și opiniile utilizatorilor Facebook care au continuat lista celor de la AUR!!!
  Măcar să se vadă mass-media opiniile oamenilor, ca să se vadă că unii cetățeni văd "MIZERIILE POLITICE" fie ele PSD-iste, PNL-iste, USR-iste, AUR-iste făcute de ei (ca "ramură de industrie"!)!

Trimite un comentariu

sus