Skip to main content

AUR, atac direct la G4media, pentru că a fost numit "extremist". G4, pus în fruntea listei de publicaţii "toxice"

 
George Simion şi Claudiu Târziu. Foto: Ilona Andrei, Inquam Photos
George Simion şi Claudiu Târziu. Foto: Ilona Andrei, Inquam Photos

Atac fără precedent al partidului AUR la adresa presei. Partidul propune printr-o postare celor de pe Facebook să facă o listă cu "cele mai toxice şi false organe de presă". G4media este direct nominalizat.

Publicitate

Postarea a generat sute de comentarii în care diverse alte redacţii sunt "puse la zid". 

"Este pentru prima oară în istoria recentă când un partid politic îşi asumă un asfel de atac la adresa unei redacţii", scrie G4Media.

Redacţia G4media menţionează că atacul AUR la adresa lor vine după ce publicaţia a numit formaţiunea politică drept una de "extremă dreapta."

G4media trece în revistă câteva dintre motivele pentru care numeşte aur un "partid extremist". Câteva:

  • Asaltul asupra sediului Parlamentului din 21 decembrie 2021. A fost un eveniment organizat de liderii AUR, în frunte cu George Simion, soldat cu violenţe, intrarea în curtea Parlamentului, tentativa de intrare în clădirea Parlamentului

 

  • Numirea în funcţia de preşedinte de onoare a lui Călin Georgescu, un admirator declarat al căpeteniei legionare Corneliu Zelea Codreanu care a comis asasinate politice

 

  • Minimalizarea Holocaustului.

 

  • Vizitele organizate la locuinţele diverşilor politicieni, inclusiv la unele dintre casele preşedintelui Klaus Iohannis, manifestări similare cu ale legionarilor din perioada interbelică

 

  • Violenţa fizică şi de limbaj din Parlamentul României.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    e veche : cine nu e cu noi e impotriva noastra
  • m m
    "ȘerbanȘerban
    26.01.2022 @ 18:40"
    '
    ***" comentariul asta de ce nu l-ai cenzurat,deontologule?
  • Soby Soby
    De ce nu mi s-a aprobat comentariul meu despre Realitatea Plus cu AUR?
  • paul S paul S
    Bravo mai Petrișor, ai cenzurat ca am scris ca judecătoarea Camelia Bogdan *** Dacă era bună, nu o dădeau afara din magistratura. Și ai mai cenzurat ca Active Watch ***, chestie de notorietate. În schimb vad ca lași un comentariu în care un userist zice ca trebuia sa *** Alt userist zice ca PSD face un km de cale ferata cu 200 milioane de euro. Pai atat a costat Arena Națională, mai Petrișor. Îl lași sa îți minta cititorii? Pe ala îl lași sa instige la violenta? Am zis ca tu scrii prostii, dar am văzut ca citai din g4media. Cică au mers aia la casele politicienilor folosind metode legionare. Eu credeam ca astea sunt metode ceaușiste. Ca useristul Marian zis Ceausescu cu Bot Malin și cu alții mergeau pe la toți pe acasă. De-abia l-am văzut la Iliescu acasa și în curte la peneleu. Asasinate politice au apărut după ce a fost asasinat politic CZC. Din moment ce ala îl admira, ***, ca altfel de ce l-ar admira? Sa studieze fiecare cum sta treaba. Iar minimalizarea Holocaustului nu o poate face nimeni, decât după ce acesta revine intai la limitele lui normale, istorice. Abia pe urma, cineva poate fi acuzat de minimalizare. Nu are ce cauta o asemenea materie în scoli. In primul rand ca ar fi subordonata istoriei României și ar trebui aliniat acest eveniment cu importanta celorlalte evenimente istorice. Eu am vizitat într-o sinagoga veche, pe la Hala Unirii, un muzeu foarte interesant al civilizației evreiesti. Duci copii acolo într-o zi din școala altfel și ghizii le explica prin ce necazuri au trecut în al doilea război mondial. Dar nu trebuie sa se învârtă o tara întreaga după bazaconiile din capul fraților cu cap rotund Muraru. Pe unul l-a pus Klaus și ambasador în America. Despre "asedierea" Parlamentului. Ce valoare mai are, ce mai înseamnă asedierea, cata vreme unii au reușit sa îl cucerească? Am văzut eu o grăsuța și cu încă unii, puși în fund pe jos, cu niște hârtii în mâna care zbierau nustiuce în Parlament. Cică pe aia o cheamă Angi și e userista. Pai ăștia de la AUR sunt niște incompetenți.
  • paul S paul S
    Eu țin minte ca niște non-extremiști din publicitate făceau campanie prin piața de media, ca sa nu se mai bage publicitate la A3. Iar non-extremistul Băsescu a spus "nu va mai uitați la A3". După care, prin intermediul unei judecătoare *** a făcut tot posibilul sa-i distrugă. La fel, sistemul a distrus televiziunea lui domnu' Dan celalalt. Senzațional! I-au și băgat la pușcărie pe amândoi. Iar ăștia au scris pe feisbuc, pentru fanii lor ca gigimedia aia *** ***. Nu au dreptul la o opinie? Nu au voie, ca sunt extremiști. Doar slugile au voie. Și nu au spus asta întregii tari, ca Băsescu, ci fanilor care se uita pe feisbucul lor. Și hop și Petrișor, ca e și el omusor: derapaaaaaj! Și penibilitatea aia ***, ***, trebuia sa nu tacă nici aia, ce de-aia exista.
  • paul S paul S
    Petrișor, nu știi istorie. Ai scris câteva prostii.
  • geo geo
    Stefan, nu ai decat sa si cotizezi la noul tau site favorit.
    Precum si la altele de aceeași speță care au în ”colimator” AUR, PSD și, uneori, PNL. Toate partidele sunt rele, după părerea lor, numai partidul lor de suflet este bun !
  • jk jk
    @Soby eee,la Antena 3 e discutabil,depinde de persoana,Razvan Dumitrescu si eventual Gadea sunt ok,dar nu Radu Tudor.Insa nimic de Romania TV,normal,pentru ca e postul principal de aparut.Zic principal pe motiv de audienta
  • Soby Soby
    De Antena 3 ce zice?
  • jk jk
    Update 2:Partidul ii da zmeura de aur lui CTP #emoțeonant
    Nu sunt prieteni nici cu B1,dar na "oricum nu le urmărește nimeni acele emisiuni"
  • jk jk
    Update:Simion e suparat (si) pe Digi24.
    I-a adaugat pe "lista rusinii" printr-un comentariu la postare
  • JFK JFK
    Ps.Da,AUR este reincarnarea partidului legionar de secol XXI!!!
  • JFK JFK
    USR extremist???
    Glumiti cu siguranta!!!
    USR e cel mai corect partid din Romania!!!
    Cand au avut min transporturilor reabilitarea unui kilometru de linie ferata Buzau-Faurei costa 14 mil Euro,acum cu min de la PSD acelasi kilometru,dar la retur costa 200mil Euro.
    VOTATI PNL&PSD!!!
  • Șerban Șerban
    ***?

    Cu ocazia asta am găsit și auriștii din secțiunea de comentarii.
  • B.A.M B.A.M
    @Firicel, nu e invers? AUR de stânga și USR de dreapta? Sau care e diferența?
    Ce e "de stânga" și cei "de dreapta"?

Trimite un comentariu

sus