Skip to main content

Cu cât a plătit TVR un avocat care a consiliat-o pe şefa TVR Doina Gradea? Suma a ieşit la iveală după un proces

 
Foto | Qmagazine
Foto | Qmagazine

După un proces pierdut, TVR făcut publică suma achitată avocatului Alex Dumitrescu pentru consilierea juridică a Doinei Gradea. Peste 13.000 de euro, adică aproximativ 65.000 de lei, a primit respectivul avocat pentru consilierea pe care i-a oferit-o şefei în 2019. 

Publicitate

Totul a ieşit la iveală după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, că TVR trebuie să spună cât i-a dat avocatului Alex Dumitrescu pentru serviciile prestate.

Hotărârea a venit la capătul a doi ani de proces. MediaSind chemase TVR-ul în judecată pentru refuzul de a furniza informaţii de interes public, adică suma achitată avocatului Alex Dumitrescu. 

Mai mult, MediaSind menţionează că o ordonanţă de urgenţă a Guvernului ar interzice instituţiilor publice, implicit TVR-ului, să cumpere servicii juridice de consultanţă din exterior, dacă are deja au departament juridic propriu. 

TVR, cheltuieli de 1,3 milioane de euro pentru servicii juridice externe

Televiziunea Publică a cheltuit, în opt ani, aproape 1,3 milioane de euro pe servicii externe de consultanţă jurdică. Informaţiile au fost publicate, la începutul anului 2020, tot de MediaSind şi arată cum, din 2012 până în 2019, instituţia publică a alocat sume consistente din buget pentru servicii externe de consultanţă juridică, iar în acelaşi timp îşi plătea şi propriul departament. 

Informaţiile de atunci apăreau tot în urma unui proces pierdut de TVR în faţa sindicaliştilor. 

MediaSind susţinea la vremea respectivă că o ordonanţă de urgenţă a Guvernului interzice instituţiilor publice, care deja au departament juridic propriu să cumpere servicii juridice de consultanţă din exterior.

Tot atunci, oficialii TVR spuneau că instituţia are dreptul să lucreze şi cu avocaţi externi, întrucât Ordonanţa la care face referire MediaSind nu se aplică Televiziunii Publice.

Pe scurt, aceştia spuneau că Televiziunea Publică nu e chiar ...publică.

„Televiziunea publica nu poate fi calificata drept facand parte din categoria entitatilor publice - societati nationale, regii autonome - la care statul sau unitatile administrative detin majoritar sau integral capital social", spunea răspunsul TVR către Paginademedia.ro. 


Citeşte şi: TVR, cheltuieli de 1,3 milioane de euro pentru servicii juridice externe. "O lege interzice". TVR: Legea nu se aplică TVR


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    cind nu o sa mai aud de individa asta ? m-am saturat
  • Livia Pila Livia Pila
    Cine sa faca greva? Sindicatele sunt aservite politic, fac greva cand le ordona partidul, nu atunci cand angajatii sunt calcati in picioare.
  • Ionescu Vasilica Ionescu Vasilica
    VOI ATI UITAT CA LA MARI ABUZURI S-AU FACUT si GREVE IN TVR ??
    VENEAU CHIAR SEFII SA NE SPUNA SA IESIM LA GREVA PENTRU SALARII etc..
    Ce mai asteptati ?
    DE CE TOLERATI TOTI *** SA VA CALCE IN PICIOARE ?
    NU POT DA AFARA TOTI SALARIATII
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Doamna Gradea va avea nevoie de multe pixuri pentru a da explicații în legătură cu faptele sale. Timp va avea. Sa speram ca DNA ii va acorda toată atenția necesara
  • Livia Pila Livia Pila
    Pai daca a platit cu bani publici propriul proces, nu ar trebui sa raspunda penal pentru aceasta infractiune?
  • Gigi Gigi
    Omul facea parte din comisia de etica din TVR si umilea candidatii la angajare.
  • MCR MCR
    Cei mai multi angajati nu iau banii astia intr un an....si nu vorbesc de putori. pt ia care zic ca in TVR e raiu pe pamant va anunta ca salariile sunt inghetate din 2007.
  • Livia Pila Livia Pila
    Banii ăștia puteau fi folosiți pentru emisiuni, pentru dotare, pentru retehnologizare. Nu pentru finanțarea amicilor intimi și a pornirilor procesomane ale Gradenei.

Trimite un comentariu

sus