Skip to main content

Tolo, critici pentru Pro TV pentru că nu a trimis comentatori la meciurile de la Euro. „Comentatorii parcă nu erau acolo. Pentru că nu erau”

 
Tolo, critici pentru Pro TV pentru că nu a trimis comentatori la meciurile de la Euro. „Comentatorii parcă nu erau acolo. Pentru că nu erau”

„Când Aleksandras Česnavičius, CEO ProTV, o să poată să conducă postul de televiziune dintr-o cabină telefonică neaerisită din Saigon, atunci o să poată să comenteze şi colegii lui un meci din Pache Protopopescu dând senzaţia că sunt la Berlin”, scrie Cătălin Tolontan.

Publicitate

Jurnalistul critică în termeni duri decizia Pro TV ca meciurile de la Euro, pentru care postul deţine drepturile de difuzare, să fie comentate în mare parte de la Bucureşti.

Dacă în mod normal, televiziunile trimiteau comentatori la fiecare meci de la Euro (şi orice mare competiţie), anul acesta postul de televiziune a ţinut comentatorii acasă. Doar meciurile României vor fi comentate din teren şi câteva meciuri din fazele finale, spune Tolontan, în noua publicaţie de sport Golazo

Tolontan:

„Partida derby a zilei, între două echipe de clasă, Spania şi Croaţia, a fost însoţită uneori la microfon de un aer relaxat, decuplat de tensiunea şi de nivelul competiţiei. Cei doi comentatori, Bogdan Nevel şi Andrei Grecu, au petrecut mult timp divagând spre alte echipe şi situaţii.

Pe marginea unui joc care avea ce oferi, ei s-au contrazis constant cu utopii, de tipul: „Sper să nu avem nici un 0-0 la acest turneu final” / „Eu sper să avem un 0-0, dar cu 15-14 şuturi la poartă”. Îmi pare rău, dar, cum să zic altfel, comentatorii parcă nu erau acolo. Pentru că nu erau.”

Jurnalistul estimează că trimiterea comentatorilor la Euro ar fi costat compania în jur de 150.000 de euro, în condiţiile în care anul trecut Pro TV, cel mai mare grup de media din România, a realizat anul trecut venituri de 200 de milioane de euro şi un profit-record de 60 de milioane de euro, după cum a scris Paginademedia.ro

„Absenţa de pe stadion îl transformă pe un comentator autentic pasionat de fotbal, precum Bogdan Nevel, într-un emiţător de statistici croşetate cu suferinţa de a fi interesante. Nici colegul lui n-a putut să se teleporteze şi să improvizeze entuziasmul. Nimeni nu poate, nimeni nu e calificat pentru aşa ceva.

Ai nevoie, ca jurnalist şi comentator, să-ţi cufunzi stresul în cel al oamenilor şi al întâmplărilor din jur. Să simţi sensul jocului şi vibraţia tribunelor. Şi, Doamne fereşte, să afli, că de aia eşti jurnalist”, mai adaugă jrunalistul. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus