Skip to main content

Claudiu Lucaci, detaşat de la TVR la ANRE. Ce va face acolo?

 
Claudiu Lucaci, detaşat de la TVR la ANRE. Ce va face acolo?

Jurnalistul TVR Claudiu Lucaci este, de astăzi, la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Publicitate

De la TVR, unde în ultima perioadă se ocupa de ediţii speciale, Lucaci trece la ANRE ca "expert relaţii internaţionale". 

Ce va face la ANRE?

Contactat de Paginademedia.ro, Lucaci a explicat că se va ocupa, printre altele, de "analiză şi evaluare la nivel european a pieţei energetice, respectiv a noilor directive care urmează să apară".

Claudiu Lucaci, pentru Paginademedia.ro:

"Voi contribui şi la campania de informare pe care o pregăteşte ANRE pentru consumatorii din România, pentru înţelegerea mai bună a modului în care se desfăşoară activităţile şi contractarea în domeniul energiei".

Claudiu Lucaci lucrează la TVR din 1994, cu perioade în care a fost detaşat şi în alte instituţii de stat. Tot prin detaşare merge şi acum la ANRE (detaşarea presupune păstrarea poziţiei la locul de muncă din care pleacă).

În anul 2001, Lucaci a fost detaşat de la TVR la Guvern, unde doi ani şi jumătate a fost purtătorul de cuvânt al cabinetului Adrian Năstase. Până în 2005, a fost la MAE, ca şef de misiune la Los Angeles (în mandatul lui Mircea Geoană). S-a întor în TVR şi, în 2009, a fost pentru o scurtă perioadă fost detaşat la Ministerul Tineretului şi Sportului (cu Monica Iacob Ridzi ministru).

De ce prin detaşare?

"Este o formă de transfer între instituţiile de stat. Lucrurile sunt foarte simple: Nu mi-am dat demisia, pentru că am dorit să iau o pauză de la TVR şi consider că îmi voi relua activitatea când oportunităţile vor fi altele", a mai declarat Claudiu Lucaci pentru Paginademedia.ro.

Şi alţi jurnalişti din TVR sunt detaşaţi de la Televiziunea Publică la alte instituţii. Printre aceştia: Mihai Melinescu (MAE), Lavinia Adam (MAE) şi Alina Alexoi (la COSR).

Carte de vizită:

Claudiu Lucaci, jurnalist TVR încă din 1994, nu este la primul contact cu comunicarea publică. A fost, în perioada 2001-2003, purtător de cuvânt al Guvernului, în cabinetul Adrian Năstase.

Ulterior, a fost consul general al României la Los Angeles. Modalitatea juridică prin care a ocupat aceste poziţii a fost detaşarea.

În 2004, Claudiu Lucaci a revenit în TVR, iar doi ani mai târziu a creat în 2006, formatul Ora de ştiri (TVR2), program pe care l-a şi prezentat o perioadă.

În 2009 a fost din nou detaşat pe o funcţie publică, fiind numit director de comunicare al Ministerului Tineretului şi Sporturilor, condus de Monica Iacob Ridzi.

În 2013, pe când era şef interimar al Ştirilor TVR, a fost numit consul la New York. La scurt timp, Lucaci a renunţat la această funcţie, declarând că preferă să rămână la TVR.

În ultimii ani, Lucaci a realizat la TVR emisiunea Ultima ediţie, difuzată duminica, la TVR 1.

Citeşte şi: Claudiu Lucaci, detaşat de la TVR la Ministerul Tineretului şi Sporturilor

Citeşte şi: Claudiu Lucaci, director interimar la ştirile TVR

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • @marshal @marshal
    Va spun eu cum stau lucrurile! Au politizat aceasta instituție la maximum. Nu mai întreb ce calificare are, ca e clar ca nu are nicio legătură cu piața de energie și nici cu directivele Comisiei Europene în acest domeniu. În ANRE sunt 7 șefi, directori și directorasi unii dintre ei care habar nu au, și un singur executant. Dacă va uitați prin organigarama, numai foști consuli,foști parlamentari,fiica nustiu cui, amanta nustiu cui...etc....sunt oameni de valoare printre ei, oameni cu state vechi în aceasta instituție oameni cu expertiza și care nu pot ocupa aceste funcții pentru ca vin acești nimeni care nu știu nici ce înseamnă ANRE-ul dar afișează mine de superioritate.
  • Xi Jinping Xi Jinping
    Si la Dept Sport condus de Dr Chiotea sunt niste detasari dubioase si de-a dreptul revoltatoare. Mari pilosenii, e drept ca-s mostenite din epoca de aur Gradea.

    - Alina Alexoi, intruchiparea deontologiei prietenesti cu sefii din COSR si din federatii, e salariata lor si se plimba pe la Olimpiade. Da corespondente pe facebook si evident ca pe locul ei nu e angajat nimeni;
    - Vlad Arhire, baiatu' lu' tata Vasile, s-a detasat la TVR Iasi intr-un fel de vacanta platita. De acolo mai scapa cate o plecare prin SUA la cate un concurs no-name pe care si-l deconteaza in telejurnalele regionale;
    - Adrian Voinescu a fost detasat cinci ani!!! la FR Baschet. A revenit in TVR pt ca anul trecut a pierdut alegerile pt postul de presedinte, care a fost castigat de Carmen Tocala. Aceasta e cumnata lui Emil Hossu Longin (baiatu' lu' mama) si a angajat-o in Federatie pe fiica revolutionarului Motorga, transformat de Zgabercea din sofer in videojurnalist.
  • Livia Pila Livia Pila
    @ Livia Pila - Le ia locul Loara Ștefănescu tututor. În curând, la TVR.
  • margo margo
    inca un sinecurist infipt de psd intr-o slujba calduta, unde nu va face nimic pe bani multi. la fel ca si la tvr.
  • Livia Pila Livia Pila
    Lucacj măcar făcea emisiuni. Atunci când i se dădea voie. Mai sus-amintita Irina Radu stătea în birou cu amicul ei Corneliu Calota și își plângeau amândoi trista soarta. Le mai alina durerea Iuliana Marciuc. Un suflet caritabil.
  • Dorina Mi Hailescu Dorina Mi Hailescu
    Hahahaha. Jurnalism marca TVR: mergem cu politicienii, mancam o leafa buna undeva unde frecam menta, dar ne pastram locul cald in TVR pentru momentul in care proptelele nu mai sunt la putere. Claudiu a mai facut asta de multe ori. Ce daca a fost membru PSD, secretar de stat in Guvernul Nastase? S-a intors jurnalist “echilibrat” la TVR. A fost si pe la tanti Monica Ridzi. Ar fi de ras, daca n-ar fi de plans…Cum are mult timp liber la TVR, omul mai intra sub anonimat si pe aici si isi mai varsa frustrarile, nu putine la numar.
  • TurtuReaua TurtuReaua
    Obae, ai uitat sa o treci la marii detasati pe celebra diva Irina Radu, care ia 4000 de euro lunar pentru un post de ofiter de presa la reprezentanta OSCE din Albania. E mai mult in vacanta pe acolo, urmariti-i contul de facebook.
  • Radu F. Gabrea Radu F. Gabrea
    Claudelul e un baiat cu proptele politice care a primit sinecuri fara numar. Pai ori e jurnalist, ori nu e? Ca nu merge sa fii plimbat de PSD prin toate tarile calde, apoi sa revii la vatra ca sa ai de unde pleca. Ce fel de incredere as putea avea in Lucaci sa fie un moderator politic obiectiv cand el a ocupat joburi-cadou pentru care n-are nicio calificare in afara de admiratia maxima pentru Adrian Nastase?!
  • Insider Insider
    Dle Obae, toti cei care au pile se detaseaza si isi tin locul cald la TVR. Adicatelea, ti-ai gasit un job mai bun undeva (de regula la ars gazul) si "cand apar alte oportunitati" revii mai curat si mai uscat. In primul rand, nu e corect fata de colegi!!! Pai Lucaci, Adam si Melinescu au lasat trei locuri libere la Stiri, dar pe care nu se va angaja nimeni. Asta inseamna ca fraierii vor trage pentru ei, iar cand se impute treaba in cealalta parte astia revin la caldurica.
  • Adi Adi
    Cum adică detașat? Ce înseamnă asta? De la TVR la anre? Sau de fapt e o manevră prin care își ține locul cald la TVR?
  • Soby Soby
    @Livia Pila Și sunt Soby, eu care lucrez la Digi 24 de mai mult timp.
  • Livia Pila Livia Pila
    @soby Nu. Livia Pila sunt eu.
  • Soby Soby
    @Livia Pila Și la Digi 24, toate emisiunile vor fi prezentate de Prelipceanu, Pândaru, Negruțiu și tinerii de la Digi 24 în format 4K, un studio virtual, parteneriat cu DW și o grafică mai bună, cu 100% știri adevărate.
  • Livia Pila Livia Pila
    În felul acesta toate emisiunile TVR vor fi prezentate fie de dr. CHIOTEA, fie de MONICA GHIURCO.
  • Soby Soby
    Claudiu Lucaci era Livia Pila, cel care a comentat mereu la Pagina de media, la știri legate de TVR?

Trimite un comentariu

sus