Skip to main content

PARTENERIAT. Simfonie în stradă: Fusion Folcloric, Muzică de film şi Symphonic rock la Braşov

 
PARTENERIAT. Simfonie în stradă: Fusion Folcloric, Muzică de film şi Symphonic rock la Braşov

PARTENERIAT. Fusion Folcloric, Symphonic Rock şi Muzică de film. Serie de concerte pentru popularizarea muzicii simfonice, în acest weekend la Braşov, cu piese din filme, piese cântate cu trupe rock şi cu ansambluri de muzică populară.

Publicitate

Concertele, grupate între 23 şi 25 septembrie, în Piaţa Sfatului, se desfăşoară sub genericul FILAfest.

Vineri, 23 septembrie: Muzică din filme. Interpretează Filarmonica din Piteşti, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie.

Sâmbătă, 24 septembrie: Fusion Folcloric. concert în interpretarea Corului „Euphonia” al Filarmonicii Râmnicu Vâlcea, acompaniat de grupul instrumental al acesteia, sub bagheta dirijorului Codruţ Scurtu.

Concertul care va începe la ora 19.00 celebrează muzica folclorică românească, aducând un omagiu acesteia prin muzica corală cu influenţe folclorice.

Duminică, 25 septembrie: Symphonic Rock. Trupa Pasărea Rock. Alături de Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie, concertul FILAfest - Rock Simfonic promite a fi un adevărat spectacol de sunet, imagini şi lumini, impresionant prin compoziţiile şi temele rock.

Conceptul festivalului a pornit de la dirijorul Alexandru Ilie, preşedinte al Asociaţiei pentru Promovarea Copiilor şi Tinerilor Talentaţi din România, care îşi doreşte să atragă publicul tânăr către muzica clasică.

Alexandru Ilie:

“FILAfest se adresează, în mod special, tinerilor de până în 35 de ani, cu obiectivul principal de a promova muzica simfonică în rândul publicului tânăr, de a dezvolta aprecierea moştenirii culturale şi artistice universale, dar şi de a creşte gradul de educaţie prin cultură.

Este marea mea dorinţa, dar şi scopul FILAfest, să dezvoltăm înţelegerea cuprinzătoare a muzicii simfonice ca fenomen contemporan cultural în rândul publicului tânăr prin organizarea de concerte simfonice interpretate de către filarmonicile din ţară şi concepute într-o manieră uşor de înţeles de către publicul ce este mai puţin familiarizat cu muzica clasică.

Pentru atragerea publicului tânăr la prima ediţie FILAfest, am ales să abordăm stiluri muzicale alternative faţă de cel clasic cu care este deja obişnuit publicul, atunci când vine vorba despre orchestre simfonice."

Citeşte şi: INTERVIUL LUNII. Povestea unui concert special: Alexandru Ilie şi muzica de film adusă în stradă

Aflat la prima ediţie, FILAfest are toate premisele pentru a deveni un etalon în peisajul festivalier din România: 3 filarmonici, 3 zile de festival, 3 stiluri muzicale inedite, 3 concerte de excepţie cu acces liber în Piaţa Sfatului din Braşov, pe 23, 24 si 25 septembrie 2022.

VIDEO. FILAfest la prima ediţie

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Io Io
    Super idee!

Trimite un comentariu

sus