Skip to main content

Cazul Elon Musk, analiză Libertatea. Cum au dat posturile TV? Digi 24 -„unul dintre campionii ştirilor despre Musk". Pro TV - un anonim l-a văzut pe Musk în costum negru

 
Cazul Elon Musk, analiză Libertatea. Cum au dat posturile TV? Digi 24 -„unul dintre campionii ştirilor despre Musk". Pro TV - un anonim l-a văzut pe Musk în costum negru

Posturile de televiziune au ţinut două zile pe tapet subiectul petrecerii de la Bran. Cine şi cum a dat despre participarea lui Elon Musk?

Publicitate

De la Digi 24 ("campionii ştirilor despre venirea lui Musk"), la Antena 3 (ceva mai moderată) şi Pro TV (care a dat inclusiv un anomin care descrie cum erau îmbrăcaţi Musk şi Angelina Jolie), într-o amplă monitorizare realizată de Libertatea

De notat că Libertatea - care a scris, sâmbătă un material care a anunţat că Elon Musk vine în România - este singura publicaţie care şi-a şi cerut scuze cititorilor săi, atunci când informaţia a fost infirmată.

Repet informaţia momentului: Elon Musk şi Angelina Jolie, alături de alţi miliardari şi vedete ale lumii, îşi petrec Halloween-ul în România, mai exact la Bran, la Castelul Bran.

Ar fi închiriat Elon Musk, cel mai bogat om al planetei şi atât de controversat în ultimele luni, ar fi închiriat Castelul Bran”, afirma moderatorul Digi24 Adrian Bucur, care a anunţat prima dată pe post „informaţia momentului”.

Majoritatea televiziunilor au trimis corespondenţi la Castel şi au avut comentatori prin telefon sau invitaţi în platou, de la decanul Facultăţii de Jurnalism şi până la analişti economici.

Cine şi ce a afirmat

În timp ce unele canale precum TVR sau PRO TV au dat ca sigură venirea sau prezenţa lui Musk, altele, precum Digi 24, a tratat subiectul în absolut toate jurnalele, de sâmbătă până luni, conform Libertatea.

Digi24: "Elon Musk dă de Dracula la Castelul Bran"

Postul de ştiri început relatările despre petrecerea de la Bran de sâmbătă, de la ora 16.00. Seara, la 22.30, intră în direct şi Dragoş Anastasiu, iar omul de afaceri afirmă că Musk este în Braşov.

Duminică, a doua zi, Digi 24 dezbate subiectul toată dimineaţa, cu burtiere ca „Elon Musk dă petrecere de Halloween, la Bran”, „Cel mai bogat om al planetei face petrecere de Halloween în România”.

La ora 16.00, burtiera era: "Musk dă petrecere la Bran. Are 300 de invitaţi".

Antena 3, de la un ton rezervat la „Musk s-a dus cu elicopterul” la Bran.

La jurnalul de la 16.00, Antena 3 vorbeşte sâmbătă despre petrecerea de la Bran, dar pomeneşte numele fondatorului Paypal (care a fost în România) şi nimic despre Elon Musk. Două ore mai târziu, se menţionează posibila venire a lui Musk.

A doua zi, Antena 3 spune că numele lui Elon Musk e pe lista de invitaţi. Câteva ore mai târziu, apare şi numele lui Jeff Bezos, iar pe post se vorbeşte că "Elon Musk a venit cu elicopterul". Burtiera: "Un elicopter survolează Castelul Bran, va veni Elon Musk"

Duminică seara, în emisiunea Subiectiv, prezentată de Răzvan Dumitrescu pe acelaşi post, invitata Dana Budeanu crede că Musk nu e în România: „e posibil ca numele lui să fie folosit”.

La miezul nopţii, reporterul de la Bran spune că oamenii nu i-au vâzut încă pe Musk şi pe Jolie "aşadar nu putem confirma prezenţa lor aici."

PRO TV confirmă prezenţa lui Musk printr-un participant anonim la petrecere

Pro TV a deschis sâmbătă şi duminică jurnalul principal cu petrecerea de la Bran. Postul susţine că venirea lui Elon Musk în ţară „a fost confirmată pentru Ştirile Pro TV şi de un român, dintr-unul dintre grupurile care s-au ocupat cu distracţia invitaţilor”.

Mai mult, participantul anonim spune la telefon că "Elon Musk „avea un costum negru, era foarte, foarte frumos îmbrăcat, foarte zâmbitor. Pe Angelina Jolie am văzut-o personal, purta o rochie peste, transparentă, spre verzui”

Antena 1/Observator: Musk, „aşteptat” la Bran

În emisiunile Observator 19.00 de sâmbătă şi duminică, Antena 1 a spus despre Elon Musk că e aşteptat la Bran, dar nu a anunţat o confirmare a prezenţei acestuia în România. Imaginile care însoţesc ştirea sunt cu Musk şi Angelina Jolie, notează analiza Libertatea.

TVR - pe surse proprii

TVR a anunţat pe „surse proprii” că Elon Musk şi Angelina Jolie vin în România. „Surse TVR Info: Elon Musk şi Angelina Jolie vin în România”, a scris TVR. Postul public a menţionat că Elon Musk e ateptat la Bran, dar că "informaţiile nu au fost confirmate oficial."

Postul public de radio a fost mai direct: fără sursa informaţiei, a spus clar pe post că "Elon Musk se află în România. A închiriat castelul Bran"

Materialul complet,  pe Libertatea.ro.

Autor: Alexandru Aruşilor alexandru.arusilorpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Allex Allex
    A1, corespondenții teritoriali nu citesc în mod normal texte primire din redacția de la București. Există o mini redacție, să spun așa, în fiecare teritoriu, respectiv 4.
  • un privitor un privitor
    Intreb si eu retoric; cum poti sa mai ai incredere intr-o televiziune cand 2 zile *** *** ? Atat am zis!
  • jk jk
    @A1 el personal nu va plati nimic.Si parca vad,nici postul
  • Marian Marian
    Expertul, multumesc acum am inteles cum sta treaba
  • A1 A1
    Nici Știrile ProTV nu mai sunt ceea ce erau odată, când aveau reporteri în fiecare județe și studiouri teritoriale. Sunt curios ce sancțiune își va lua corespondentul de la Brașov. Oare acesta o fi citit textul care i-a fost scris in redacția de la București?
  • Expertul Expertul
    @Marian Audientele date de ProTV, Antena si Pagina de media sunt toate corecte! Targetul comercial La ProTV este National 21 - 54 ABCD, La antena 1 este 18 - 54 Urban, iar la Pagina de media este 21 - 54 Urban. Fiecare entitate media e libera sa-si așleaga targetul tinta, dar targetul relevant pentru piata este targetul National 21 - 54 ABCD, avand in vedere ca ProTV este liderul de piata si cele mai mari volume de publicitate sunt vandute pe acest target.
  • doina doina
    Surprinzător a fost ca TVR1 a deschis Jurnalul cu stirea despre Elon Musk și abia după 10 minute a intrat stirea despre comemorarea Colectiv. Nepermis pt un post public. TV urile comerciale pot pune accent pe senzațional și cancan, dar televiziunea publica… sint curios cine a stabilit sumarul ediției și cine a dat unda verde
  • jk jk
    Marian,stii ce cred?Chefii au fost lideri,la fel si Clanul.Dar Clanul se termina mai devreme decat chefii si mai mult ca sigur dupa clanul audientele Antenei au crescut
  • Soby Soby
    @geo, nu cred că conducerea postului va transforma Digi 24 într-un post generalist în curând, poate tot de știri rămâne.

    Prin 2019 se încerca ca Digi 24 să fie transformat într-un post generalist, n-a fost reușită și a rămas tot de știri, dar cu o grilă de programe de tip infotainment din ce am văzut eu. RCS & RDS a mai încercat și cu 10 TV, un post generalist eșuat de la lansarea sa pe 10 decembrie 2010, de atunci era Radu Moraru director și el a declarat pe 5 octombrie 2011 că 10 TV era în moarte clinică. Dinainte să fie închis 10 TV, dădea doar reluări la greu, best of-uri la greu, teleshopping la greu (chiar și la miezul nopții se dădea) și genericul postului dat în buclă.

    Nu cred că RCS & RDS ar mai dori un nou post generalist după eșecul 10 TV, având în vedere faptul că Digi 24 este poziționat între România TV și Antena 3 în noua grilă de la RCS & RDS, cred că Digi 24 rămâne post de știri și poate de la anul, în 2023, eu presimt că Digi 24 ar putea avea o nouă grilă de programe pentru a fi la concurență cu celelalte posturi de știri, ce crezi?
  • geo geo
    Cât de mult au putut să abereze ăștia - în special televiziunile de știri - aproape 2 zile. În frunte cu Digi24 care a început bine, cu studiouri locale, însă, în ultima vreme, pare să fie un proiect eșuat. Poate ar fi bine ca șefii trustului să se gândească la varianta de a o transforma in una generalista, sa mai transmia un film, un eveniment sportiv, ceva interesant...pentru ca nu poti să dezbați zeci de ore un / despre un subiect care, practic, NU există !
  • ONe ONe
    @B.A.M. pe subiect la Andreea Sava in emisiune a fost tratat pe larg subiectul
    @Gaetano da!Si mai mult,aseara s-a gasit Ciutacu sa faca misto de el pe tema scuzelor ca au dat o stire falsa.De la Romania TV nu am auzit,cel putin eu,un mesaj de acest gen
  • Marian Marian
    Sa-mi explice si mie cineva ,in cine sa avem incredere asa de curiozitate antena zice ca TDCU a fost lider pe toate targeturile , aici pe pagina vedem ca pe comercial a fost PRO, astazi pro a zis ca au fost primi pe un target , pagina spune ca chefi au fost primi pe toate precum si pe intervalul serialului , asa ca nu stiu ce sa mai cred , mai bine ma uit pe ce-mi place si nu ma mai intereseaza nici ce da pagina cu cu audientele ca nu-i mai cred nici pe ei
  • B.A.M B.A.M
    PRECIZARE:
    Folosesc cuvântul "bizar" pentru că recent, tot Digi 24 l-au înviat din morți pe Crin Amtonescu pentru a comenta un discurs al lui Eduard Hellvig. (Demers continuat și mai bizar de cei de la "Gândul"...)
  • Gaetano Gaetano
    Se vede din spațiu și cu ochiul liber ce ghimpe are Tolo pe Digi 24.
  • B.A.M B.A.M
    La ce te referi, @ONe? (Fii mai concret!)

Trimite un comentariu

sus