Skip to main content

DOCUMENTAR la B1. "Prinţii rivali din Golf", despre liderii din Orientul Mijlociu şi dezvoltarea postului Al-Jazeera

 
DOCUMENTAR la B1. "Prinţii rivali din Golf", despre liderii din Orientul Mijlociu şi dezvoltarea postului Al-Jazeera

Documentar în premieră la B1 TV. Un film despre cele mai influente state din Orientul Mijlociu - Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Qatar - dar şi despre dezvoltarea postului Al-Jazeera.

Publicitate

"Prinţii rivali din Golf" este titlul documentarului, pe care B1 TV îl va difuza duminică, de la ora 15:30, în premieră şi în exclusivitate în România.

Detalii despre documentarul Prinţii rivali din Golf:

Filmul analizează evoluţia din ultimii ani a trei dintre cele mai influente state din Orientul Mijlociu, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Qatar. În prim-plan sunt conducătorii de-facto ai acestor state, trei lideri autoritari, Mohammed Bin Salman (Arabia Saudită), Mohammed bin Zayed (Emiratele Arabe Unite) şi Tamim bin Hamad Al Thani (Qatar), toţi având aspiraţii de a fi liderii lumii arabe.

În această rivalitate pentru a deveni lideri regionali, cei trei conducători au demarat o serie de proiecte şi de investiţii majore, pornind de la organizarea Campionatului Mondial de Fotbal (Qatar 2022), cumpărarea de cluburi de fotbal din Europa (Paris Saint-Germain şi Newcastle United), proiecte arhitectonice impresionante şi până la investiţii masive în armată şi în armament de ultimă generaţie (Emiratele Arabe Unite).

De asemenea, ancheta prezintă şi modul în care televiziunea Al-Jazeera, deţinută de statul Qatar, a devenit o importantă unealtă nu numai în lumea arabă, ci la nivel global.

Documentarul prezintă şi relaţia celor trei prinţi cu Statele Unite sau cu Uniunea Europeană, dar şi legăturile pe care le au cu Rusia lui Vladimir Putin sau cu China lui Xi Jinping.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus