Skip to main content

Euronews, înlocuit cu un canal rusesc în Belarus. De ce?

 
Foto: Profit.ro
Foto: Profit.ro
Televiziunea de ştiri Euronews, care va fi prezentă din 2021 şi în România, nu mai poate emite în Belarus începând din 12 aprilie.
Publicitate
 
Decizia a fost comunicată de Ministerul Informaţiei din Belarus, după ce „a expirat termenul de autorizare” al televiziunii, scrie G4Media, care citează EFE.
 

Euronews a fost înlocuit de un canal rusesc înfiinţat în 2020 - POBEDA (Victoria). Acest canal difuzează filme clasice ruseşti, documentare sau interviuri cu experţi şi istorici.
 
„În data de 12 aprilie 2021 Ministerul Informaţiei a exclus canalul de televiziune străin Euronews din lista presei de informaţii străine a căror difuzare este autorizată în Belarus”, spun oficialii din Belarus, potrivit G4Media.

Euronews se vede şi în România din 2021

Euronews se va putea urmări şi în România din acest an. Canalul TV va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.
 
Redactorul-şef al postului va fi Andra Miron Diaconescu, jurnalistă care a lucrat 14 ani la Realitatea TV, iar în ultimii ani a fost şef al comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov.
 

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    visul tovarasei sosoaca iovanovici

Trimite un comentariu

sus