Skip to main content

Euronews vine și în România. Noul canal de știri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

 
Euronews vine și în România. Noul canal de știri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

Euronews vine și în România. Noul canal de știri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la stația deja existentă UPB Sigma TV. 

Practic canalul Politehnicii se va transforma în Euronews România. Directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea. 

Publicitate

Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local, spun reprezentanții postului. 

Redactorul-șef al canalului românesc va fi recrutat de Euronews și va fi angajat al stației-mamă.

Noul post va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale. Euronews România este primul proiect de acest fel lansat în UE. 

„Se va înființa și un comitet editorial. Acesta va defini, în special, orientările editoriale strategice, linia editorială și echilibrul general al programelor, în conformitate cu valorile fundamentale ale mass media (precum independența editorială, libertatea de
exprimare, imparțialitatea)”, spun cei de la Euronews. 

Pe noul post va exista și conținut produs de alte stații Euronews, dar și știrile din România vor ajunge pe canalele din alte țări:

„Euronews va distribui conținut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media românești alături de conținutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza preponderent conținutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conținutul realizat local în articolele referitoare la România”, menționează sursa citată. 

Michael Peters, CEO al Euronews, a spus:

„Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambițios. România are o piață media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri deja existente.

Totuși credem că Euronews România va livra o ofertă care lipsește astăzi în peisajul media național. Complet imparțial, înrădăcinat în ADN-ul nostru European, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra știrilor. Ca întotdeauna, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o perspectivă puternic europeană asupra știrilor”, spune acesta.  

Venirea postului în România face parte dintr-o mișcare prin care care urmărește ca Euronews să devină prima „media globală” din lume. A semnat în ultimii doi ani acorduri de afiliere cu grupuri media și de telecomunicații din întreaga lume. 

Euronews este un canal de știri internațional difuzat în 160 țări. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • @Lori, cred că spune că este primul din UE după această structură în care un canal intern/local devine parte a familiei euronews. De cel din Ungaria, cred că a fost creat de la zero.
  • Nu înțeleg de ce spuneți că euronews Romania e primul proiect lansat de acest fel.eu știu că și în Ungaria exista euronews Ungaria care are site in maghiară și are știri locale din Ungaria mă uit și eu câteodată,și după câte știu există și în germană sau italiana ,sau alea is altfel structurate?
    Oricum cel din Ungaria știu sigur că are știri locale și redactori locali au și canal pe YouTube euronews Ungaria.

Trimite un comentariu