Skip to main content

YouTube îi va „trimite” pe copii la somn. Google vine cu reguli noi pentru cei mici. Se schimbă şi reclamele

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Google vine cu un nou set de reguli pentru copii şi adolescenţi. Se va schimba modul de afişare al reclamelor, iar YouTube le va aminti celor mici când trebuie să facă o pauză şi când trebuie să meargă la somn. Va face acest lucru prin intermendiul notificărilor. 

Publicitate

Compania spune că „sunt măsuri de protecţie împotriva conţinutul dăunător care ar putea apărea în căutările de pe Google sau pe Youtube”.

Modificările vizează, în special, conturile copiilor şi adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 13 şi 18 ani şi vor fi puse în aplicare în următoarele luni.

Iată modificările aduse de Google:

YouTube:

- Vor fi activate memento-urile pentru a lua o pauză în vizionare sau a merge la culcare

- Funcţia „auto-play” va fi dezactivată pentru toţi utilizatorii de sub 18 ani

- Pentru tineri, setările de încărcare implicite vor fi cele cu cel mai înalt grad de confidenţialitate

Search: Opţiunea SafeSearch, care protejează utilizatorii de conţinutul matur rezultat prin căutări pe Google, va fi activată automat pentru toţi utilizatorii de sub 18 ani. Până în prezent, ea era activată implicit pentru conturile minorilor de sub 13 ani, administrate prin Family Link.

Location History: Location History - Această setare este implicit dezactivată pentru toate conturile, iar copii cu conturi supervizate nu au opţiunea de activare a ei. În curând, niciun cont sub 18 ani nu va avea opţiunea de a activa Location History.

Publicitate online: Google va bloca ţintirea reclamelor pe baza vârstei, genului şi interesului pentru anumite lucruri pentru persoanele de sub 18 ani.

Play: Această nouă opţiune va informa părinţii cu privire la aplicaţiile care respectă politicile Google privind famiile, spune compania. 

Google Workspace pentru educaţie: Se va activa tehnologia SafeSearch pentru conturile utilizatorilor de până în 18 ani, iar trecerea în modurile Guest şi Incognito pentru navigarea web va fi, de asemenea, activată în mod implicit. 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Smart Boy Smart Boy
    La ce minte diabolică au plozii în ziua de azi, oricum ei adaugă "+10" ani la orice cont făcut asa că, la ce sa te aștepți la ei sa fie corecți, dacă de mici "fură startul"...
  • B.A.M B.A.M
    De acord cu tine, David!
  • david david
    Dupa ce au incasat miliarde de dolari, plimbate prin tari bananiere ca sa nu fie impozate, acum fac pe ingrijoratii. Mi se intoarce stomacul pe dos cand aud de google si facebook.

Trimite un comentariu

sus