Skip to main content

FOTO DE ARHIVĂ. Cum s-a văzut lansarea Pro TV în presa de acum 28 de ani. Imagini cu Adrian Sârbu, Ion Ţiriac, Geanina Corondan şi Mihai Călin

 
FOTO DE ARHIVĂ. Cum s-a văzut lansarea Pro TV în presa de acum 28 de ani. Imagini cu Adrian Sârbu, Ion Ţiriac, Geanina Corondan şi Mihai Călin

PAGINI DE ISTORIE. Pe 1 decembrie 1995 se lansa Pro TV, chiar de Ziua Naţională a României. Sub sloganul „Te uiţi şi câştigi”, postul se promova cu figuri tinere ale vremii, Mihai Călin, Geanina Corondan şi Dana Rogoz (pe atunci la Abracadabra).

Publicitate

Lansarea postului comercial Pro TV, într-o perioadă în care în România exista doar Televiziunea Publică şi Antena 1. 

Cum s-a văzut în presa vremii evenimentul? Lansarea Pro TV pe 1 decembrie 1995 venea după o puternică campanie de promovare, în presă, dar şi pe TV, pe Canal 31, postul pe care l-a înlocuit.  

Lansarea Pro TV deschis ziarul Libertatea, cu imaginea fondatorilor Adrian Sârbu şi partenerul său Ion Ţiriac. Central European Media Enterprises (CME), care a deţinut Pro TV până în 2019, anunţa o investiţi e uriaşă pentru vremea respectivă: 20 de milioane de dolari.

Adrian Sârbu declara în presa vremii:

„Pro TV îşi doreşte să fie o televiziune proprietate a telespectatorului, a publicului. Fără public suntem convinşi că nu am exista.”

Ion Ţiriac:

„Telespectatorii cărora ne adresăm trebuie să aibă de câştigat urmărindu-ne. De aceea, trebuie să facem eforturi extraordinare să le oferim un program care să-i ţină pe oameni în faţa televizoarelor”

Între timp CME a făcut exitul din România şi a vându Pro TV, dar şi alte televiziuni pe care le deţinea în regiune, către fondul de investiţii PPF. Nici Adrian Sârbu, părintele televiziunii, nu mai are legătură cu postul. Sârbu, de la managerul Pro TV, a urcat în ierarhia companiei ajungând CEO peste întregul CME, companie cu operaţiuni media în cinci ţări. În 2013 a demisionat de la CME în 2013 şi a pus bazele unui nou grup media, Aleph, cu televiziunile Aleph News şi Aleph Business. 

Grila de programe: 

Programul începea dimineaţa, cu matinalul Ora 7, Bună dimineaţa.

- Difuza, după cum a promis, multe filme şi seriale, printre care: Capcana timpului, Paradise Beach, Spitalul de urgenţă, Mash sau Dosarele X.

- În grila Pro Tv aveau emisiune Ovidiu Ioaniţoaia - „Procesul etapei” şi Mihai Tatulici - „Deşteaptă-te române”.

- Postul a adus în România şi emisiunea Fort Boyard, în care două grupuri aflate într-o veche fortăreaţă în mijlocul mării trebuiau să treacă probe extreme. Emisiunea era difuzată sâmbăta.

- În cea de-a şaptea zi a săptămânii, postul avea o emisiune de divertisment, Duminica în familie. Dar şi emisiunea Faţă în faţă cu Ilie Şerbănescu. 

GALERIE FOTO. Prezentăm în continuare o serie de capturi din presa vremii, din ziarul Libertatea, cu articole ce anunţau lansarea Pro TV

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus