Skip to main content

Inside Story. Foşti angajaţi Aleph acuză: “Nu am semnat contract ca să fim înjuraţi!” Glumă la postul lui Adrian Sârbu: “S-a Aleph praful!”

 
Inside Story. Foşti angajaţi Aleph acuză: “Nu am semnat contract ca să fim înjuraţi!” Glumă la postul lui Adrian Sârbu: “S-a Aleph praful!”

UPDATE 1. Poziţia Aleph News:  Într-o notificare trimisă Paginademedia.ro, prin intermediul avocaţilor, Aleph Media precizează că "informatiile din cuprinsul Articolului NU CORESPUND REALITATII, intrucat pana la aceasta data, presupusele fapte sunt emanatia unuia sau a mai multor fosti angajati ale caror relatii contractuale cu Aleph News au incetat in perioada de proba a contractului de munca".

Publicitate

"Alegatiile pe care, in mod tendentios le conexati cu AlephNews si persoana Dlui Adrian Sarbu nu sunt decat simple speculatii nedovedite, parte a unui scandal de presa pe care il alimentati in mod nelegal", spun avocaţii Aleph, care solicită ştergerea articolului de pe Paginademedia.ro. Mai multe, în articol.

UPDATE 2. După publicarea articolului, Paginademedia.ro a primit mesaje şi de la alţi oameni care au colaborat cu Aleph, legate de experienţele lor în grupul de presă.

SURSE. Inside Story. "Nu am avut în fişa postului să fiu înjurat pentru că îmi fac treaba", spune pentru Paginademedia.ro un (fost) angajat Aleph News până săptămâna trecută. Un angajat care îl priveşte admirativ pe Adrian Sârbu pentru uriaşa forţă de muncă şi capacitate de a motiva oamenii, dar care nu poate trece peste atitudinea omului de televiziune de a-şi umili angajaţii. Şi asta într-un limbaj dur, susţine el. Şi în şedinţă.

T.P a plecat de la Aleph News în urmă cu câteva zile, într-o perioadă în care aproximativ zece oameni au ales, de asemenea să părăsească televiziunea. Şi nu din cauza întârzierilor de salarii, frecvente în ultimele luni.

De câteva săptămâni, de pe post a dispărut şi Felix Drăghici, partenerul lui Costi Mocanu în emisiunea de seară "Ştiu". Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, este într-un concediu de câteva luni, iar revenirea lui este incertă.

Chiar astăzi, fără legătură cu acest material, a plecat de la Aleph şi Andrei Tomescu, cel care lucra la Aleph încă de la startul staţiei. Tomescu ar fi urmat să treacă în echipa de la Ştiu, după plecarea lui Felix Drăghici. Contactat de Paginademedia.ro, Tomescu a confirmat informaţia, fără a da alte detalii.

"S-a Aleph praful" este gluma acră care circulă printre angajaţii postului de televiziune.

Paginademedia.ro vă prezintă câteva declaraţii de la doi foşti angajaţi de la Aleph News. Numele lor sunt mai puţin importante:

"Am muncit cu mare plăcere, am lucrat cu pasiune la Aleph, dar nu se poate face treabă aşa", îşi începe povestea T.P., fost editor corespondent. Nu-şi ascunde admiraţia pentru capacităţile lui Adrian Sârbu

"Adrian Sârbu este un foarte bun motivator şi ştie să îi implice fabulos pe oameni în ceea ce fac. Munceşte extraordinar de mult şi este un model din acest punct de vedere pentru toţi. Însă sunt şi aceste aspecte peste care nu poţi trece”, continuă el. Şi punctează: "Am fost tare dezamăgit", continuă el.

De ce?

Aici intervin aspectele "dure" ale poveştii. Implică multe "bip-uri", dar încercăm să le ocolim. "Eu nu am în fişa postului să fiu înjurat", începe. Detaliază apoi. "Odată", povesteşte, "am avut un schimb de replici cu Adrian Sârbu: tu ce te bagi? mi-a spus. Meriţi să fii scuipat! Toţi meritaţi să fiţi scuipaţi! Vă bateţi joc de cel care vă plăteşte", mi-a zis.

Iar aceasta e doar partea care poate fi reprodusă.

Au fost însă şi alte momente în care a fost umilit, ca şi alţi angajaţi, în cuvinte dure, pe ton ridicat şi în şedinţe cu toată lumea. "Nu pot accepta să fim înjuraţi, să se urle la noi. Mi-a povestit un coleg că odată a dat cu o lumină de pământ şi a ţipat la angajatul care o adusese de acasă doar ca să se vadă mai bine imaginea televiziunii. El crede că toţi ceilalţi sunt proşti".

Chiar şi aşa, fostul angajat crede în proiectul Aleph. "Se pot face foarte multe lucruri interesante cu acest post. Este un proiect interesant care poate aduce multe lucruri frumoase. Aleph este un altfel de televiziune, clar, şi este un proiect în care se munceşte foarte, foarte mult", mai spune T.P.

"Eu unul am lucrat cu mare plăcere, dar nu se mai poate face treabă aşa."

"Dată afară pentru un email"

Un alt fost angajat - să-i spunem M.N. - susţine că o colegă a fost dată afară pentru că a trimis un mail legat de întârzierea salariilor.

"Pe mulţi ne-a deranjat ce ne-a spuns într-un mail Victor T., de la financiar (numele lui apare pe contracte), acum o lună. Ceva de genul: <<m-a împuternicit HR-ul să vă dau o veste neaşteptată. Vor veni salariile şi în luna aprilie, să sperăm că şi în lunile care urmează>> Ni s-a părut că avea un ton batjocoritor."

"După aceea, colega noastră ne-a trimis un mail în care ne arăta de ce nu era corect din punct de vedere legal", continuă el. 

Colegii au felicitat-o pentru curaj, dar la scurt timp, a fost dată afară, spune fostul angajat de la Aleph. "A fost escortată de HR, de mână, până la lift", mai spune M.N., care reclamă şi el modul în care Adrian Sârbu le vorbeşte câteodată angajaţilor.

De ce au decis cei doi să vorbească acum?

"Vorbesc pentru cei care ar putea ajunge să lucreze la Aleph. Este un proiect interesant, dar trebuie să cunoască toate aspectele de aici, cum se lucrează şi cum se vorbeşte", punctează T.P.

Avocaţii Aleph: "Informaţiile din curprinsul articolului nu corespund realităţii"

 Într-o notificare trimisă Paginademedia.ro, prin intermediul avocaţilor, Aleph Media susţine că "informaţiile din curprinsul articolului nu corespund realităţii" şi solicită ştergerea articolului.

Din notificarea Aleph:

 • Va solicitam sa eliminati de urgenta Articolul mentionat precum si orice referire la persoana dlui Adrian Sarbu ca fiind autor al presupuselor fapte mentionate.

 

 • Informatiile din cuprinsul Articolului NU CORESPUND REALITATII, intrucat pana la aceasta data, presupusele fapte sunt emanatia unuia sau a mai multor fosti angajati ale caror relatii contractuale cu Aleph News au incetat in perioada de proba a contractului de munca. 

 

 • Alegatiile pe care, in mod tendentios le conexati cu AlephNews si persoana Dlui Adrian Sarbu nu sunt decat simple speculatii nedovedite, parte a unui scandal de presa pe care il alimentati in mod nelegal.

 

 • Consideram ca Articolul are un caracter defaimator, de natura a incalca drepturile personale fundamentale la onoare, reputatie si demnitate, rezultat din asocierea implicita intre comentariile preluate de Dumneavoastra cu privire la functionarea unui produs media si trimiterea realizata in mod direct la persoana dlui Adrian Sarbu.

 

 • Afirmatiile din cuprinsul materialului reprezinta exprimari inacceptabile din perspectiva jurnalistica, sunt informatii despre care nu ati solicitat un punct de vedere si, pe cale de consecinta, reprezinta afirmatii calomnioase de natura a atrage raspunderea civila acelor care le fac.

 

 • Imperativul moral si juridic al respectarii deontologiei profesionale ar trebui sa va oblige ca, in calitate jurnalisti sa va abtineti de la afirmatii care sa se regasesca in sfera unei fapte ilicite. 

 

 • Cu increderea ca veti da curs solicitarii adresate si veti elimina orice fel de referiri la Alpeh Media, Aleph News si persoana dlui Adrian Sarbu din continutul Articolului dublat de publicarea unei rectificari a informatiei furnizate publicului, cu mentionarea explicită lipsei oricarei asocieri intre Dl Adrian Sarbu si faptele relevate, ramanem in asteptarea raspunsului Dumneavoastra. 
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Am lucrat si eu pentru Sarbu, iar povestile celor doi foști angajati sunt adevarate. Sedintele zilnice sunt presarate cu Moet din plin pentru toti angajatii. Unii o si merita, dar foarte multi isi iau portia 100% nevinovati.

  Atata vreme cat pretinzi ca esti smart television si il ai ca prezentator pe Cristoiu-"Coroiu", turnatorul securist, nu poti emite pretentii de targetare a unui public inteligent. Pai oamenii smart nu stiu cine e pelticul securilă? Pe cine poți prosti cu un asemenea personaj urât mirositor?

  Cu cine sa faci smart television? Cu Tuca, antivaccinistul care s-a procopsit cu covid si care e preocupat doar sa isi redeschida cele sapte restaurante (nu conteaza cu cate victime colaterale)?

  Cum poti targeta publicul smart cu păcălicii ăștia doi? Singurii fani ai celor doi sunt Șoșocii și pensionarii.

  In ședințele zilnice toată vina pentru eșecul Aleph este aruncată în cârca celor de la distribuție. Păi când ai ditamai capetele pe ecran, cu scrisul acela roșu care îți arde retina, cum crezi că poate cineva să urmarească, măcar vizual, ce i se prezintă? Iți trebuie ochelari de sudură ca să te poți uita la TV.

  Modul de filmare este 100% opera lui Sarbu care nu acceptă nici un compromis in ceea ce priveste eventualele modificari sau ajustari ale modului de filmare.

  Datele din rapoarte (audiente TV + social media) spun foarte clar: ESTE O PROBLEMĂ CU PRODUSUL (scriu mare, poate vede si Sarbu). Atata vreme cat se continuă cu același format, eșecul este garantat.
 • Nimic nou sub soare. Interesant e ca nu a aparut nimic despre umilintele suportate de angajatii protv din partea managementului strainez. Din “sclavi” nu i-au scos. Exista si un proces pe rol, da’ normal ca nu iese nimic in presa sau aici, pt ca na, proteveu e numa unu. Sarbu e mic copil. Stiu ca angajatii pro citesc toate commurile de aici, va provoc sa scrieti ce ati trait in ultimii 5 ani alaturi de baietii de alta natie din cme. Macar asa, sa va varsati oful si sa afle lumea ce misto e in protv.
 • TOATE business-urile genialului Sarbu au mers prost, cu exceptia ProTV. Acolo nu a fost el arhitectul proiectului, era un biet cameraman combinat cu Ion Iliescu, ci americanii. Sarbu doar a profitat de americani.
 • Eu vreau sa il felicit pe T.P. pentru avertismentul dat colegilor de breasla care cred ca un cuib nou are mai multe oua. Sigur ca are. La inceput. Apoi te trezesti ca iti dispar oua din cuibar. Anyways, mirajul acesta l-am observat la multi colegi de breasla. Unii din trusturi mari, cele mai mari. Toti au ramas cu himera in...vant...gand. Nu doar la Aleph. Ii felicit pe cei care au vorbit. Iar in fata care a dat mail ma regasesc total si ii zic atat: bravo! Nu esti turma!
  Aleph este un produs altfel. Da. E o nisha pe care Sarbu a gandit-o. Deci, draga Shogun, daca nu iti iese nu e vina oamenilot, e a ta. De ce? Pai nu mai ai banii aia, si de asta ai luat-o razna. Si nici oamenii pe care ii aveai candva. Si cred eu nici viziune. . Bravo celor care luati atitudine!
 • L-A DAT ȘI PE CRAIO DIN GRILĂ PENTRU BORHOT LA KIL!!!!!!!!!! Tucă și Cristoiu! Vomă fără limite!

  Am și prieteni care-au fugit de-acolo de acrirea la care i-a adus marele creator al buteliei TEO!

  Să umilești pe 4000 de lei... Marș! Mai bine fomist la umbră și cu creativitatea lăsată în pace.

  Bine că ține deșertăciunea aia cringe de ALEXANDRU ANGHEL să facă pastile QUEEN și BEE GEES în miezul zilei pe post... Și caraghioslâcu'-ăla fără cusur care prezintă SPORT cu voce enervantă și îndreptaci la dinți și care arată ca și când nici LGBT-ul nu mai știe ce sex e...

  SÂRBU a vrut ceva, dar din păcate ambițiile *** dau naștere la bălegar.
  TOȚI TALENTAȚII PLEACĂ DE LA ACEST MUC cu PUSEE ÎNVECHITE DE LATIFUNDIAR MOGUL...

  Să nu mai zic de homofobul ăla dințos cu chelie de la ȘTIU care nu înțelege de ce vor homosexualii să se căsătorească...

  I-aș scoate de pe toate rețelele. CANCER! Sunt un fel de ANTENA 3 elitist în sensul prost.
 • Am lucrat cu Adrian Sarbu. Pot doar sa spun ca e normal ca angajator sa reactionezi la incompetenta altora. Iar salariile sunt foarte mari. Cei care "ati dat din casa" sub anonimat, mentionati si aceste aspecte, nu doar intarzieri si nemultumiri. Iar restul e cancan.
 • Pentru asa ceva in SUA omul facea puscarie minim 5 ani si platea si daune o gramada! Asa suntem noi romanii ne place sa ne lasam calacati in picioare de "un tatuc". A imbatranit urat si Sarbu, a decazut in mizerie din toate punctele de vedere.
 • Abia acum ati aflat lucrurile astea? După atâta umilințe plătite de atâția, voi abia acum aflați? ,,Caracterul,,lui Sârbu este binecunoscut de atâția ani. Problema e ca acum arată ca a ajuns să arate că în prezent nu mai merge cu combinațiile pe care le făcea pe vremuri. Cu Cricristoiu si Tucă este sortit pierzaniei!
 • Wins, au mers la ei oameni de la Antene, Digi și Pro Tv, pe salarii inițial duble, ca mai apoi să “se trezească” cu 2000-3000 de lei, pe o poziție de “ multifuncțională”. Adrian Sârbu se comportă așa pentru că i se cam încheie finanțările, are publicitate ieftină, nu prea mai are cu ce să continue.. din păcate, proiectul este un eșec.
 • Nu știu de ce dar mie îmi pare că seamănă mult cu povestea aceea cu vulpea care nu mai ajungea la struguri...
 • @Wins
  La asta ma gândeam si eu,cred ca cea mai mare teapa și-a luato Mircea Ivan de la Observator matinal la fel si Nadina Zisu
 • S-a aleph praful
  Si cand te gândești ca oameni care lucrau la observator au mers la ei:))
 • majoritatea patronilor din romania se cred semizei Faptul ca au ,, drept de viata si de moarte ,, asupra angajatilor ii fac sa uite ca si acestia sint oameni Totul tine de educatie si bun simt chestii pe care nu le poti cumpara

Trimite un comentariu

sus