Skip to main content

INTERVIU. Mădălina Dobrovolschi de la TVR 1 şi Europa FM, despre carieră: „La primul meu live la tv, s-a produs o confuzie...”

 
Mădălina Dobrovolschi prezintă formatul Ţară, ţară, cine eşti?, de la TVR1, şi emisiunea Piaţa Victoriei, de la postul de radio Europa FM / foto: arhiva personală
Mădălina Dobrovolschi prezintă formatul Ţară, ţară, cine eşti?, de la TVR1, şi emisiunea Piaţa Victoriei, de la postul de radio Europa FM / foto: arhiva personală

Interviu cu Mădălina Dobrovolschi, prezentatoarea formatului Ţară, ţară, cine eşti? la TVR1 şi a emisiunii Piaţa Victoriei la postul de radio Europa FM.

Publicitate

Jurnalista a povestit pentru Paginademedia că şi-a început cariera la radio şi la tv în adolescenţă:

Călătoria mea în presă a început la radio, pe când aveam 14 ani, la Radio 21 Oneşti (...). Şi cu televiziunea am făcut cunoştinţă tot în adolescenţă”, spune jurnalista.

Despre un moment dificil:

La primul meu live la tv, s-a produs o confuzie în redacţie şi ceea ce aveam eu de spus a ajuns în prompterul prezentatoarei... Când am mai şi auzit că tot ce aveam eu planificat să spun deja fusese epuizat, am simţit cum mi se scurge viaţa în pantofi şi am văzut negru în faţa ochilor.

Mădălina Dobrovolschi a lucrat în trecut la Antena 3, B1 TV şi Realitatea, iar între 2016-2019 a fost purtător de cuvânt al Preşedintelui României. Din sezonul acesta, emisiunea Piaţa Victoriei de la Europa FM va fi miercurea.

Mai multe detalii, în interviul de mai jos:
 
Paginademedia.ro: Cum a fost începutul la radio şi de ce nu ai mai continuat atunci? 
 
Mădălina Dobrovolschi: Călătoria mea în presă a început la radio, pe când aveam 14 ani, la Radio 21 Oneşti. Toată adolescenţa mea s-a împletit cu atmosfera de studio, căştile pe urechi, butonul de „on air”.
 
Când am venit la facultate în Bucureşti, chiar înainte de începutul cursurilor, am fost la un interviu la Radio România Tineret şi am fost angajată prezentator de ştiri în echipa unicului Florian Pittiş, o perioadă absolut fabuloasă.
 
Să îl ai „şef” pe Moţu Pittiş... un mare privilegiu. Apoi am fost absorbită de marele vârtej al televiziunii şi mulţi ani nici nu am mai avut vreme să visez la radio. 
 
Paginademedia.ro: La TV cum ai ajuns?
 
Mădălina Dobrovolschi: Şi cu televiziunea am făcut cunoştinţă tot în adolescenţă şi am ştiut mereu că e locul în care vreau să fiu. Tot în primul an de facultate m-am angajat şi la TV, am văzut un anunţ, m-am dus la interviu pentru postul de reporter şi al meu a fost.
 
Au urmat mulţi ani de muncă de teren ca reporter politic, o zona care mergea mână în mână şi cu ce studiam - filosofie politică. Apoi am făcut pasul spre prezentare de ştiri, apoi talk-skow politic.
 
Fiecare etapă a venit după multă muncă şi mult timp dedicat. Doar nu am simţit niciodată efortul, pentru că aşa e lumea asta a presei, când eşti pasionat de ceea ce faci. Te absoarbe cu totul. 
 

Mădălina Dobrovolschi: Când mi-am pus iar căştile pe urechi parcă am călătorit în timp spre mine”.

 
Paginademedia.ro: După mulţi ani te-ai reîntors şi la radio. Prezinţi Piaţa Victoriei la Europa FM. Cum a fost întoarcerea?
 
Mădălina Dobrovolschi: Întoarcerea a fost cu foarte multe emoţii şi cu o tonă de bucurie! Îmi lipsea mult radioul şi când mi-am pus iar căştile pe urechi parcă am călătorit în timp spre mine, puştoaica entuziasmată de la primele emisiuni.
 
Îmi place mult proiectul „Piaţa Victoriei”, de la Europa FM şi în acest sezon le dau întâlnire ascultătorilor în fiecare miercuri. 
 

Mădălina Dobrovolschi: Proiectele profesionale vin şi pleacă. Am realizat atunci că pot face emisiuni în continuare, dar nu e musai să fie zilnic

 
Paginademedia.ro: Ai lucrat la Antena 3, B1 TV, Realitatea, acum eşti la TVR. Spune-mi care a fost cel mai greu moment din carieră?
 
Mădălina Dobrovolschi: În peste 20 de ani de carieră au fost multe momente grele, dar primul lucru la care mă gândesc e un moment când viaţa mi se schimbase fundamental şi nu ştiam cum să continui.
 
Matilda, fetiţa noastră era mică, eu aveam emisiune în fiecare seară şi simţeam o mare frustrare că nu sunt lângă ea cât aş fi vrut şi cât ştiam că are nevoie. În acelaşi timp, nici nu îmi puteam imagina cum ar putea fi viaţa fără adrenalina zilnică a emisiunilor în direct.
 
După multe frământări am găsit răspunsul şi am realizat că nu puneam problema corect- nu trebuia să aleg, trebuia să mă adaptez, să îmi reaşez viaţa ca să integrez noua realitate. Ştiu că multe mame au trecut şi trec prin asta.
 
Am înţeles că anii nu se mai întorc, ce ratez din copilăria fetiţei mele. Proiectele profesionale vin şi pleacă. Am realizat atunci că pot face emisiuni în continuare, dar nu e musai să fie zilnic. Că pot să fac multe proiecte frumoase, dar care să nu îmi sufoce timpul cu familia. 
 
Paginademedia.ro: Îţi aminteşti să fi făcut vreo „gafă” în direct atunci când erai la început?
 
Mădălina Dobrovolschi: Din păcate sunt perfecţionistă şi tare sufeream şi mă consumam când făceam câte o mică gafă. La primul meu live la tv, s-a produs o confuzie în redacţie şi ceea ce aveam eu de spus a ajuns în prompterul prezentatoarei.
 
Aveam oricum emoţiile cât casa şi când am mai şi auzit că tot ce aveam eu planificat să spun deja fusese epuizat, am simţit cum mi se scurge viaţa în pantofi şi am văzut negru în faţa ochilor.
 
După câteva secunde de blocaj, care mi-au părut infinite, mi-am recăpătat controlul şi m-am descărcat ok, din moment ce, începând cu acea seară m-au pus să fac live la fiecare jurnal. Dar mulţi ani m-a urmărit senzaţia de blocaj în faţa camerei şi frica să nu se repete. 
 

Mădălina Dobrovolschi: S-a întâmplat să îmi vină să râd în timp ce prezentam ceva serios... S-a rezolvat printr-o pauză salvatoare de publicitate şi o mustrare din partea redactorului şef.

 
Paginademedia.ro: Povesteşte-mi şi o întâmplare amuzantă?
 
Mădălina Dobrovolschi: Au fost şi multe astfel de momente. S-a întâmplat de câteva ori, pe când prezentam ştiri, să îmi vină să râd în timp ce prezentam ceva serios. Cel mai greu de controlat era când prezentam matinalul împreună cu un coleg.
 
Îmi amintesc o dată că oricâte chestii groaznice încercam să îmi imaginez ca să opresc valul de râs, nu am reuşit şi am râs amândoi cu lacrimi în direct, în timp ce prezentam calupul de ştiri externe…S-a rezolvat printr-o pauză salvatoare de publicitate şi o mustrare din partea redactorului şef. 
 
Mădălina Dobrovolschi, carte de vizită:
 
  • Experienţă media de peste 20 de ani – reporter politic, editor/prezentator de ştiri, realizator de talk-show politic de prime time
  • Realizatoarea emisiunii Ţară, ţară, cine eşti?, TVR1 şi a emisiunii Piaţa Victoriei, Europa FM
  • Experienţă în comunicare instituţională – purtător de cuvânt al Preşedintelui României
  • Experienţă în training şi coaching– cursuri de comunicare, dezvoltare personală,
  • armonizare cultură organizaţională
  • Autoarea volumului de analiză politică – „Înfruntarea finală”, editura Tritonic, 2015
 

Citeşte şi: Mădălina Puşcalău - Dobrovolschi, purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis

Citeşte şi: Mădălina Dobrovolschi, emisiune (şi) la Europa FM

 
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus